Tetania

Príspevok v téme: Tetania
sisa5

Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk

myis

nemam reumu, mala som test nedavno. Jo, robili, mozog bez zmien, ale vraj CT nie je na diagnostikovanie sm dostatocne

ooo

ja chodím na cvičenie každú stredu - aj dnes idem - a cítim sa tam ako mŕtvola, párkrát zdvihnem ruky a mám ich také ťažké, že sa mi zdá, že sa mi utrhnú. Celá sa trasiem, vládzem len polovicu toho, čo cvičia ostatní, ale aj tak sa nevzdám a budem cvičiť Ďalej!

ooo

Zlato a tebe minulý rok robili takéto vyšetrenie mozgu a ty teraz haluzíš so SM? Však to by si ti zistili vtedy!

myis

Tie stavy sa ani nedaju vysvetlit, ja mam zas taky divny pocit v rukach, ako ked cvicis, ale pritom som nic neurobila, v chrbte a krizoch to iste, ked sa potocim tak cela pukam, pukaju mi aj ruky a aj kolena ked idem po schodoch...

ooo

Myis ty si tuším analytický typ... neviem, nikde som sa nedočítala, žeby to malo mať vedľajšie účinky ako mám ja. No rontgen a CT určite nie je to isté, CT je oveľa podrobnejšie a jasnejšie a MR je úplne najlepšia. Ja som dostala do ruky iba papierik, na ktorom sú dve vety, čiže popis snímky, ale nič iné...

myis

No, ja som neni doktor, ale ked nad tym rozmyslame logicky, tak ten hnis tam z nejakeho dovodu je a nema tam co robit, takze to ti pravdepodobne bude robit sarapatu.. Hnis znamena zapal a asi budes mat niekde nejaky tichy zapal, co ti potom udiera na nerv, je to vsetko prepojene...

myis

ooo a rontgen je to iste ako CT ci nie? Mne robili minuly rok TAC CRANEO a na tych snimkach je asi 10 obrazkov mojho mozgu. Mas to aj ty take?

ooo

Myis ja si myslím, že to je niečo úplne iné, čo nemá s týmito stavmi vôbec nič spoločné... tebe sa zdá, že má??? to ma ani nenapadlo, mňa práve rozčúlilo, že mi našli niečo ´dalšie...

ooo

Soravia takže moje točáky sú teraz - v tomto mojom pokojnejšom štáiu také, že sa mi tak znenazdajky zatočí hlava, že mám pocit, že padnem zo stoličky... ale to je už samozrejme nič oproti tomu aké to bývalo. Teraz to mám ešte keď dlho idem peši a ešte aj niečo teperím, tak sa mi krúti všetko, mám pocit, že ani neviem, kde stúpam, že každú chvíľu sa mi podlomia nohy a určite spadnem, mám chuť si ľahnúť aj uprostred cesty, mám stavy totálnej depresonalizácie, no horory... samozrejme sa potím alebo mám zimnicu... asi tak... inak už tretí deň či koľký mám úplne slabé nohy a ruky a taký divný pocit v nohách, akoby boli nervózne, fakt to inak neviem vysvetliť...