Logopédia - ako naučiť dieťa správne hovoriť

Príspevok v téme: Logopédia - ako naučiť dieťa správne hovoriť
matka

Moje dcéry(8-ročná a 6-ročná)už vyše štyroch rokov navštevújú logop.ambulanciu a do dnes nevedia správne používať písmenko \"r\". Doma s nimi precvičujem určené slová od lekárky, alebo ich občas upozorňujem na nespr.výslovnosť ,aby sa opravili.V našej rodine nemá s račkovaním nikto problémy. Chcela by som len poprosiť iné mamičky, ktoré s týmto majú skúsenosti, či sa im podarilo nejakým iným spôsobom naučiť správ.výslovnosti.Ja mám totižto pocit,že je už aj zbytočné chodenie na logopédiu.
----------------
logopaedia www.zdravie.sk
Afázia (poruchy reči) www.zdravie.sk

tzlato

Ahojte chcel by som vas poziadat o pomoc moj syn 6rocny nevie povedat dobre R a L uz pojde do skoly od septembra a az mate skusenosti ake slova su vhodne na precvicovanie napiste mi ich na tzlato@zoznam.sk dakujem

big brother

JA mam malého brata ktorý nevie povedať R a L on už raz dostal odklad do školy a ešte rok zostal v škôlke.No on si už zvykol rozprávať tým svojim spôsobom a teraz je veľmi tažké ho odnaučit prestať tak rozpravat ked niekto vie pomoct tak prosim napište

wikiis125

Ahojte.Mam 4 rocneho syna a tiez sme zacali chodit k logopedicke.Ma problemy s R a L.ja mu rozumiem ale ostatny stym maju vacsi problem lebo velmi rychlo rozprva.Logopedicka nas poslala ku chirurgovy na prestrihnutie podjazycnej uzdicky.tazko sa mu zdviha jazycek koli tomu ze to ma prirastene a preto ma problem s pismenom L.Doma predcvicujeme a lepsi sa to s coho mame vsetci radost.V utorok ideme ku chirurgovy a som zvedava ci to pomoze

Monika07

teda logopedia už viem čo znamena :D ludia držte sa zvladnete treba si verit a precvičovať slova. ja kukam na prihlašku že potrebujem potvrdenie od logopeda bo budem možno niekedy v buducnosti pracovať s deťmi :D

msaj

andy, ak to vie vysloviť, keď ho opravíš, tak ti môžem len poradiť, stále opravovať opravovať, opakovať, opravovať otravovať až do bezvedomia, až to začne používať aj bez tvojho upovedomenia, a najprv musí začať s L, ja som chodila s dcérou na logopediu od 3rokov, začala totiž hrdelne račkovať, tak som nechcela čakať až si to celkom osvojí, nevedela hovoriť ani k a l, tak sme začali s k, a potom prešli na l, to bolo mám pocit najťažšie, a museli sme stále opravovať a opakovať, a myslím tým stále keď sme boli spolu, každé jedno slovo, ktoré povedala zle , ale zabralo to , teraz rozpráva krásne, a trvalo to necelý rok, takže držím palce

andy

mam 5 rocneho syna a nevie povedat:r:a ma problem aj s :l:ked ho upozornim nato tak sa opravi ale ked nie tak ho nevislovi chystam sa s nim ku logopedicke a dufam ze ona nas to nauci ale prosila by som nejaku mamicku o dobru radu ako ho mam sama ucit lebo neviem ci nas to na logopedii naucia kedze moj syn je dost hanblivy a nechce velmi rozpravat s cudzimy ludmi pomoze nam niekto dakujem

jaaaa

Moncicka,nie som si ista,ci ta neposlu na psychologicke sedenia so synom.Poznam chlapca,ktory dost vela koktal,chodili s tym k detskej psychologicke a teraz jak je uz dospely sa mu to uplne stratilo.Takze mu to pomohlo.

moncicka77

čauko mam problem so synom ma 5.rokov a kokta doteraz nemal praoblem stym,VYSLOVUJE STALE ššš,čč,a zakokta sa a potom je nervozni proasim poradte mi,potrebuje logopeda však!

janybboy

Dobry vecer, chcel by som sa vas opitat ze ako sa da odstranit chyba vo vyslovovani pismena R v slove, chcel by som vediet ako sa to da odstranim ak sa to da. Mam 21 rokov.

sara1

dobry den.moja 4 rocna neter nevie spravne vyslovovat slova.nevie velmi dobre rozpravat a v spolocnosti sa za to hanbi, za to, ze nevie spravne vyslovovat slova.co by sa dalo s tym urobit?