mam plet znicenu od vseliakych lekarskych masti a vodiciek na akne. cely cas mi lekari predpisovali lieciva, ktore mi plet vysusovali a drazdili. ked sa pozriem zblizka na plet, su tam make malicke vrasky. stale mam necistu plet, upchate pory a male komedomy. pomaha mi velmi skinoren (kyselina. azelainova) vyhladzuje mi plet a nevysusuje. uzivala som vysoke davky vitaminu A ale to mi velmi vYsusovalo plet, mala som ju velmi drsnu, supala sa atd.
co by mi pomohlo na obnovenie pleti? aby ziskala pruznost a lepsiu farbu? stravujem sa celkom zdravo, uzivam minimalne 2g vitaminu C denne..
Ako obnovit plet?
Moj pohlad je taky, ze zlozenie je klucove pri vybere kozmetiky, to je ta podstata vsetkeho.
Marcelina78 tiez kedysi som riesila co stoji kozmetika ako vychadza, ale ked som prisla na to, ze ozaj niektora mi sposobuje problemy, tak som si povedala, ze nebudem zo seba robit pokusneho kralika len preto, ze nieco je lacnejsie. A proste som sa rozhodla, ze do kozmetiky zainvestujem, ze si doprajem :) Radsej si ine veci odopriem ;)
mala som presne tento isty problem, velmi mi pomohla kozmetika miesana na mieru Elysson, je draha, nie vzdy na to mam, ale aspon odlicovaci olej, pletova voda, serum na akne, krem je fajn, inak krem mi vydrzi 5 mesiacov, serum 3 mesiace. No a este si daj zistit, ci nemas nejaku potravinovu intolernaciu a helicobaktera, to vie na kozi robit riadnu galibu /aj v tele/.
katarina22/ rano a vecer po umyti cistiacim gelom: -odkaz odstránený-
nasledne rano aj vecer serum od Matis: -odkaz odstránený-
vecer : namiesto kremu Bioil.
Plet s ami velmi zlepsia za posledne 3 roky ktore praktizujem spominane zakroky a to co pouzivam.
Mam mastnu porovitu plet s obrovskymi pormi a ktorykolvek krem mi pory upchava aj ked je urceny na dany tip pleti, vyhovuju mi len kremy Fluidovej konzistencie co je tazsie najst. Serum Matis je na nezaplatenie sadlo mi skvele.
make up resp. BB cream len prilezistoste
Akinom ty nepoužívaš žiadny krém alebo niečo také?
Veď to je to gro všetkého, u teba nie??
1x tyzdenne si robim bahennu masku Himalaya, rano vecer umyvam cistiacim gelom a pouzivam serum od Matis, z casu na cas vecer pouzijem Bioil. Make up pouzivam len prilezitostne max. 1-2x do mesiaca
Pravidelne profesionalne osetrovanie pleti u kozmeticky, vybrat s kozmetickou zakrok vhodny pre tvoju plet, ja striedam dermabraziu s klasickym cistenim a 2x rocne ihlickovu mikrofermabraziu s kys. hyauron.
Všetko všetko, lebo ono to spolu tak ladí, dopĺňa sa. Nestačí ti len krém a odličovač napríklad. To je málo :)
Je to dlhší čas, ale ja som rada, že je niečo čo mi vyhovuje a nemusím kadečo skúšať zase :)
Jamicka ten pocit poznam. Ked mam tvar taku vypnutu, sviezu, napriklad dosla som aj na to, ze ked pouzivam spravnu kozmetiku tak na mne nie je vidiet ani prebdene noci, ked sa mi neda zaspat alebo ked ma chyti nejaka kniha za srdce a citam pomaly az do rana :D
Dan_ia úplne to neignorujem. To nie. Z času na čas sa namaľujem, odmaľujem, takže mám tam nejakú micelárnu vodu či niečo také a krém, čo si dávam ráno. Ale to je akurát tak šecko.
Jamicka to už celkom dlho používať jednu značku. Kupuješ si všetko, čo si poslala?