Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
Mas pravdu Mariaa,teraz zacala uplne ina etapa v zivote maleho.Chodi,cize je stastny a hrdy,ze sa dostane kam chce,da sa s nim uz komunikovat pomocou slovicok ci gestikulacii ktore pozna,vie mi ukazat ano alebo nie,zacal byt velmi hravy,uz 5x sa mu cisto podarilo povedat mama-tak som uplne happy.Vie si vypytat jest tym,ze mi na to ukaze alebo mi to donesie,je to super.No ale na druhej strane,uz treba na neho stale davat pozor,ako nahle ostane ticho,uz je zle.Vsetko ho zaujima a hlavne to,co nemusi a nie je na hranie.Ale ved to poznas,vychovala si dve.Chcem este jedno a preto sa musim z toho dostat za kazdu cenu.Ved co ma mat v zivote vacsi zmysel ak nie nase nadherne deti.Je to kus z nas,nase dielo a som na neho hrda.Ale hnevat sa vie uz riadne na to,ze je to taky krpec.Som niekedy vybusna,tak dufam,ze najblizsie obdobie zvladnem.Zatial sa drzim,uvidime poobede.Myslim na vas.
NO ja budem koncit,idem sa rozhybat.Prajem Vam vsetkym prijemny den,bez bolesti.
ooo,asi to tak bude,vsade to robia asi inak.Lebo viem,ze mne to davali aj na nohy,pametam jak som sa s dcerou bavila,ze este dobre ze som mala siroke nohavice,lebo inak by som sa musela vyzliekat.A na tie ihli nepametam.Sak to je jedno hlavne,ze viem co mi je.A nerozmyslam nad inou diag,uz dlho.Vlastne odkedy viem,ze mam TETANIU.
Je normalne,ze nas tetanikov je stale viac a viac,co sa to v tomto hlupom svete deje?Samy stres,unava,nervy,clovek sa snazi prezivat namiesto toho aby si zivot uzival,inac si to neviem vysvetlit.Boja,ja mam toho vela ale skusim to zhrnut.Silne bolesti hlavy niekedy,cele dni stavy ako pred odpadnutim,zhorsi sa mi videnie ked ma to poriadne chyti,zle sa mi dycha,zvuky mi zneju ako z inej uzavretej miestnosti,som slaba a unavena,nervozna,bud mi je teplo a mam navaly do zatylku alebo ma trasie zima a mam ladove ruky,casto cikam,niekedy mam tlak na hrudniku,chyti ma hnacka ked mi je najhorsie,pocity niekedy ako na zvracanie,bolievaju ma nohy,chrbtica atd.Ale vsetko zvladat musim,jedine co je pre mna neznesitelne su tie predkolapsove stavy.A co ty?Mna 7 rokov povazovali za psychologicky pripad,kedze vsetky vysetr. mam negativne a uz to vyzeralo,ze si vymyslam.Preto som bola rada,ked mi povedali,ze mam tetaniu.To vysetranie EMG je aspon podla mna upne bezbolestne,je to len slaby vpich a trosku neprijemne to trpnutie ruky ale da sa to vydrzat.
No ja si na tu ihlu napametam,tak mam asi kratku pamat.Ja som mala aj na nonach nieco,mozno preto,ze som hovorila,ze ma bolia aj nohy,alebo neviem preco.Mam taky dojem,ze aj po prstoch som to mala.Asi to zalezi od kazdeho cloveka co povie u lekara.No to je jedno.Takze maly je ok,teraz ta trochu zacne trapit,lebo zacne pomaly chodit atd.Take deticky su najkrajsie,a ked zacnu blabotat.Je to naj..obdobie.A ty si ok.Ja ano,obcas nieco pride ale ja to zahanam.
ja ti absolútne verím Golda, lebo mne to robili pred pár rokmi, ale si nepamätám, žeby som voľakedy musela rýchlo dýchať. no to je fuk, dôležité je, čo mi zistia v piatok... potom vám presne popíšem, čo je to VEP vyšetrenie... :-)
tak ja už aj začínam pochyboať, či mi toto vôbec robili... ale istotne mi robili to, že mi napichli niečo do nohy, ale čo to bolo vie Boh
ahojte, ake ste mali priznaky, s cim ste isli k lekarovi, ked vam zistil tetaniu? viem, ze ste to tu uz pisali, ale je tu tolko prispevkov, ze by mi to veeelmi dlho trvalo :-( a este sa chcem opytat, ci si mozem vypytat od lekara svoju kartu na nahliadnutie, lebo on len daco zapise a nic mi nepovie :-( dakujem vam