Depka - s vysokou skolou robim predavacku

Príspevok v téme: Depka - s vysokou skolou robim predavacku
veronika159

zdravim vas. ja neviem asi je problem v mojom zmyslani ale pred pol rokom som ukoncila VS studium a hned po skole som nastupila do prace ako predavacka. zarabam celkom slusne peniaze dokonca take ako moji rodicia ktori maju roky praxe v odbore a tiez maju vysku...
neviem myslela som si ze po skole sa zamestnam v nejakej firme kde budem sediet pekne v kancli a budem mat pracu aspon blizku VS. aj ked nie v odbore ale aspon pracu hodnu vysokej skoly. je mi hrozne som predavacka a citim sa ako cvicena opica ktora musi hovorit ludom to iste a nahovarat ich aby si kupili vyrobky ktore mi urci veduci.
ja neviem som za pracu vdacna ze aspon mam peniaze ale vnimam to tak ze cim dlhsie budem robit tuto pracu tak tym viac sa mi otupi mozog a pracu hodnu vysky si nezozeniem. kazdy den si vsak pozeram ponuky na neten ale vsade len predaj reklamy a podobne zalezitosti o ktore ja zaujem nemam.
mali ste aj vy taky problem? ako ste sa s tym vyrovnali?

#

Pocuvaj prestaň sa sťažovať a tes sa ze máš fleka koľkí by stebou menili čo sú na úrade práce roky! Tak nerev a rob si svoju prácu ako najlepsie vieš. Až ju stratis zistíš ze tak zlé to nebolo.

Fleur-de-lis

no situácia je aká je, na Slovensku si robí pomaly každý vysokú školu. Už to veľa neznamená, bohužiaľ.
Snaž sa z tej práce vyťažiť čo sa dá,ako ti tu napísali. Pracuješ s ľuďmi, tam sa dá vždy niečomu priučiť, aspoň ako zvládať nepríjemné typy :)
A hľadaj ďalej. Prípadne sa pozri po kurzoch, možno si nejak rozšíriť vzdelanie.
Vyrovnať sa s tým, no ber to tak, že je to načas a rozmýšľaj nad ďalšími možnosťami (zahraničie..)

ja121

viem ako sa citis ...ja som sice na treinee programe ale tiez nam slubovali hory doly o poziciach a nakoniec robim robotu, ktoru by som dala aj bez strednej skoly ale tak treba vydrzat .....skus vacsie mesto (ja denne cestujem skoro 300km)a odstahuj sa, resp ber pracu predavacky ako docasne riesenie a hladaj si pracu a ked zarabas dobre tak investuj do nejakych kurzov aby si nezabudla ....

lautida

Moja zlata myslim si ze vysoka skola este nikomu nezarucila ze po skonceni si najde dzob za 3000eur.Ak sa ti mali kolko zarabas alebo vcom pracujes ta nebavi treba zacat podnikat a pracovat na sebe alebo zdvihnut zadok a vycestovat prec mimo sr.A vobec bud rada ze mas vobec nejaku robotu co by ini nezamestnani zato dali keby mohli zohnat hocijaku robotu.A ver mi ze niekto ma aj 3 vysoke skoly a nema pracu,bohuzial.

lilyiankaa

bohužiaľ má teraz vysokú školu hrozne veľa ľudí a niektorí z nich si myslia, že ak ju skončia, tak sa o nich všetky firmy pobijú, ale nie je to tak .... chcela by si robiť administratívu, v kancli ..ale uvedom si, že veľa kancelárskych prác nedosahuje ani takú mzdu akú máš teraz ty ... ja som v kancli robila a mala som max 400 v čistom takže ako o ničom ..... a to som lepšie zarábala, keď som chodila na výšku a brigádovala som v lete v jednom výr. podniku .. teraz je práce málo a veľa nezametnaných, buď rada že prácu máš, viem, že to je depresívne, ale musíš si to hovoriť tak .. máš si z čoho zaplatiť účty, z čoho kúpiť oblečenie, jedlo a pod ... hľadaj aj inú prácu, ale neodchádzaj z tejto pokiaš nemáš nič isté

výpoveď

Zdieľam tvoje pocity. Akurát riešim výpoveď. Pred chvíľou som popozerala pracovné ponuky a dávam ti za pravdu. Tiež robím s vysokou na poste pre ľudí so strednou školou, ale to ma netrápi. Aj tak nejde ani tak o školu ako o šikovnosť a známosti. No ja robím takmer za minimálnu mzdu a som tam považovaná za odpad, ktorý bude robiť všetko čo si vedenie zmyslí a robia sa tam zmeny, ktoré sa ma dotýkajú a za týchto nových okolností, už fakt nemám motiváciu ani ráno vstať z postele.