ako nebezpecne su cisty?

jankaaaaa :)

larka
no ano zrkadlami pri beznej prehliadke, ale zas ked si panna tak neviem ci ta vysetroval zrkadlami...mne stale hovori lekar co robi, kedy to moze byt neprijemne, ci mozem potom mat nejaky vytok alebo nieco...som s nim velmi spokojna...
Bolesti sa bat nemusis, to nebude boliet, a aj keby tak urcite si prezila uz aj ovela ovela väcsie bolesti... ale uvidis ze o boliet nebude :))

larka

jankaaaaa:), dakujem za odpoved

Tymi zrkadlami sa pozera pri beznej prehliadke? LEbo nevravem mi, co robi... a bojim sa bolesti, pretoze som panna. Aj po vysetreni som trocha krvacala...

larka
dakujem velmi pekne, ja som teraz taka stastna ze juuuj :)) uvidim ako to bude vyzerat o mesiac, sice mam ten pravy vajecnik zväcseny ale zakrok zatial nehrozi, dufam ze v januari to bude bud lepsie alebo to ostane aspon take ako to je teraz :))
ten ultrazvuk sa robi cez posvu takou sondou...neboli to a je to urcite menej neprijemne ako ked ta prezera zrkadlami...je to v pohode...
ja som isla k lekarke prvykrat lebo som chcela antikoncepciu, nijake problemy som nemala, len sa mi nepacil jej pristup tak som zmenila lekara a ten mi nasiel tu cystu,som rada ze som to tak tahala, lebo teraz by som bola "zbytocne" rozrezana...nemusis sa bat :)) ked je ta cysta mala ze da sa este laparoskopicky tak to je v pohode, porozpravaj sa s lekarom, on ti vsetko pekne vysvetli a urcite bude konat co najopatrnejsie, aj vzhladom na vek aj na to ze sa zasahuje do reprodukcnych organov...
hlavne hlavu hore :)) nemusis sa bat, len sa s tym netrap :))

svetlana6

mne nasli tiez 7 cm cystu, ked som mala 16 rokov. bola som z toho takisto nestastna (predstava operacie...). ked som prisla na kontrolu po nasledujucej menstruacii, ultrazvuk (ktory mimochodom neboli) zistil, ze cysta sa sama vstrebala! objavila sa vsak znova asi po 6tich rokoch, ale ovela mensia (cca 2 cm) mam ju uz dlhsie, chodim na prehliadky, operacne sa to ale nastastie neriesi. mozno sa znovu jedneho dna vstrebe :o)

larka

jankaaaaa :), to je skvele! gratulujem:)

ja mam mensiu,ale tiez sa bojim. neviem, co ine by mi sposobovalo moje problemy:( casto chodim na WC, rano idem na velku v priebehu hodiny 2-3krat! a potom este po obede:( a pobolieva ma vlavo i ked cystu mam vpravo. Gzn.povedal,ze to moze byt bolest aj od chrbtice..ja neviem:( uz sa mi to taha od septembra...

Ako sa robi ultrazvuk? boli to? Ja som bola u gyn. teraz prvzkrat.

Ahojte :) v septembri mi zistili na pravom vajecniku cystu 7*5 cm...najprv bola naplanovana laparoskopia...odhodlala som sa na to az pred dvoma tyzdnami...zacali sa predoperacne vysetrenia, kde sa zistilo ze mam zvysene onkomarkery...a tak sa zmenila laparoskopia na laparotomiu, ze mi vyberu cely vajecnik aby sa dala dokladne spravi histologia...pred dvoma tyzdnami tam ta cysta este bola, vcera som bola na predoperacnom ultrazvuku, cysta nikde...lekar sa az zlakol...dal spravit kontrolne testy na onkomarkery a aj tie klesli :) tak nakoniec sa zrusil termin celeho zakroku, cysta zmizla, vajecnik mi ostane a mam prist o mesiac zas na ultrazvuk aj na onkomarkery :) tak nebudme nestastne aj ked sa nejaka cysta vyskytne :)) nic nie je nakoniec take zle, ake zle sa to zda byt na zaciatku :) cysta moze prasknut a tu moju dokonca ani neodhadovali ze praskne a predsa :)) telo si poradi takmer so vsetkym :)) a hlavne treba pozitivne mysliet...ja som preplakala cely tento vikend, lebo pomyslenie na to ze uz v 19tich rokoch pridem o 1 vajecnik ma velmi netesilo..ale nastastie sa to dalo do poriadku, hoci ta cysta dala na seba cakat...tak ja aj priatel pevne verime ze aj o mesiac budu vysledky v poriadku :))

1katka :))

ahojte, len tak narýchlo som si prečítala nejaké príspevky...a chcela by som sa opýtať aj mne gynekolog nasiel na vaječníku 3,5 cm cystu...ked som bola teraz pred mesiacom na preventívke mi to oznamil a opýtal sa ma, že či sa pokušame o babatko. Kazal mi príst po kramoch, no ale kedže som ich nedostala 3 tyždne isla som tam a povedal mi, že som už v 8 týždni tehotenstva. Prosím vas ked som sa ho pýtala na tu cystu, tak to vobec neriešil...vraj sa nemam znepokojovať ale ja sa bojím.... neviete mi vy povedať, či je to nebezpečne??? a ani mi to nijako nechce liečit, bud laparoskopiou, alebo nejakými injekciami...poradte mi prosím dakujem

larka

Ahojte, aj ja mam czstu. Bola som len na beznej prehliadke, zatial sa nic robit nebude, kym nebudu vysledky a som objednana na ultrazvuk.

Co mozem zatial preto urobit? Brat jod? alebo nejako zmenit stravu? Prosim poradte,

dakujem

RNG

haris, jemne si mylis centimetre s milimetrami. Nemas predsa cystu tak velku, ako mas trup!
A rada je presne taka, ako inym: silne enzymi a jod.