Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
baby, ja mam taku depku, ja sa uz vidim na vozicku
zas sa tu točí o tej hnusnej chorobe, brrr. Výsledky rontgenu budu až zajtra, ale istotne v pohode... hoci to mi tuším ešte nerobili :-) Mimo tých obáv sa mám zatiaľ celkom dobre,až na to, že sa zúrivo sledujem, no proste celá psychika sa mi zosypala a som kdesi na začiatku, lebo zas ma skúmajú a zas neviem, na čom som... otrasné
Vela z tych priznakov ktore mame su aj priznakmi inych chorob ale to nie je dovod na to,aby sme sa teraz zbytocne dopredu znervoznovali,pretoze tym si len ublizujeme psychycky.Nemas ziadnu sm,mam tusenie,ze to prejde.Je to tym,ze cakas baby,jasne?A bud vesela!
O.k. mariaa,potom este popiseme,tesim sa.Zatial pa.
Zufalka, ja mavam to iste, akokeby som si ich presilila, aj nohy aj ruky a hlavne teraz to citim, ked som tehotna.. To je inak znak sm
Ja mam 2deti 18chlapec a dievca 11r.ma v stvrtok.Ja som srandovala s tou starenou,lebo niekedy si tak pripadam pri tej TETANII.Ako keby som mala 100.A dost som sa zmenila,niekedy som sa moderne obliekala atd.a teraz sa musim obliest aby som nezmrzla,a niekedy ani sa mi nechce nejak extra obliekat,ale jak je mi ok,tak sa smejem,snazim sa aj ked mi je zle ale nie stale to ide.Ved to vies co Ti budem pisat.Niekedy ked som chodila na rehabilitaciu,tak tam kazdy vazny trpi,ja som sa snazila smiat,ale potom som skor vyzerala jak blazon,a hypochon,lebo sa smejem,takze jak mi moze nieco byt,sa cudovali.No,ale to je jedno,mi vieme co je pre nas TET.najlepsie.Moj dedo tiez mal rakovinu hrubeho creva,a zomieral v bolestiach,ale ja si to vobec nepripustam.Hoci tiez mam aj take problemi,o tom som pisala.Ty teraz musis byt stale v strehu,ze lebo maly akurat zacina behat atd.Jasne,ze ta chapem,najhorsie ked clovek nemoze spat,vtedy sa mu premieta v hlave hoci co.Tvoju mamu je mi luto,lebo bola velmi mlada,ale smrt si nevybera.Vcera tiez ukazovala malych chlapcov,co maju rakovinu,jednemu aj nohu odrezali.Je to hrozne,ale co sa da robit taky je zivot.Zivot je javisko,na ktorom musis hrat,aj ked srdce krvaca Ty sa musis smiat.I ked to stale nejde,no musim koncit,lebo idem na nakup a na urad.Ak to bude mozne ozvem sa.Zatial sa maj,aj vy ostatny-bez bolesti.Pa,este sa osprav.za chybi a preklep.
Myis ja mavam pocit niekedy ako keby som mala ruky pretazene,svalovicu ale najcastejsie to citim na nohach.Aj dnes rano som mohla este chvilu lezat ale tak ma boleli ako keby som si ich obe prilahla.Uz to preslo,je to podla mna tou tetaniou,ci unavou organizmu,ved sa cez den aj nieco nabeham.V tehotenstve to byva tiez,cele tvoje telo reaguje na zmenu,pripravuje sa na rozvoj babetka,tak sa uz nebojkaj.
Tak to je teda naozaj sila moja,ze ma vobec niekto tu drzost.Je to chudak co sa musi skryvat za niekoho ineho,aj na PC.Dufam,ze neslo o nic diskretne alebo vazne.Ja mam 28 rokov a moj poklad ma 14 mesiacov.Ty si ale,ze 40 a starena,ved to je podla mna velmi pekny vek a deti by uz mali byt samostatnejsie a ty by si si mala uzivat zivot.Ver mi,mas pred sebou toho urcite este vela pekneho.Ja budem rada,ked sa dozijem,stale ma mata to,ze po 40-tke u nas v rodine zomreli na rakovinu moja babka/ktoru som ani nepoznala/ a moja mamina min.rok,ked mala 47.Vsetci mi hovoria,ze to nic neznamena,ze to mali,ale chapes,ze ma to napadne.Snazim sa mysliet pozitivne,preto sa nestrachujem,ze mi je nieco horsie.Kolko mas ty deti a ako stare?Ja chcem tak za 2-3 roky este jedno,ale musi mi byt lepsie aby som tu zataz zvladla.
baby, mna tak zvlastne bolia ruky, stava sa vam to niekedy? Je to hnusny pocit.. Zufalka, ja chapem, sedim v robote a potom idem domov, na nakup, varim, potom si pospim a az neskoro sa dostanem na internet..