Moje dcéry(8-ročná a 6-ročná)už vyše štyroch rokov navštevújú logop.ambulanciu a do dnes nevedia správne používať písmenko \"r\". Doma s nimi precvičujem určené slová od lekárky, alebo ich občas upozorňujem na nespr.výslovnosť ,aby sa opravili.V našej rodine nemá s račkovaním nikto problémy. Chcela by som len poprosiť iné mamičky, ktoré s týmto majú skúsenosti, či sa im podarilo nejakým iným spôsobom naučiť správ.výslovnosti.Ja mám totižto pocit,že je už aj zbytočné chodenie na logopédiu.
----------------
logopaedia www.zdravie.sk
Afázia (poruchy reči) www.zdravie.sk
Logopédia - ako naučiť dieťa správne hovoriť
neviem vyslovit pismenko \"r\" pomozte mi prosim
ahoj som 20 rocna baba a mam problem s r vyhybam sa slovam s r lebo sa za to velmi hambim.neviete mi nejako pomoct??dakujem
Dobry den, chcela by som reagovat na prispevok mamicky "maja-secovce" tykajuci sa tvojho syna, ktory ma 4 roky a malo rozprava. Zarazajuce pre mna bolo, ze spominas, ze k Vam chodi logoped. Pokial viem, logoped je ten, ktory ma ukoncene riadne vysokoskolske vzdelanie!!!!!!! a hlavne statnu skusku v danom odbore!!!!!. Ma atestacie na vykonavanie logopedickej praxe. Taky logoped urcite nechodi na navstevy a vysetrenia k rodicom domov. Ma otvorenu prax prostrednictvom logopedickej ambulancie. Som z Trebisova a na toto ma v nasom i vasom okoli licenciu a prislusne vedomosti iba jeden clovek. Pracuje v nemocnici v Trebisove, kde by si ho mala urcite navstivit, lebo v okrese TV, mame problem s vysluzilimi ucitelkami, ktore robia akokeby "logopedicku poradnu" a skutocnu logopediu absolutne neovladaju. Mimochodom logopedia je specialno-pedagogicka disciplina, ktora je v tejto oblasti takmer najzlozitejsim vednym odborom. Mala by si si na to davat pozor,lebo problem, ktory tvoj syn ma moze byt vazny a netreba sa utesovat tym, ze je lenivy a uz vobec nie tym, ze z toho vyrastie.
Dobry den, chcela by som reagovat na prispevok mamicky "maja-secovce" tykajuci sa tvojho syna, ktory ma 4 roky a malo rozprava. Zarazajuce pre mna bolo, ze spominas, ze k Vam chodi logoped. Pokial viem, logoped je ten, ktory ma ukoncene riadne vysokoskolske vzdelanie!!!!!!! a hlavne statnu skusku v danom odbore!!!!!. Ma atestacie na vykonavanie logopedickej praxe. Taky logoped urcite nechodi na navstevy a vysetrenia k rodicom domov. Ma otvorenu prax prostrednictvom logopedickej ambulancie. Som z Trebisova a na toto ma v nasom i vasom okoli licenciu a prislusne vedomosti iba jeden clovek. Pracuje v nemocnici v Trebisove, kde by si ho mala urcite navstivit, lebo v okrese TV, mame problem s vysluzilimi ucitelkami, ktore robia akokeby "logopedicku poradnu" a skutocnu logopediu absolutne neovladaju. Mimochodom logopedia je specialno-pedagogicka disciplina, ktora je v tejto oblasti takmer najzlozitejsim vednym odborom. Mala by si si na to davat pozor,lebo problem, ktory tvoj syn ma moze byt vazny a netreba sa utesovat tym, ze je lenivy a uz vobec nie tym, ze z toho vyrastie.
jakub...takze mozes si precvicovat aj hlasky TDN a DDN...
najprv slova ako TRPASLIK A TRNKA vyslovuj TDPASLIK a TDNKA...
a az potom vyslovuj normalne TRPAZLIK,TRNKA,TRENCIN,TRVALY,TRAVA,TREBISOV
TRN,TRNOVEC...ATD.MRKVA,MRAVEC...
AK MOZES ZOZEN SI BAJECNU ZENU C.45 VYDANU 6.11.2008 TAM MAS NAOISANY CLANOK AKO SA UCI VYSLOVOVAT R....
VELA STASTIA...
tak nech sa ti dari...ahoj
tak toto ja ti nepoviem...na to nie som odbornik,ja som tak ucila deti rozpravat ked boli male,a skoro sa aj naucili...tak aj ty,ked budes velmi chciet tak sa mozno skoro naucis...tazko takto o tom pisat...uz sa netrap a uc sa...