ja nemam taky problem ale moji znami maju.chcem sa spitat ako moze bit cista nebezpecna?vie mi niekto poradit?
ako nebezpecne su cisty?
ahojte..potrebujem poradit....15.2 2008 som bola na operacii mala som cystu na pravom vajecniku bola bolestiva pri pohlavnom styku a aj pri moceni.museli mi ju odstranit rezom v podbrusku ..cysta bola v rozmedzi medzi zhubnou a nezhubnou zasiahli vcas a cely pravy vajecnik mi odstranili.po operacii bolo vsetko fajn nariadili mi chodit kazde tri mesiace na onkomarkery bola som teraz prvy krat a gynekolog my nasiel na lavom vajecniku cystu velku 7cm dnes cakam na vysledky krvi a strasne sa bojim ze zas budem musiet ist na operaciu ..viete mi niekto poradit?.
ja mám cystu pod kolenom spojenú s kostnou cystou zatiaľ si to len natieram od bolesti vraj je to také malé že ma to nemôže bolieť- mudrci- mám prácu pri ktorej stále chodím nie je to príjemná bolesť no neviem čo s tým lekári nepomáhajú ani v tomto počiatočnom štádiu
ked sa cysta zisti da sa jej nejaky ten kratky cas aby sa sama zlikvidovala - praskla. ak sa do mesiaca,dvoch nezlikviduje sama musi ist von chirurgicky,taktiez ked robi problemy.su zeny ktore maju velmi vela cist a keby mali ist s kazdou na operaciu tak by sa pomaly ani ine operacie nerobili.tak na 70 % sa cysta zlikviduje vzdy sama.
Cysty su nefunkcne tkaniva, ktore niekedy mozu sa zmenit ja rychlo rastuce-bujnejuce=karcinogenne. Za normalnych okolnosti sa nefunkcne bunky odstranuju v tele prirodzene. Casto su dosledkom zamorenia tela, vysledky deformovanych buniek s roznych zapalov ci drobnych parazitov.
Viaceri autori tvrdia, ze casto je to sposobene nedostatkom jodu v potrave.Jod ma rozne funkcie v tele, ale zapadne lekarstvo od 40tych rokov minuleho storocia urcilo maximalnu dennu davku 200 mikrogramov.Bol teda odstraneny z potravinarskeho priemyslu(niekedy sa daval do muky proti hrckaveniu=plesniveniu a inde).
V Japonsku kvoli roznym morskym rastlinam konzumovanym na rozny sposob denny prijem statisticky v priemere je 12.5 miligramu denne; podla zapadneho lekarstva vysoko jedovata davka. Napriek tomu v Japonsku je cystitida a rakovina prs(tam je potreba jodu mnohonasobne vyssia,nez v stitnej zlaze podla mnohych odbornikov)len maly zlomok zapadneho sveta.
Jod sa da dodavat transdermalne(cez kozu), najlepsie pod pazuchou a u zien na spodnej casti brucha. Jodova tinktura obvykle obsahuje 2%jodu a 2.5 % jodidu draselneho, tj 2.5 mg na jednu kvapku. Ak flak po jode (napr pod pazuchou ) zmizne za menej, nez 1/2 dna, je to nepriamy dokaz nedostatku jodu v tele. Viaceri lekari teda, hlavne pri cystach, odporucaju taketo topicke transdermalne doplnovanie jodu.Inac je tiez metoda oralna, osveceny je rozrok jodu lugol, ale myslim ze cez kozu je to pohodlnejsie a postupne vstrebavanie je lepsie, nez jednorazove velke davky. Jod je mozno predavkovat (tak ako vsetko ostatne...)
Pracuje to aj aplikaciou na kozne cysty.
monko, lea
mala som cystu velku na vajecniku 7 cm niekolko mesiacov, mala som ist na operaciu o 2mesiace, boli to silne bolesti a velmi zvlastne-fakt nepravidelne. bolo to hnusne. bala som sa operacie velmi a tak som rychlo nahanala co by pomohlo a nasla som zmienku o INDONAL kapslach, vtedy prave prichadzali na trh. a mne teda pomohli.po mesiaci som citila ze mi je ´podstatne lepsie a po dvoch ked so sla na kontrolu, som vedela ze cysta je prec, nic mi nebolo. a tak aj bolo.mozte vyskusat
to strelko 25,
predstav si, že mňa pred 6 mesiacmi operovali a vybrali mi cystu veľkú 7cm. Táto cysta bola zakrvácané žlté teliesko, čiže folikul, ktorý nepraskol. Mala som ukrutné bolesti a vôbec mi to 3 mesiace neprasklo. Tak neviem, prečo tu píšeš, že čo tu trepeme. Keby si to zažila /zažil/ tak potom vieš o čom tu hovoríme. Takže veľa šťastia s tým praskaním.
čo to trepete? všetko operatívne? záleží do toho aká je to cysta, ak je čokoládová /endometrioza /, budiš, ale obyčajná folikulárna? vy ste sa asi zbláznili. takáto cysta musí prasknúť. to sa spraví taká cysta, ked ti nepraskne folikul, ale další mesiac ked máš ovuláciu tak ti praskne, vytečie von ako výtok aj s ovuláciou. toľké baby majú tak často cystu že by ich museli operovať každý mesiac. nebláznite.