Tetania

Príspevok v téme: Tetania
sisa5

Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk

ooo

Ahoj, hej, mám aj ja problém s tými nohami, sú dni, keĎ až o zem zakopávam... Ja beriem Cipralex, ten mi dosť pomohol a skúšala som aj Velafax k nemu, ale som ho vyšmarila - niežeby mi robil zle, ale nerobil nič, tak načo sa ním tlačiť...

ružička

ooo, aké AD užívaš a ako dlho? Ja mám Esprital, už som mala prejsť na Velafax, ale sa bojím, lebo nedobre znášam lieky a AD zvlášť. Skúšala som Cipralex, ale musela som ho prestať brať, lebo mi nerobil dobre. Neviem či mám tetaniu, ale mám podobné problémy ako vy, od marca mám málo vápnika v krvi. MávAte aj vy ako keby "ťažké" podlamujúce a slabé nohy? Nemám to stále, ale niekedy mám fakt problém chodiť, naposledy som si tak vyvrtla členok. Nie je to nič príjemné.Pekný deň všetkým:-)

ooo

no hej, je to podľa toho čo mi hovorí terapeutka dlhá a ťažká práca na sebe. Ale tie AD určite pomôžu... nebudeš sa báť chodiť von, ani trpieť v škole, to podľa mňa určite spravia do istej miery

soravia123

aha, hmmh. takže sebazaprenie, nahovaranie, povzbudzovanie a mile slovo je lepsie...
ale dam sa na nejaké Ad nahovorit..nech aspon nie pocity cudzej osoby- mna odídu..

ooo

no zlato tak tie AD nie sú zázrak :-) ale si určite pokojnejšia a najhoršie stavy sa ti zmiernia... ostatné musíš spracovať sama

soravia123

baby ake je to brat Ad?
zlepsi to naladu? ste pokojné a nenervacite?
je vyrovnane? je to ako ked si date frťana?:))))))))
proste saláma kemping:))
cau OOO, tie stavy poznam..aj mne pomahalo pred 6r. ked som poelžala v posteli s priatelom..a pekne slovo.a veget

ooo

Soravia čítala som ten článok, sranda, aj chlapi to majú :-) A tie pocity na ktoré sa pýtaš mávam aj ja... resp. mávala som kým som nezačala brať tie AD, na ktoré aj teba nahováram :-)

ooo

Čauky babeny, dnes to celkom šlo, len cestou domov mi bolo v aute brutálne zle, hlava mi treštila, len vracať a vracať, ale musela som sa usmievať, lebo kamoška kecala a kecala a takáááá som bola rada, že môžem vystúpiť, uf. Som prišla domov, Peťo kvôli mne nešiel ani na koncert, na ktorý sa tešil, že keĎ nejdem ja, nejde ani on, tak som si s ním poležala, už mi to takmer prešlo a teším sa, že konečne mám trochu víkendu a zarelaxujem si, jupiiii

zufala

Golda,ja odkedy mam tieto stavy,tak sa nevydrzim na kolotoc ani pozerat,nieto este na nejaky ist.Znesiem tak jazdu na auticku,ci bludisko,ha,ha.Vsetky ste sa vytratili,my pojdeme prec o taku hodinku,tak pozrem vecer co mate nove.

golda 1

jaaj baby mi tu mame hody normalne sa bojim ist s malym na tie kolotoce strach no neviem ako to tam bude tak zatial caute