Dlhodobá vaginálna mykóza

Príspevok v téme: Dlhodobá vaginálna mykóza
TinaMimi11

Ahojte baby,

už asi pol roka v KUSE ma trápi táto pliaga a nedarí sa mi jej zbaviť. Gynekologička mi robila aj testy, no stále predpisuje tie isté lieky dokola, vraj už je to lepšie, no ja žiadnu zmenu necítim. Už som vyskúšala rosalgin, canesten tablety aj krém, Gynazol krém, aj mykomax tabletku a ešte množstvo ďalších "zázračných krémikov",no žiadna zmena, vždy sa mi uľavilo ale nevyliečila som sa. Spodné prádlo nosím len bavlnené a po opraní ho vždy preventívne prežehlím. Neviete mi poradiť ešte niečo ďalšie, a hlavne trvalé? Nemôže byť príčinou aj antikoncepcia? Pretože problém nastal zhruba mesiac po tom, čo som prešla k inej gynekologičke a tá mi zmenila antikoncepciu. ďakujem za vaše rady...

akinom0077

zaklad je preliecit partnera ak mas a to vzdy sucastne s tebou, ziadne take ( on nema priznaky) , mykoza casto prebieha u muza bezpriznakovo napriek tomu su nosici...
zameraj sa aj na stravu treba vylucit cukor a bielu muku na dlhsi cas... no a s cipkov ktore ti gyn. predpisuje dookola mas narusene prirodzene prostredie v posve a tym si nachylnejsia na dalsiu mykozu preto VZDY po douzivani liecby od gyn nasadit Gynoglor alebo nieco podobne na obnovu vag.prostredia
nepouzivat parfemovane vlozky

alzbetiena

*Flakta dva mesiace?* uvedomuješ si ako vlastne mykóza vzniká? čo za ňu v podstate môže? Že vlastne sme to my samy, že si robíme zle, že nedávame na seba pozor a dovolíme aby naša imunita klesla a tým pádom prídu k nám tieto problémy?

Flakta

- Kvetinka
- mna trapi mykoza uz zo dva mesiace, vacsinou vzdy so zimou tento problem si ma nejde a ja uz teraz ozaj neviem kam sa pohnut, myslis ze by sa da dostat z mykozy za nejaky mesiac?-

kvetinka777

– slnecnica0014

tak boj to je, možno aj dlhý u každej ženy je to iné, každé telo sa inak zotavuje zo zdravotných problémov, ale podstatné je že ten boj stojí za to. Tie enzýmy ťa skôr či neskôr z toho dostanú, len je potrebné ich brať pravidelne

maria123

Dobrý deň ,mňa mykóza trápila 2roky takmer nonstop !! Vyskušala som asi všetko (gynazol- alergia, canesten , jenamazol, gynopevaryl , flukonazol) Na rýchlu úľavu a asi najúčinnejšie mi pomohol 20%ný borax glycerín , samozrejme nie natrvalo.Okrem toho som skúšala sedavé kupele v hypermangáne čo pomohlo od svrbenia ale tiež to nebolo ono. Brala som flukonazol systematicky, k tomu oreganovy olej, kokosovy olej plus dieta.Musím sa priznať že som nevydržala dlho ale ani po mesiaci nebolo zlepšenie takže ma to ani nemotivovalo .Stále napriek tomu, že som napriklad nejedla sladké sa mi to vrátilo takmer hned po doliečení. Z probiotík som vybrala tiež veľa druhov (odporúčam y pearls, swiww imun laktobacili a floraliv) , z pošvových som tiež vyskúšala asi 8 druhov ( lactofeel, floragyn, gynolact, vitagyn c, vagilact, multigyn actigel, multigyn floraplus,) za seba odporúčam multigyn actigel. Po 2 rokoch som bola testovaná na celiakiu, histaminovu intoleranciu všetko negativne.Tak ako poslednu možnosť som dala wobenzym , hned ako ma začala doktorka liečiť macmirorom as tým že používam 1 do týždňa multigyn a našťastie nechcem to zakríknuť ale už mám 3 mesiace pokoj.Niekomu sa to ani nezdá byť veľa ale po každom dni nič lepšie sa mi nemohlo stať.Za seba odporúčam : flukonazol s wobenzymom, plus borax glycerín a multigyn preventívne, taktiež brať y pearls.Samozrejme oreganovy olej neuškodí ale pre mňa to nebol nejaký zázrak.A eštek tomu všetkému aj partner bol preliečený liekmi aj masťami a ani vtedy nenastalo zlepšenie ale až teraz po wobenzyme a multigyne...

slnecnica0014

kvetinka len ako to mam brat? za aky cas sa mi podari vdaka enzymom dostat z mykozy? nebude to nejaky dlhy boj?
..aj ked premyslam nad tym ze dostat sa z akychkolvek zdravotnych problemov je vacsinou dlhy boj :( kiezby tieto zdravotne problemy neboli

kvetinka777

- slnecnica0014

nie ten ti na mykózu veru nepomôže. Ide o to, že mykóza vzniká, keď je telo ženy oslabené, to znamená, keď imunita a celkovo organizmus nie je schopný sa uchrániť sám pred infekciami a podobnými vecami. Preto je dôležité začať brať napríklad wobenzym, enzýmy ktoré dajú do poriadku to telo aby sa opäť dostalo do stavu, že bude vedieť sa chrániť telo aj samé ;)

Najčítanejšie články