Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
Brééé babenky moje..ja som vstala vybrala umývačku, dala jesť malej a idem opravovať previerky..
fuuuuuj..inak mna dnes bolia končatiny..jedna ruka- taka presilena..akoby som na nej spala.asi som aj spala lebo som sa zobudila v noci a mala som ju pod hlavou a necitila som si ju:)))
a neviem, mam strach ist aj s dietatom von- taký nezajem o vsetko..len si sama sebe ležkať a spinkať...
rozmýslam dokedy budem mat na na h...život...kedy sa zaradim plnohodnotne do spolocnosti...
len strach z choroby, a strach a uzkost a myslienky o chorobach a kombinacie s inými..
moje stranky su len zdravie.sk doktorka.cz...asi som šibnutá..
inak si precitajte www.mojesrdoiecko.szm.sk
tam pisal jeden chalan o svojich starostiach...je to dobreeeeeeeeee.
Dobre rano vsetkym prajem,pocasie je sice na nic ale my to snad zvladneme a bude nam fajn.Mna dost bolia nohy/ako ked clovek rastie/,som otapena a mam tocky ale da sa to zatial vydrzat.Mariaa,dakujem za odpoved,neviem ale kde sa da podrobne si precitat o tetanii,v tom uvode pod lesk.sk,toho vela nie je,hlavne nie to,co zaujima mna.Ja som bola na EMG a tam mi povedali,ze mam tetaniu.Snad je to to jedine,co mam.Preto nerozmyslam ned nicim horsim ale chcem o tetanii vediet co najviac.
Ahojte, dnes som bola na krv, som zvedava, co mi zistia, mala som celkom OK den, ziadne krce, tocaky, ach keby to tak bolo stale!
veru baby mate pravdu ja som si myslela ze to nema nikdo len ja a ze mi preskocilo ani si neviete predstavit ten strach co som mala ale od kedy som tu tak viem ze som neni sama a ze aj druhe prezivaju tuto chorobu aj ked sa iny na tom smeju baby ste uzasne a velmi som rada ze som vas nasla budem sa za vas vsetkych modlit aby nam to preslo a bolo vsetko oki ja som uplne inak zacala pozerat na zivot a vazim si vsetko a hlavne to ked ma nic neboli len skoda ze tych dni je malo ale iiny ludia prezivaju horsie a preziju mozno nas toto vstko posilni a budeme silne zeny inac baby toto iste mal aj moj starky ked bol mlady babka mi to povedala ze sa bal chodit von a ze mu bolo stale zle robili mi aj tu lumbalku ale vsetko prekonal a dozil sa 75r aj moja mamina to mala ale nepotrebovala doktorou zvladla to sama a teraz je sikovnejsia ako ja haa tak si to viete predstavit ma 54r mi to zvladneme musime je to vsetko na nas keby sme boly vaznejsie chore uz by nam to zistili urcite tak vela sil a odvahu na vsetko vam zelam
zufala, ta kapka krvy suvisi,lebo tam ti zistia Ci telu nechybaju vitaminy a mineraly,zistia ci si v strese,atd.A tetania je ked mas malo vapnika,horcika,a este nieco ked je zo stit.zlazov.Ale to by bolo najlepsie,precitat si o tetanii,a potom by si pochopila.Lebo sa to tazko tak vysvetluje,ja som tiez len laik,a pis.ako som to pochopila ja.Akurat,ja uz TET.mam potvrdenu.Zelam dobru noc,lebo tiez uz dcera caka na PC vsetkym.
Uz ma posielaju prec od PC,potrebuju ho na robotu,takze ak sa sem uz dnes nedostanem,tak vsetkym dobru noc a pekny vikend.Na moju otazku sa asi nikomu nechce odpovedat,co uz.Mas pravdu soravia,my sme take psychologicky ci terapeutky amaterky,ale hlavne,ze sa citime spolu dobre.
Pre mna to bola hodina H ze som sem prisla mozem diskutovat...inak by som zila sama so svojimi trapeniami ..a takto viem že je aj vela iných dievcat co "sa trápi" a maju strach z choroby menom" nenapisem"..
som teraz lepsie....fakt a viem ze aj keby som mala neviem co..tu najdem utechu:))
Je to neuveritelne ale ja tiez hned ako sa rano preberiem a mam cas,uz idem k PC,pretoze tiez na vas myslim a aj cez den,ze ako vam asi je a co mate nove.K comu to vysetrenie kvapka krvi je,nejako som to nepostrehla,suvisi to s tetaniou?Clovek sa chyta vsetkeho,co by mu mohlo pomoct.
Ale,je to ulava ked clovek vie,ze nie je v tom sam.Lebo,ja som myslela,ze len ja som taka troska.Nikdy som nejajkala,v praci som urobila 24.a nic mi nebolo,a odrazu horsia ako dochodkyna.
O KAPKE KRVY je v NOVOM CASE PRE ZENY c.13 z utorka27.marca2007 str.5 Nazov clanku:Unikatna metoda uz aj na Slovensku ZDRAVIE AKO NA DLANI.TEN casopis o tet.nemozem najst.Ale budem ho hladat.