nevie mi niekto zodpovedne povedať aké sú povolené intervaly medzi očkovaním proti Tetanu, niekde som čítal 12 r. niekde 15 r. tak neviem
posledný termín som zanedbal tak som absolvoval trojité preočkovanie a to bolo 17.06.2002 takže t.r. to bude 12 rokov
Ďakujem
Očkovanie proti tetanu
A vies preco tetanus nepredpokladaju?
Pacienti ockovany raz v zivote si myslia, ze ich to chrani do konca zivota
Lekari predpokladaju ockovanie u kazdeho pacienta, kedze je to, nastastie, povinne.
Umrtia na tetanus dnes su len lekarmi zanedbane pripady, kde od prveho priznaku miesto aby sa podali intravenalne okamzite atb ludia a casto aj lekari vyckavaju(napr "objednany az za tyzden") az kym je prineskoro.
Inac na zlozenie vakcin sa casto pytalo oficialne aj FDA, ktore by malo kontolovat lieky, tj aj vakciny a vyrobcovia to jednoducho odmietli dat pod ruzkom vyrobneho tajomstva. A FDA, ktore je viacmenej v rukach farmacie aj tak a nie na obranu naroda to oficialne "zozralo"
Nuz ale dnes sa neda zatajit prakticky nic a mnozstvo ortute, formaldehydu aj adjuvantov vie odmerat hocijake laboratorium,, ine neurotoxicke latky ale su uz tazsie meratelne a vplyv GMO bielkovin a inych latok je viacmenej neznamy dosial a samozrejme sa prisne taji.
Ked hovorim o naraste autizmu, nemyslim tym len Slovensko, ale aj ine krajiny, kde diagnostika bola dostatocne vysoka. Narast z jedneho na 10 000 za patdesiat rokov na jedneho z osemdesiat, napr v USA sa neda vysvetlit nijak inac, nez neurotoxinami, ktore sa nachadzaju vo vakcinach, najma mnohozlozkovych, pentavalentnych a hexavalentnych, kde ich je radove viac, nez povolene hladiny pre ludi.A aj tzv povolene hladiny su stanovene prilis vysoko uz samotne.
každému odporúčam pozrieť si naživo priebeh tetanu u človeka naživo a hneď sa mu vakcína bude javiť úplne v poriadku a bude za ňu vďačný...
Však vždy je na vine každý, len nie ja..
Ludia radi nadavaju, ale ked maju pravidelne sportovat den co den, zlepsovat vztahy s ludmi, aby nemali stresy a jest konecne zdravu stravu, tak zrazu tolki s tym maju problem... ale hej, na vine je lekar a farmaceut :-)
len na okraj pre tých, ktorý si myslia, že tetanus u nás už nie je, v roku 2002 boli nahlásené a liečené 2 prípady, oba skončili smrťou, ďalší čerstvejší je z roku 2009, naviac očkovanie proti tetanu je u nás v súčasnosti robené spolu s vakcínou proti záškrtu a je povinné, teda nezaočkovanie je porušenie zákona a lekár nie je povinný Vám to sledovať!Interval medzi je 15 rokov.
rulik má pravdu, trošku sa to zvrhlo.
Ano, medicina za socializmu boôa "slabsia"
a dnes uz dosiahla tak vyrazny pokrok
ze uz nikto nie je zdravy
RNG autizmus tu bol aj predtým len sa nevedelo o ňom a nebola diagnostika na takej úrovni ako dnes. Autisticke deti sa brali za nevychované a hlúpe. Tak ako sa nevedelo o hyperaktívite deti. Za socializmu bola medicíny na slabej úrovni ako dnes.