Depka - s vysokou skolou robim predavacku

Príspevok v téme: Depka - s vysokou skolou robim predavacku
veronika159

zdravim vas. ja neviem asi je problem v mojom zmyslani ale pred pol rokom som ukoncila VS studium a hned po skole som nastupila do prace ako predavacka. zarabam celkom slusne peniaze dokonca take ako moji rodicia ktori maju roky praxe v odbore a tiez maju vysku...
neviem myslela som si ze po skole sa zamestnam v nejakej firme kde budem sediet pekne v kancli a budem mat pracu aspon blizku VS. aj ked nie v odbore ale aspon pracu hodnu vysokej skoly. je mi hrozne som predavacka a citim sa ako cvicena opica ktora musi hovorit ludom to iste a nahovarat ich aby si kupili vyrobky ktore mi urci veduci.
ja neviem som za pracu vdacna ze aspon mam peniaze ale vnimam to tak ze cim dlhsie budem robit tuto pracu tak tym viac sa mi otupi mozog a pracu hodnu vysky si nezozeniem. kazdy den si vsak pozeram ponuky na neten ale vsade len predaj reklamy a podobne zalezitosti o ktore ja zaujem nemam.
mali ste aj vy taky problem? ako ste sa s tym vyrovnali?

kravál

ciculienocka tak vies, ono ked niekto kvasi 5 rokov na skole tak ocakava ze nebude mat rovnaku startovaciu drahu ako 19 rocny absolvent Sš, nevravim ze sa maju zamestnavatelia potrhat o cloveka s Vš ale aspon urcita vaha by tam byt mohla, ano viem ty si nesmierna nadana bez Vš, vsetko si si vybojovala sama lebo si pracovita a dokonala, nikto ti k tomu nepomohol, bla bla

ciculienocka

"neviem myslela som si ze po skole sa zamestnam v nejakej firme kde budem sediet pekne v kancli a budem mat pracu aspon blizku VS. "'
TY MAS VS?

aku, ak sa smiem spytat? trencin alebo sladkovicovo?

moze toto napisat nejaka VS dospela osoba?

nuz.. este sa musis vela ucit, vela.. ale nie to co ucia na VS.

sorry za uprimnost..

ale dam ti radu

ja VS nemam a moja kancelaria je moja obyvacka ;)

divabara

nie si sama ja zase vykladam tovar a uz si robim druhu vysoku lebo to co som vystudovala mi je na dve veci. len nesmies z toho depkovat, je to len prechodne. musis verit ze sa to casom zmeni.

MultiLevel

Prezyvka, ale ved VS nie je vyslovene zla. Nechapem co je na tom zle a preto nerozumiem, preco ti tu ludia nadavali...ja som si rada uzila studentsky zivot a to som bola pocas 5 rokov len par raz kdesi na nejakom zure, byvala som na byte a bud sa ucila, pripravovala na druhy den, alebo sa venovala svojim milion zalubam. Rodicia ma podporovali financne, chodila som na brigadu, co som zarobila som si odlozila na nieco. Cize VS sa da stravit aj inak, ako len nalozeny v chlaste, ako to robili moji spoluziaci a nonstop na zurkach. Mna to nelakalo, ale i tak som si uzila ten cas, kedy som nemusela platit odvody a premyslat, ako vyzijem z vyplaty :)
VS je fajn podla mna, clovek moze ist stale dalej a dalej, nieco si dokazat, ale nech si nikto nenamysla, ze po skonceni skoly bude mat kralovsky plat a teple miestecko niekde....No netreba zabudat, ze uspiet sa da ci uz s VS, alebo bez nej. Az tak o skole to nie je :)

Prezývka55

Hlavne ze ked som minule pisal ako je vysoka skola na hovno ste ma tu zdrbali ze nech neodhovaram ludi od vysokej skoli.

Btw autorke temy, mozes zacat podnika v obore ktory si vystudovala na vlastnu past / zivnost.

zuska-bluzka

ak si polroka po škole tak to nie je tak dlhá doba. je super, že si v zahraničí ale tam sa asi nikto nezblázni z tvojho mgr. titulu zo sr. skús rozposielať životopisy do spoločností od fachu, poprípade do galérii alebo neviem čo všetko je ešte tvoj odbor, skôr či neskôr sa niečo podarí, ja poznám aj takých čo hľadali prácu v odbore ktorý vyštudovali aj rok a pol a dovtedy robili kadečo, aby sa uživili. možno by nebolo zlé skúsiť nejaký postgraduál v krajine kde si, síce na slovensku si to nejak neceníme, no v zahraničí to pre teba môže znamenať celkom dobrú konkurenčnú výhodu.

0vecka

podla mna je blbost ze ma byt rada ze ma vobec nejaku pracu. Vsak je normalne ze je slecna ambiciozna a chce dosiahnut nieco viac. To ze teraz niesu bohvieake moznosti na trhu neznamena ze ma drzat hubu a byt rada ze je rada.

MultiLevel

a ze ta stve praca predavacky, lebo vies, coho si schopna? A kde je napisane, ze na tej pozicii musis ostat cely zivot? Ak dobre zarabas, tak si to uzivaj, maj prosto rada svoju pracu, no nikto ti nebrani popri tom robit aj to, co si vystudovala....nevidim v tom problem :) Venuj volny cas vystudovanej profesii a neverim, ze sa ti v tom nebude darit

MultiLevel

Tak ono rozumiem, ze clovek po VS ma vyssie ambicie ako napriklad niekto len so strednou. To mne je jasne a este par rokov dozadu to naozaj tak fungovalo, ze clovek siel na VS aby lepsie zarabal. Dnes to mas bohuzial totalne jedno. Pisala som to tu uz raz, ze niekto z mojich blizkych ma len strednu, ale vlastnou sikovnostou sa tak vysvihol, ze si zaraba veeeelmi slusne, ide o manualnu pracu. Ja s VS o jeho plate mozem len snivat, ale som stastna, ze robim to co milujem a za cim som sla cely zivot. A takto je to so vsetkym. Pokial si spokojna a zarobok ti staci, tak to neries. Mam skusenost, ze skor ako ten konkretny clovek, to riesia ludia okolo neho. Kaslat na nich, kazdemu kto sa pyta na pracu a cuduje sa, treba povedat, ze si stastna :)

veronika159

nehnevajte sa ze som neodpisovala ale bola som cely vecer mimo netu. ja som rada te aspon mam nejaku pracu a nesedim len doma a niesom naivna ze si mynoim ze vyndem skolu a zarobim 3000eur.
no a odpovede vystudovala som reklamu a umenie mgr stupen studovala som na slovensku a pre tych co mi radia ist mimo sr tak odpovedam ze ja som uz mimo sr, niesom doma lebo by som sa nezamestnala ani ako predavacka. taze ja uz pracujem v zahranici. pocas studia som chodia stale na nejake staze robila som pre rozne vyznamne svetove galerie a pre dve televizie takze cv mam celkom plny da sa povedat.
takze to zeby som bola neschopna a leniva sa neda povedat lebo na tie staze sa clovek dostane len za isty prospech a musi dokazat nejaku zrucnost.
preto ma stve ze som predavac lebo viem coho som schopna a vidim ze tato praca mi nici mozgove bunky lebo ako bolo spomenute tak kazdy den sa riesia intrigy ohovaranie a podradne temy kto s kym a preco...