zdravim vas. ja neviem asi je problem v mojom zmyslani ale pred pol rokom som ukoncila VS studium a hned po skole som nastupila do prace ako predavacka. zarabam celkom slusne peniaze dokonca take ako moji rodicia ktori maju roky praxe v odbore a tiez maju vysku...
neviem myslela som si ze po skole sa zamestnam v nejakej firme kde budem sediet pekne v kancli a budem mat pracu aspon blizku VS. aj ked nie v odbore ale aspon pracu hodnu vysokej skoly. je mi hrozne som predavacka a citim sa ako cvicena opica ktora musi hovorit ludom to iste a nahovarat ich aby si kupili vyrobky ktore mi urci veduci.
ja neviem som za pracu vdacna ze aspon mam peniaze ale vnimam to tak ze cim dlhsie budem robit tuto pracu tak tym viac sa mi otupi mozog a pracu hodnu vysky si nezozeniem. kazdy den si vsak pozeram ponuky na neten ale vsade len predaj reklamy a podobne zalezitosti o ktore ja zaujem nemam.
mali ste aj vy taky problem? ako ste sa s tym vyrovnali?
Depka - s vysokou skolou robim predavacku
teraz ma vysku kazdy dement a postupom casu bude treba v kazdej profesii vysoka skola a hlavne tie vseliake soc. prace a vysoke popri zamestnani Dubnica a podobne diery , teraz je vysoka skola pomaly na kazdej dedine a tomu zodpovedajuca uroven
Ty buď rada, že vôbec nejakú prácu máš a ešte k tomu dobre platenú. Sú vysokoškoláci, ktorí sú bez práce a niektorí za pár eur pracujú za pásom v podniku. Sú vôbec radi, že aspoň niečo zarobia. Lepšie málo ako nič. A ako sa povie, každý si je strojcom svojho šťastia, záleží len na tebe. Či budeš len lamentovať a zostaneš v obchode, alebo na sebe zapracuješ, aby si sa dostala vyššie.
... u nás se říká,že lepší vrabec v hrsti, než holub na střeše ... Věřím,že si mozkovnu při takové práci nijak sedřeš,možná tak trochu nohy a záda,ale tak místo trochu pohybu ještě nikoho nezbilo ... při tom se můžeš na tvoji vysněnou kancelářskou židli,kdy ti pěkně poroste zadek,něco taky naučit.Specializovat se.Co takhle práce v systému SAP.U nás velmi ceněná.A nebo něco podobného,těžko ti radit,když ani na třetí otázku jakou školu jsi vychodila neodpovídáš.
K ostatním - Víte vůbec, kdo a co je debil? Oni jsou prostě jinačejší,jednodušší - což je dobře.Co by to bylo za svět kdyby jsme v něm byli všichni jako přes kopírák.Mě u těhle lidí zajímá jen jedno,jsou-li hodní a to ostatní neřeším...
Máte pravdu ze v značkových obchodoch alebo bežných robia mnohokrát hlupunke a namyslene baby ale ja som mal tu česť spoznať ajtupunke úradnícky čo kecalio tom kto kde skym kedy ....
Ženy všade ohovárajú s vysokou ci srednou všade.sestričky lekárky uradnicky kaderniccky kozmetičky vsetke sú rovnaké len hrajú iné divadlo.
Nuz ja som vystudoval elektrotechniku aj fyziku na to aby som robil vo vyskume.Potom rok na Akademii, 2 roky som ucil na vysokej skole(USA) a potom som kvoli najma prijmu presiel do vyroby, manualnej prace, ktoru som z duse nenavidel. Ale zrejme som bol dostatocne zrucny, lebo som sa vypracovasl v uplne inom odbore, strojarenstve na remeselnika vyrobcu,malopodnikatela, samozrejme mi to trvalo dlhe roky.
