Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
neviem, co mi budu robit, idem prvykrat k neurologovi
Ja nechcem niekomu pripadat smiesne, ale ja som presne v tom case, ako sa mi to stalo, mala jednu "kamaratku", ktora som mnou byvala (este pred mojim priatelom) a som ju musela vyhodit, lebo po prve neplatila najom, kradla, bola strasne zavistiva. A ona robila vselijake taketo cary. Presne po tom, ako som ju vyhodila sa mi to stalo.. Ja normalne zacinam tomu verit, ze ona to na mna privolala. Ja budem musiet takisto k nejakemu takemuto cudu, co robi toto odcarovanie, ist. Aspon to skusit.. Minule som ju videla v obchode a prislo mi zle.. Lenka, to je na tom, ze vlastne sa to stalo hned potom, ona je divna, ma taky zvlastny pohlad a niekedy sa aj 6 hodin v takom kute modlila a odriekavala nejake nezmysly..
Moja uplne som zabudla co ti to budu robit?No,uzila naozaj,mas pravdu a napriek tomu nie som o.k..Vies,kocky tu pisu,ze co ak mi bude tam a tam zle.Ja tak niekedy tiez rozmyslam len u mna je ten rozdiel,ze mne je na nic nonstop a to,ze ako tak fungujem je asi vdaka tym liekom.Keby som to mala,ze to niekedy na mna pride,bola by som rada.Nechcem nikoho urazit ale je to tak.Strasne ma to vycerpava,ako keby zo mna niekto vysaval energiu.Ked sme uz pri urieknuti,absolvovala som pre asi 6-timi rokmi 2x navstevu u vestkyni.Uplne normalna pani,dali sme si kavu,vykladala mi z kariet a bavili sme sa.Ziadne bubu doma,normalny byt aj ona.Neslo nam o predpoved buducnosti,chceli sme zisti,co mi je.Obratila som sa tymto smerom len preto,ze mi lekari nepomohli a nic nezistili.Bola na mne vraj vtedy urobena cierna magia mojou kamoskou.Musela som sa jej zbavit aj jej veci a robit rozne ocisty a opatrenia.Bolo mi to aj smiesne a neverila som niektorym veciam ale potom vsetkom/ubehol nejaky cas/ som sa mala naozaj lepsie a po 9-tich mesiacoch nastupila do prace.Vedela o mne,o mojich rodicoch,o muzovej rodine take veci,ze som zasla.A to som sa k nej v ten den objednala,kde by si stihla vsetko o nas vyhladat?Povedala asi 6 veci,ktore sa mali v najblizsej dobe odohrat a oni sa aj stali ked sme to doma spatne preberali.Dodnes z toho nechapem,ci to bola nahoda alebo na tom naozaj nieco je.Velmi mi pomohla aj homeopatka,ale na tu nemam teraz cas.
Lenka, ty si si uz tiez toho prezila, vsak? Niekedy si pripadam, akokeby ma niekto preklial.. Ako keby som bola zacarovana, urieknuta.. Este som nic nekupila, ale chcem uz pomaly zacat.. Najprv chcem mat toto vysetrenie za sebou, lebo to nado mnou visi ako taky Damoklov mec. Moja, nech nam to zajtra dobre dopadne..
A kde je nasa povzbudzovatelka ooo?Cvicenie asi dalo zabrat.
Ale no tak myis,neboj sa.Mna tiez napadaju take myslienky ale nador a pod. by sa ukazali podla mna aj na EEG vysetreni ci CT nemyslis?Ja ked som pred 4-mi rokmi odpadla na upal,lezala som v nemocnici.Robili mi asi 3 druhy EEG-klasicke s antenkami,monitorovanie 24 hodin som mala u deba take nieco ako walkman a tam sa zaznamenavala cinnost mozgu,nervov atd.,a potom som nesmela sni spat,aby zistili v com je problem.Este som si musela aj zapisovatco robim,aby videli ako mozog a nervy na danu situaciu reaguju.Vsetko bolo dobre.V detstve som mala 2x epilepticky zachvat,a tak som sa bala,ze nieco take len v inej podobe mam.Ak ti sportovci nepomahaju,tak prepni na nejake lenochody ci tulene,tie len lezia a budes sa citit normalne.Ja som si uz lahla ale ked som videla na mobile,ze si tu,hned som pribehla.Tie veci som prezrela,je tam toho plno a su krasne.A co ty,uz si si nieco kupila?Bavme sa o niecom peknom,nech sa rozptylime.
Bojim sa toho, ze mi povie, ze mam nieco hrozne, napriklad nador alebo sm.. Teraz mi je akosi nanic, citim sa tak divne.. vsetko ma boli a hlavne hlava. Akurat pozerame fotbal a ked vidim tych futbalistov ako tam behaju tak mi je nanic.. Vidim sa ako taky kripel oproti nim..
Dakujem mariaa,aj tebe krasne snicky a urcite daj vediet ako si dopadla.
A z coho konkretne mas strach moja?Ja som zostala teraz doma sama a je mi horsie a horsie,este aj ten sprosty menzes do toho musim mat.Ked je niekto doma a je mi na nic,som omnoho kludnejsia.Ja sa snazim na to nemysliet ale ako sama vies,niekedy to nejde a upratovat,ci robit inu cinnost sa mi nechce.Dnes mi dala kamaratka igelitku veci pre maleho na zimu.Ona dostala asi 5 vriec veci od kamaratiek a jej drobec to nebude mat ani kedy vynosit.Tak a mne to zas velmi pomoze,aspon zistim co musim kupit ja.Tak si to idem pozriet.MYslim na teba aj na babetko,naozaj nie je dobre tolko sa lakat,davaj na to pozor.Ja viem,ze lahko sa radi ked sa clovek zle citi ale musis sa ukludnit,po serii vysetreni,ktore si absolvovala si povedz,ze je to max.ta tetania.Dobre?Somnou tiez robili vselico,aj to vegetologicke vysetrenie /fukala som do takej hadice ako od vysavacu,no otras/ som vytrpela a mnoho inych a tiez nic.Ak sa mi podari vybavit zajtra tu mn alebo ct a tam bude vsetko o.k./co musi byt,dufam v to/ tak uz dalej patrat po nicom nebudem.
baby, ja tam zajtra asi odpadnem.. sa vidim, jak sa tam rozplestim... Mariaa dakujem a dobruu nocku prajem