Logopédia - ako naučiť dieťa správne hovoriť

Príspevok v téme: Logopédia - ako naučiť dieťa správne hovoriť
matka

Moje dcéry(8-ročná a 6-ročná)už vyše štyroch rokov navštevújú logop.ambulanciu a do dnes nevedia správne používať písmenko \"r\". Doma s nimi precvičujem určené slová od lekárky, alebo ich občas upozorňujem na nespr.výslovnosť ,aby sa opravili.V našej rodine nemá s račkovaním nikto problémy. Chcela by som len poprosiť iné mamičky, ktoré s týmto majú skúsenosti, či sa im podarilo nejakým iným spôsobom naučiť správ.výslovnosti.Ja mám totižto pocit,že je už aj zbytočné chodenie na logopédiu.
----------------
logopaedia www.zdravie.sk
Afázia (poruchy reči) www.zdravie.sk

Ahojte, necital som celu diskusiu ale reagujem len na temu. Od malicka som mal problem s R a L. L prislo nejak same a celkom rychlo. S rodicmi som chodil logopedke, co vsetkym odporucam. Aj ked som tieto navstevy samozrejme ako dieta tak pozitivne nevnimal :) R mi trvalo teda ale ovela dlhsie a mozno to stale nieje 100%. Vela ludi sa to nenauci za cely zivot :) Tak k logopedke a cvicit a cvicit :)

AJA2

AHOJTO MAM 4 ROCNEHO CHLAPCEKA KTORY MA PROBLEM VYSLOVAT PISMENA R.L A ESTE K TOMU NIEKTORE SLOVA SA MU TAZKO VYSLOVUJA AKOBY SI NEVEDEL ZORADIT PISMENA. PO SLABIKACH ICH POVIE ALE NARAZ TO POMENI.PORADTE CI BY SME MALY NAVSTIVIT LOGOPEDA. DAKUJEM

erula

reagujem na "matka", mam 7 rocnu prvacku a nevie cisto povedat R,niekedy ho povie krasne a niekedy sa pozabudne.Logopedke chodime uz pol roka kazde dva tydne aby sme mali cas na precvicovanie.je to uz dobre ,ale treba si polozit otazku ci naozaj cvicime s detma ako mame,ja beriem vsetko vazne co sa tyka logopeda cvicime a je to uz na odbrej ceste uz len tri krat a sme hotovi.Nevzdavajte to a venujte sa detom ked to potrebuju a poriadne s toji to zato,al.navstivte inu logopedicku.papaaaaaaaaaaaaaaa

renaam

samozrejme, nevahaj. ved to nie je ziadna hanba. hanbou bude, ked takto zostanes do konca zivota. z vlastnej skusenosti to viem, nevedela som povedat "R". Teraz s tym nemam problem. Logoped ti da cvicenia ako spravne vyslovovat, napriklad ja som cele dni musela hovorit mdkva, mdkva mrkva alebo petr petr petrzlen. No bolo to tak pred 20 rokmi, vyvoj v technikach uz urcite pokrocil. Drzim palce.

Nikool117

ahoojte ... proosim pomoozte mi !!... :((... mam 15 rokov .. a mam problem s vyslovovanim S...mam navstivit logopeda?... proosim pomozte :((

fit

moj syn chodil na logopediu, nevedel L a R. L sa naucil dost skoro, no to R nie, uz s nim ani nechodim. nerackuje nejak velmi, no nevyslovuje ho ani cisto, ale to ma zrejme po svojom otcovi, ktory mierne rackuje. ale vsetko zle je na nieco dobre, lebo o.i. studuje aj francuzsky jazyk a tam je to nedokonale R, velmi dokonale:))

zuzic

toto mi pripomenulo jak sa mi narobila fobia z doktorov v mladom veku ked som musela chodit logopedicke:D bola strasne hnusma a vzdy som plakavala ked som k nej mala ist. tak po dvoch rokoch sme prestali a ja som sa naucila aj sama hovorit "r" ked som mala sedem rokov.

lloogg

Povedzte mi,najma ak ste tu niektori odbornici,ako casto by mali byt sedenia u logopeda. Ja som chodila s dcerkou kazdy tyzden skoro 2 roky.Moja znama navstevuje s dietatom svojho logopeda raz za 1 mesiac. Zda sa mi to malo a pritom jej dieta ma znacne problemy.