Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Tetania

Príspevok v téme: Tetania
sisa5

Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk

ooo

tak som z toho magor teda. Maria hovorí, že nie sú ihly, Golda, že sú ihly, ja zas viem, že to je s nohou, no koneeec. už sme z toho zmätené.. . teda ja určite...

mariaa

Ahoj,a normalne ti ju pichli pod kozu?ja som nijaku ihlu namala.Len jak som opisovala.Mne ked sestr.podavala vysledky chcela som sa jej spytat ake su podala mi rychlo a utekala prec.JA som potom az o tyzden isla k neurol. s tymi vysledkami.Lebo to mi nerobil on,to som bola inde v nemocnici.Ale ani on mi presne nepovedal co mi je atd.Len pred.lieky,neupozornil ma,ze si mam davat pozor,ze mam zvyseny stupen nic,ze sa nemam stresovat,a ze mam byt v klude.Vobec ani nepovedal,ze mam tetaniu.Ani to nevyslovil.Hovorim,to som si precitala z vysledkov.Tak akurat pis. v 1casop.otetanii,tak som sa riadila podla toho.

zufala

Tiez Vam vsetkym prejem pekne rano a prijemny,co najmenej tetanisticky den.Mariaa,malinky dnes spal trosku lepsie,zrejma sa mu v noci sniva vsetko co za den prezije,a tak si sem tam brble,zaplace alebo si sadne.Tak ja celu noc smatram po dudliku,a ked mu ho dam je klud.Vcera ma k PC uz nepustili,takze pisem az teraz.A ako sa mate zatial vsetci?Shooter,ja som bola na EMG v juli´07,takze to mam cerstvo v pamati.Sedela som,do ruky nad zapastim mi pichli tenucku ihlu,tu ruku mi natlakovali/presne ako ked sa meria tlak/ a nechali mi ju taku nafucanu,aby mi naschval zacala mravencit.Videli,ze mi je uz vselijako,tak ma dali lahnut,aby som nahodou neodpadla.Tym,ze ta ruka bola napnuta,tak sa v tele odohravali nervove zmeny a ta ihla prenasala signaly do monitoru.Trvalo to asi 5 minut,ruku som mala ako keby uz odkrvenu.Potom vsetko vypli a povedali mi,ze uz aj vedia co mi je.Mate tetaniu,odznelo.Po 7 rokoch mi niekto konecne povedal,co mi je a ja som bola rada,ze uz nevyzeram ako hypochonder ale naozaj som chora.Odkial si? Ja z BA,ale kedze tam cely jul tieto vysetrenia nerobili,vybavila som si to v statnej.Boli velmi zlaty.OO,urcite napis tu super spravu,ze vysetrenie dopadlo o.k..

golda 1

mariaa aj mne to tak robili pichli mi do ruky ihlu a nafukali tlakomer a musela som rychlo dychat a potom boli vysledky pozitivne as tak

mariaa

EMG,tam nie su ziadne ihly,mne merali tlak,potom som dostala na prsty,neviem kde vsade take prisavky.Raz som zatajila dych,potom rychlo som mala dychat.A bolo to pripojene na nejaky monitor-pristrij.Tak potom neviem ci vsade to robia inak.Na pepier sa nieco pisalo,a tie vysledky potom vyhodnocovali.

mariaa

Ahoj,mne tiez moj neurol.asi hned zistil,lebo mi povedal,ze som strasne potuhnuta a poslal ma na EMG.A dal mi tablety na uvolnenie svalstva a Magnum B6.A zistoval mi aj aku mam dinamiku,aj na rongen ma poslal,len mi nepovedal,ze je to Tetania.Ani po vysledkoch,to som si to vycitala sama.

ooo

EMG je také, teda aspoň podľa mňa, že ti pichnú do nohy takú vec (nebolí to) a skúmajú na monitore tvoje reakcie a reflexy, ej to len chvíla. A potom aj s rukou voľačo... mi to robili dávno, už si to nepamätám...

mariaa

A k tej mame,pytala som sa len tak,lebo ja som byv.v CZ,a ked som sa lucila s kamaratkami,co ma boli navstivit,tak som citila hrcu v krku a tyzden trval kym som si nezvykla,ze nie su zo mnou.Aj ked som mala plno znamich,manzela pracu,mala som pri luceni taky zvlastny pocit.A ty uz mas urcenu diagnozu?

shooter21

Zdravím Vás. Vie mi niekto povedať aké je to EMG vyšetrenie? Môj doktor mi zistil tet. syndr. len čo som vstúpil do ordinácie. Dosť divné. Asi je fakt dobrý. Dík.