Takze si namyslat, ze kvoli diplomu dostanes taku pracu, aku si zelas je dnes naivne. Treba sa zariadit a naucit byt uzitocny tam, kde ta potrebuju a zaplatia. Lebo svet sa dnes toci okolo penazi, nie krasnych myslienok alebo humanity.
veľmi ľahko hádžeš "mladých absolventov" do jedného vreca. Ako som nižšie písala, práve na prevádzkach a v obchodoch sa nájde dosť zúfalá generácia predavačiek okolo 18-24 rokov, čo sú celkom vypatlané... Veľmi ľahko sa ti súdi z tvojej slonovinovej veže, skús sa niekedy pozrieť na ten výkvet pri OC -keď v rámci pauzy pofajčujú vonku - započuješ čo za "múdra" z nich lezie a ako sa správajú, a potom láskavo zhodnoť či sme "my mladí (z VŠ aj bez nej) takí nafúkaní" -alebo sa len zdravo dištancujeme od debilov. ..jediných normálnych ľudí z obchodov v našom OC som spoznala medzi knihpredajcami, kočkami z drogérie a banky a kvetinárku / suveníry - ostatné boli buď "modelečky" z klenotníctiev a butikov (tváriace sa, že my ostatní sme vzduch - lebo oni robia predsa v značkovom butiku...) alebo potom tá tlupa z obchodov okolo.
Ahoj, celkom Ti rozumiem. Ja som po škole robila asi polroka predavačku, ale bolo mi desne. Ľudia s ktorými som robila boli strašní debili. Nedalo sa s nimi o ničom baviť, ich reči sa točili o tom kto s kým kde a kedy "tr!kal", kto sa ako opil a koľko a ako z toho vracal a kto koho balí a kto s kým spí a kde... prípadne vyrábali fámy a klamstvá a ohovárali sa na vzájom - intrigy atď. a staaale dokola, len sex, prachy a prachy a sex a fámy. A to bolo na úplne normálnej prevádzke v OC. Nepotrebujem sa nejako povyšovať, veď titul nieje nič, má ho dnes hoc-kto, ale tak ako ty, aj ja som (už po 6mesiacoch vedela), že tam nemôžem ostať lebo mi prepne a stiahnu ma na svoju "úroveň". Ak sa ti dá, a máš kam - tak "uteč" na iné miesto. Alebo aspoň do lepšieho obchodu, skús niečo iné. Držím palce
mna by zaujímalo co si to teda vystudovala?
V poslednom čase sa s týmto fenoménom stretávam akosi moc často, prečo dnešní absolventi tak pohŕdajú prácou iných, myslím prácou ľudí, ktorí napr. nemajú vysokú školu.
U nás vo firme je to indikátor toho, že ten človek väčšinou zlyhá.
Dosť často teraz sedím na pohovoroch a doslova to z Vás mladých sála, to povýšenectvo, namyslenosť, niekedy až arogancia. Chápem, že v dnešnej dobe je ťažké presadiť sa a zdravé sebavedomie nezaškodí, ale keď čítam takéto niečo až mi vlasy dupkom vstávajú.
Neviem, my sme takí neboli, a nie je to len môj subjektívny pocit tvrdia mi to aj moji bývalí spolužiaci, keď debatujeme o tom ako to u koho funguje vo firmách. Je Vás veľa, často máte nulovú prax, ale myslíte si, že sa z Vás automaticky svet musí s prepáčením posrať, lebo máte vysokú školu.
Prechádzaš momentálne katarziou a je len na tebe ako sa s tým vyrovnáš, vitaj v skutočnom svete.
podľa toho ako píšeš to u teba vyzerá na slabé ambície - sedieť v kancelárii mat job VŠ, robí sa to takto, ...že pochoď lukratívne miesta približne k tvojmu odboru, keď len brigádnicky a potom si vypracuj štrukturovaný životopis na úrovni, a zaútoč 100% nahodená(pozor na parfémy) na miesta, ktoré by sa ti páčili, aspoň to skús ... alebo sa postav na vlastné nohy a založ si firmu sama