Moje dcéry(8-ročná a 6-ročná)už vyše štyroch rokov navštevújú logop.ambulanciu a do dnes nevedia správne používať písmenko \"r\". Doma s nimi precvičujem určené slová od lekárky, alebo ich občas upozorňujem na nespr.výslovnosť ,aby sa opravili.V našej rodine nemá s račkovaním nikto problémy. Chcela by som len poprosiť iné mamičky, ktoré s týmto majú skúsenosti, či sa im podarilo nejakým iným spôsobom naučiť správ.výslovnosti.Ja mám totižto pocit,že je už aj zbytočné chodenie na logopédiu.
----------------
logopaedia www.zdravie.sk
Afázia (poruchy reči) www.zdravie.sk
Logopédia - ako naučiť dieťa správne hovoriť
JA mam malého brata ktorý nevie povedať R a L on už raz dostal odklad do školy a ešte rok zostal v škôlke.No on si už zvykol rozprávať tým svojim spôsobom a teraz je veľmi tažké ho odnaučit prestať tak rozpravat ked niekto vie pomoct tak prosim napište
Ahojte.Mam 4 rocneho syna a tiez sme zacali chodit k logopedicke.Ma problemy s R a L.ja mu rozumiem ale ostatny stym maju vacsi problem lebo velmi rychlo rozprva.Logopedicka nas poslala ku chirurgovy na prestrihnutie podjazycnej uzdicky.tazko sa mu zdviha jazycek koli tomu ze to ma prirastene a preto ma problem s pismenom L.Doma predcvicujeme a lepsi sa to s coho mame vsetci radost.V utorok ideme ku chirurgovy a som zvedava ci to pomoze
teda logopedia už viem čo znamena :D ludia držte sa zvladnete treba si verit a precvičovať slova. ja kukam na prihlašku že potrebujem potvrdenie od logopeda bo budem možno niekedy v buducnosti pracovať s deťmi :D
andy, ak to vie vysloviť, keď ho opravíš, tak ti môžem len poradiť, stále opravovať opravovať, opakovať, opravovať otravovať až do bezvedomia, až to začne používať aj bez tvojho upovedomenia, a najprv musí začať s L, ja som chodila s dcérou na logopediu od 3rokov, začala totiž hrdelne račkovať, tak som nechcela čakať až si to celkom osvojí, nevedela hovoriť ani k a l, tak sme začali s k, a potom prešli na l, to bolo mám pocit najťažšie, a museli sme stále opravovať a opakovať, a myslím tým stále keď sme boli spolu, každé jedno slovo, ktoré povedala zle , ale zabralo to , teraz rozpráva krásne, a trvalo to necelý rok, takže držím palce
mam 5 rocneho syna a nevie povedat:r:a ma problem aj s :l:ked ho upozornim nato tak sa opravi ale ked nie tak ho nevislovi chystam sa s nim ku logopedicke a dufam ze ona nas to nauci ale prosila by som nejaku mamicku o dobru radu ako ho mam sama ucit lebo neviem ci nas to na logopedii naucia kedze moj syn je dost hanblivy a nechce velmi rozpravat s cudzimy ludmi pomoze nam niekto dakujem
Moncicka,nie som si ista,ci ta neposlu na psychologicke sedenia so synom.Poznam chlapca,ktory dost vela koktal,chodili s tym k detskej psychologicke a teraz jak je uz dospely sa mu to uplne stratilo.Takze mu to pomohlo.
dobry den.moja 4 rocna neter nevie spravne vyslovovat slova.nevie velmi dobre rozpravat a v spolocnosti sa za to hanbi, za to, ze nevie spravne vyslovovat slova.co by sa dalo s tym urobit?