Prečo nechudnem?

Príspevok v téme: Prečo nechudnem?
aktivitis

Mám veľmi vysokú nadváhu,napriek tomu že už viac ako 5 rokov aktívne športujem.Chápem to,strava nebola bohviečo...No už asi mesiac sa snažím dávať si pozor na stravu.
Príklad:ranajky-12:00- 2 chlebíky so syrom a zeleninou,káva
obed-16:00-rizoto
20:00-ovsené vločky s banánom,alebo niečo sacharidové( pred tréningom v posilovni)
23:00-po posilovni-praženica(bez oleja bez masla s cibuľkou-2 alebo 3 vajíčka,podla intenzity tréningu),alebo jogurt

pitný režim-minimum 3 litre,niekedy potiahnem aj na 4 litre ak sa mi dá.

šport-3 x týždenne na lačno kardio,zumba,poprípadne taebo,posilovna minimálne 4 x týždenne,cvičenie s kettlebelom.
Po mesiaci som rovnako napuchnutá,nevidím minimálny rozdiel.
Môže to mať súvilosť s tým že mám zníženú funkciu štítnej žlazy(euthyrox 75) a autoimúnnu tyreoiditidu?

nechalicka

vela ludi v mojom okoli malo problemy so stitnou zlazou a prejavovalo sa to aj takto, ze jednoducho sa im nedarilo schudnut, nech robili co chceli. ale tak nemusi to byt konkretne aj tvoj pripad, kazdopadne by som si asi sla spravit taky test, nech mas proste istotu a nech vies na com si.

anka89

ovocie sa uz pobede nema jest obsahuje vela cukrov a prazenica o 23.00 to by som uz tiez si nedala zle stravovanie ,ZRKADLOVKA ja si myslim ze vsetky choroby sa nedaju liecit co tak napriklad neliecitelna skleroza multiplex

zrkadlovka

iveta Michael... okrem vody, všetko ostatné je strava, túto informáciu komentovať nemusím... toto si totiž ani väčšina lekárov neuvedomuje :)

ďalej som už písala, že sa dá šž vyliečiť, ale to treba, aby človek prevzal zodpovednosť za svoj stav a to znamená, že si každý z nás uvedomí, že nás choroby zrkadlia. Viem to z vlastnej skúsenosti, vyliečila som si raka a to za pol roka. 5 z 5 lekárov ma posielali na OP... ja som hľadala odpovede vo vnútri mysle a po ich odhalení a následnom vyriešení problému, choroba odíde. Takže si dovoľujem tvrdiť, že je každá choroba liečiteľná.

zrkadlovka

aktivitis... ak by si mi dala hodinku času, dokážem ti, že šž tvoj problém JE. Ale asi ešte nie si pripravená to počuť

tama2013

ahoj,

napisala si len cast toho ci zjedla za den. ked som spocitala kolko to je kcal, tak si uz pomaly prekrocila hranicu,aby si vobec udrzala vahu a nie to este schudla.

ak by si mala zaujem,tak ti vysvetlim ako si kazdy den pocitat kcal co zjes a mozes mat aj kolu, aj zakusok,ale potom musis inde ubrat aby si neprekrocila 2000kcal na den.

je to super dieta a styl Zivota. po tyzdni-dvoch budes vidiet ako to robis automaticky.ze sa napr.pozries na platok syra a vies ze ma 50kcal, na vajicko na makko 80kcal, prazenica 280kcal..a tak si stale zvazis,ze ci radsej si neuvarit vajicko na makko ako prazenicu a ci nemat rasej dve ako tri.

vobec to nie je stitnou zlazou ani hormonamy, to ako vyzeras je to co davas do ust. ja som si tym vsetkym presla a poviem ti ze rocne diety su na nic, treba vybrat dietu,ktora bude zaroven tvojim zivotnym stylom,nebude ta obmedzovat,ze ak napr. ides na oslavu,tak musis povedat nie dakujem na zakusol alebo pohar vina. ty mozes vsetko! len si pocitaj. ak by si chcela tabulky a vediet viac, tak sa mi ozvi.

tamara

doubledog

intenzitou som myslel stupen svaloveho napatia pri konkretnom cviku a vycerpavanie energetickych zasob v svaloch, tj cvicenie az do zlyhania.
a to nerobis, inak by si urcite nedala 10x10.

ak ti mozem poradit, necvic moc na strojoch, cvic radsej s volnou vahou.

a skus si nieco precitat o postupe zvanom tabata alebo o HIIT.

aktivitis

doubledog
cvičenia mám dosť pretože to mám rada a baví ma to... ťažko povedať,či je intenzita veľká...čo považuješ za veľkú intenzitu? ..Ked idem do posilky(po rozohriatí a strečingu) cvičím s váhami ako napr.bench press 20-35 kg , kettlebel 8 -12 kg , na strojoch chrbát 15-25 kg, predkopávanie nohy 40-50 kg, zakopávanie cca 25 kg,prsia max.40 kg,boky a brucho cca 25 kg...
všetky tieto cviky 10 x 10 ( 10 sérií v každej 10 opakovaní)

doubledog

suvislost so stitnou zlazou to urcite ma.
takze skus s tym nieco spravit.

co sa tyka jedla, pridaj bielkoviny a tuky a uber trochu sacharidy.
musis si najst svoju vlastnu rovovahu, je to samozrejme individualne, ale povedal by som, ze jes dost malo.

toho cvicenia mas nejak privela, 3x kardio a 4x posilka je dost vela.
aj ked, to zas zalezi od intenzity cvicenia, predpokladam, ze vzhladom k tvojej nadvahe to asi privelka intenzita nebude, takze to moze byt v poriadku.