Depka - s vysokou skolou robim predavacku

Príspevok v téme: Depka - s vysokou skolou robim predavacku
veronika159

zdravim vas. ja neviem asi je problem v mojom zmyslani ale pred pol rokom som ukoncila VS studium a hned po skole som nastupila do prace ako predavacka. zarabam celkom slusne peniaze dokonca take ako moji rodicia ktori maju roky praxe v odbore a tiez maju vysku...
neviem myslela som si ze po skole sa zamestnam v nejakej firme kde budem sediet pekne v kancli a budem mat pracu aspon blizku VS. aj ked nie v odbore ale aspon pracu hodnu vysokej skoly. je mi hrozne som predavacka a citim sa ako cvicena opica ktora musi hovorit ludom to iste a nahovarat ich aby si kupili vyrobky ktore mi urci veduci.
ja neviem som za pracu vdacna ze aspon mam peniaze ale vnimam to tak ze cim dlhsie budem robit tuto pracu tak tym viac sa mi otupi mozog a pracu hodnu vysky si nezozeniem. kazdy den si vsak pozeram ponuky na neten ale vsade len predaj reklamy a podobne zalezitosti o ktore ja zaujem nemam.
mali ste aj vy taky problem? ako ste sa s tym vyrovnali?

adriiiiii

Zacni podnikat nieco sama ved si hadam sikovna mas vysoku skolu nespoliehaj sa na niekoho ze ti da dobre platenu robotu.Ty s vysokou skolou a robis len predavacku?Niekde chyba bude zacni v prvom rade od seba.

monte cristo

môj bývalý profesor nám casto vravieval, "absolvovanie VS je len lístok na vlak, na vlak nastúpit a ísť niakou cestou je uz vec druhá"

cize VS dá cloveku len rozhlad o danej téme, nie profesionalitu, treba na sebe dalej dlho a tvrdo makat aby sa dostavili pozadované výsledky,... co je cerstvo vystudovaný lekár alebo právnik ?? je NIC, musí este dlho makat a vzdelávat sa prakticky celý život aby bol z neho profík

je neuveritelné co vsetko by hned chceli absolventi, "vela zarobit a nic nerobit" je ich kredo, lenze tak to v zivote nechodí

luciano

A prečo by si ako predavačka nemala mať vysokú školu? Dnes už má VŠ skoro každý. Manželka s VŠ robí sekretárku už 27 rokov a netrápi ju to.

_meno

Ahoj veronika159

Je mi luto co sa ti deje :-((

Ale odpovded je velmi jednoducha - (pouzijem napr. anglicko) - preco krajina s menej vzdelanymi a menej pracovitmi ludmi (anglicko) zaraba viac ako slovensko?

Lebo su tu prehnili ludia. Nadavanie, korupcia, lenivost, nesudrznost ...

Ak ti mozem poradit, nie si zodpovedna za ani stav slovenska ani zemegule - si zodpovedna v prvom rade za seba.

Ak chces pracovat vo velkych uspesnych firmach profesionalne (a aplikovat Vs vzdelanie a stale sa rozvijat) ... popozeraj si prosim ta svet a vyber si krajinu kde chces zit.
(ako ti tu ludia pisali, bola by si hlupa hus keby si si myslela ze tvoje predstavy zrealizujes na slovensku)

Prikladam portal s pracami www.indeed.com

wewerka23

Ahojte, ja tento rok končím doktorát...a vôbec netuším, čo so mnou bude. Je veľmi ťažké v dnešnej dobe si nájsť prácu vo svojom odbore. A s titulom "PhD." vám nanajvýš povedia, že ste už prekvalifikovaný :( preto ani neviem, či ten doktorát mal nejaký zmysel, či mi ešte viac neskomplikuje život...nemáte niekto podobné skúsenosti?

LILIII

To preto ,lebo Slovak (vysokoskolak) len caka a caka ,ze mu nieco padne z neba na tu jeho kotrbu . Vam chyba kreativita ,ste ako ludsky roboti naprogramovani na svoje buduce zamestnanie a ked sa nezadari sedkat niekde v kancli ,takto to dopadne . Namiesto zrelych ,mudrych ,samostatne mysliacich osobnosti vytvarate jednoucelovych otrokov hromadiacich hmotne statky .

Martina210

veronika 159

prosiim ta sme na slovensku.Inak neviem ppreco su ludia tak hlupy a robia si tu skoly ked ich tu nic dobre necaka.Vystuduju a aj tak ich situacia prinuti ist do zahranicia,kde budu utierat rite starcom alebo cuchat zachody ale aspon za peniaze a nie za almuzny ako na slovensku!!!!!!!!!!!!

Rada by som Ta povzbudila ale nebudeme si predsa klamat :-(

Chruňa

V tejto dobe nejde o to, mať nejakú školu, či nemať, v tejto dobe je hlavné mať šťastie v živote a o tom to celé je...

veronika159

ciculieniocka- no dovol. ziadne sladkovicovo ani trencin....skoncila som inu vysoku skolu s cervenym diplomom a robila som milion aktivit pre univerzitu tak tu nesmej a nemaj ironicky ton. viem ze cerveny diplom nic neznamena ale viem ze tupa niesom.

tu neslo o to ze si nevazim pracu ale o to ze tato doba je maximalne o nicom ked clovek so skolou robi pracu na ktoru staci kvazi zakladka...