Tetania

Príspevok v téme: Tetania
sisa5

Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk

golda 1

ahojte, baby ja som to vysetrenie nemala haha preco ani neviem ale asi si to pojdem dat spravit no co uz zajtra pojdem

zufala

Ahojte,soravia je super,ze si sa odhodlala objednat sa,tesim sa s tebou.Uvidis,ze to k niecomu bude.Mozno nie hned ale casom urcite.Aj ja pozeram susedov ale berie ma na spanie.Neviem kedy sa mi to podari,je mi tazko od zaludka.Komu je lepsie ako tebe ooo,s priatelom v postielke,juj.Moj muz taha 16-tku sluzbu,takze ho uvidim rano,ak sa zobudim ked pride,pojde hned spat asi na 5 hodin a potom ide na poobednu do 22:00hod.Tento tyzden chce tie dvojsluzby tahat 3x,takze sa ani neuvidime.O VEP vysetreni som este nepocula,je neuveritelne co vsetko existuje,ale lekari asi neradi posielaju na taketo vysetrenia,kedze nam ostatnym to nikto este nenavrhol.Najlachsie je bum bum kladivkom,kuk sem-kuk tam a tu mas lieky.Preto som velice zvedava ako dopadnem vo stvrtok u mojej neurologicky,ked jej poviem,ze chcem ist na mr.Kym zaspim,tak sem este pozriem ci ste hore,keby nie,tak dobru nocku.

ooo

ahojky, aj ja idem preč odtiaľto, tiež do sprchy, počkám Peťa a rýchlo do postieľok :-)Som rada, že si volala psychologičke. Nech máš aj zajtra dobrý deň, papa cica

soravia123

OOO, nuž tak-tak..dalo sa...prekonavala som sa..a snazila som sa usmievat aj ked bolo na h....a volala som psychologicke...a idem na pohovor..robi aj v sobotu tak sme sa dohodli na kavu:)))taký nefor. rozhovor.. a uvidime možno ma posle na psychiatriu...a inak dnes som nemusela vybehnut....bola som kludnejsia..ale nohy sa mi trasu..

ooo

no hej, presne to aj mne robili... ani si to vyšetrenie nejdem hľadať na webe som si povedala... ja ju nemám a hotovo. Radšej mi povedz, že ako dnes v škole?

soravia123

hmmhm. nerobili...iba nech jej sledujem prst...a kecali sme a nist...ale mamine takými stetinkami alebo ihlicou behala po nohe..a skusala reflexy kladivom..

ooo

pri SM nič netŕpne... také čosi mi robili s tou nohou, divné to bolo... to je klasické neurologické vyšetrenie, že si ľahneš a najprv očami sleduješ kde ti ukazuje a potom ťa takým kladivkom klepká na zápästie, kolená a členky a skúša citlivosť na chodidlách, to vážne ti nerobili? čo sú sprostí?

soravia123

moje ako ta poklopkaval a ako ta vlastne vysetril???
lebo ja ked som bola len som sa tam prechádzala so zavretými ocami a rukami vpred:)))a potom som plakala:))