Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Tetania

Príspevok v téme: Tetania
sisa5

Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk

zufala

Takze dnes budeme vesele myis a zajtra po vysetreni este veselsie,ze?Neboj,sme v tom spolu a tebe drzi palce aste taka mala fazulka v brusku.

myis

ooo, co ti to robili? vypadlo mi to.. Zufalka, jasne, ze budem na teba mysliet. Ja idem na 09.30. Hrozne sa bojim.. Aj ked moj kamos doktor hovori, ze sa len stresujem.. Bojim, bojim

zufala

To je teraz uz tazko povedat ale jedno viem iste a to to,ze som za cely ten cas nemala 1 den,ze by mi nic nebolo.Ked to zacalo,drzalo ma to silno 9 mesiacov,potom som nastupila po PN do prace ale po par dnoch sa to zase zhorsilo.Boli obdobia,ze som to zvladala/nejako s tym zit/ ale potom prislo take,ze vsetko sa vystupnovalo a chcela som niekedy aby ma aj miglo,pretoze ma to uz nebavilo a bola som zufala,ze co somnou bude.Min.rok v tehotenstve mi bolo celkom fajn,nie dobre ale dalo by sa s takymi slabymi stavmy zit.Ale ked sa maly narodil a zacal ten kolotoc okolo neho,postupne to narastalo az som sa v lete dostala do toho najhorsieho stadia,a tak som isla ku novej neurol. a ta ma poslala na EMG,kde potvrdili tu tetaniu.Ja dufam,ze je to len to,a ze bude uz len lepsie ale clovek ma stale nejake obavy ci pochybnosti.Netreba sa vsak vzdat.Myis,ja tiez idem na neurologiu zajtra,tak mi drz palce,nech tam nieco aj vybavim,ja budem mysliet na teba.

ooo

Dievčatá, takže výsledky rontgenu: segra mi to hovorila do telefónu, čítala tie lekárske nezmysly a jediné, čo sme vyrozumeli bolo akési zatienenie... no nemáme tušáka čo to znamená, možno nič, možno tam niečo mám, uvidíme, čo na to neurológ v pondelok. Ale vám poviem, že aj keby mi mali hlavu operovať, tak furt lepšie ako ten náš strašiak... Ja sa všetkému postavím, nech je to čo to je (okrem SM prosííímm)

boja

zufala: 7 rokov?? to je strasna doba :-( az po takej dobe ta poslali na vysetrenie, ktore ti naslo diagnozu, to je hrozne:-( ako casto mavas take stavy? co ti to spusta? lebo ja mam v poslednej dobe kazdy den, vecer uplne zufale stavy. neviem, ci to mam z chrbtice, alebo je to psychicke, ale som stale unavena,nevladzem, mam problemy s chrbticou, boli ma prava ruka,akoby mi trpla, prava noha zacina tiez, a ked to na mna vecer dolahne, tak si ruku tkamer ani necitim, najma laket, prsty a dlan, dostavam tiky do ukazovaka, citim tlak na hrudniku, niekedy mi ide az srdce vykocit, to je ako infarkt, mam pocit, ze sa proste rozpadnem, na odpadnutie, az placem... okrem toho mi napucha prava uzlina v krku a nasla som si aj hrcku v krizoch :-( bola som na krvi, ale bojim sa, ze tam lekar nic nenajde a bude si mysliet, ze som hypochonder, alebo najde nieco velmi zle :-(