Este som nebola u gynekologa, ale chcela by som si ist dat predpisat antikoncepciu.Ako prebieha prva "navsteva"?Trochu sa bojim...
Prvé gynekologické vyšetrenie
qiu, s tou katou je to jednoduché. Takto to funguje u poistencov Spoločnej zdravotnej poisťovne: Prídeš na pobočku s občianskym preukazom a preukazom poistenca.Povieš, že chceš, aby Ti vydali identifikačnú kartu na prístup k svojmu účtu v poisťovni.Na počkanie - cca 15 minút Ti oproti podpisu odovzdajú obálku, v ktorej sú Tvoje prihlasovacie údaje: ID, heslo a tzv. GRID karta. Prvé dva údaje zadáš na stránke poisťovne v sekcii Privátna zóna. Pre overenie budeš musieť vložiť krížový kód z GRID karty. Následne si môžeš prezrieť všetky záznamy, ktoré boli na Tvoju osobu vedené v poisťovni - ktorý lekár, kedy a aký výkon (vrátane sumy)si na Tvoje meno od poisťovne účtoval.Tiež tam detailne vidíš názvy všetkých liekov , ktoré Ti boli predpísané, samozrejme aj suma. Po vydaní karty je možné pristúpiť k prehliadaniu svojich údajov približne po 10 dňoch. Vysvetlovali mi, že toľko trvá administrátorom, kým oprávnenie zapracujú na server. Je to veľmi rozumná vec, všetkým odporúčam. Mnohé budete asi prekvapené, keď si prečítate, aké všelijaké vyšetrenia sú na Vás vykázané.V poisťovni ma ubezpečili, že v prípade môjho záujmu sú ochotní tieto nezrovnalosti riešiť najprv s lekárom a potom cez Úrad verejného zdravotníctva.To už je každého osobná vec - chce to čas a ochotu.A pevné nervy.
fetoke - tak sorry ale taku matku by som mat nechcela...urcite je dobre nechat sa poriadne vysetrit u gynekologa...tolko z nas ma predsa problemy so zenskymi vecami ...a tak anti je taka specificka pre kazdu zenu...tam teda treba riadnu prehliadku.hrozne cosi...vlastna matka a takato nezodpovedna
fetoke, ja mam tiez zlu skusenost s doktorkou, na preventivke robi minimum a vysetrenie prsnikov som musela ziadat atd..nevedela poradit..ale aj tak nehazardujem so zdravim, a nechapem, ako mozes dat predpisat HAK dcere na seba....to je vrchol nezodpovednosti, aby si si nevycitala, ked bude mat problemy, bez rocnych testov....
Vysvetlím Ti tú jeho obľúbenosť. Prídem tam raz za 3 mesiace a poviem mu, že sa mi mína HAK.Predpíše ďalšiu dávku. Navrhne vyšetrenie - odmietnem.Navrhne pečeňové testy-odmietnem.Zoberiem recept a na 3
mesiace je kľud. Za dva týždne si sadnem k počítaču a prihlásim sa na svoj účet u Spoločnej zdravotnej.Mám prihlasovacie údaje, vrátane GRID karty, torú táto poisťovňa vydá každému osobne na požiadanie.Tam zistím, že v ten a ten deň som bola na vyšetrení, vrátene sumy, ktorú si účtuje poisťovni-napriek tomu, že sa ma ani nedotkol.Vidím tam aj vystavený recept s názvom HAK, spolu so sumou.Takže všetko OK, bubáčiky tečú a systém funguje.Skús ma ešte chvíľu presviedčať o výhodnosti preventívok. U takýchto ľudí.A takí sú všetci-vidia peniaze, človek ich nezaujíma.A to sa nejedná iba o gynekológov.
fetoke...jak že to nieje dôsledok toho že tam nechodila? je to AJ dôsledok toho, lebo keby tam chodila jak sa má tak jej to zistia v počiatočnom štádiu..ale dobre je to jedno...tak ale prepáč ty... miesto toho aby si poslala svoju dcéru na gyn, tak si necháš predpísať HAK ty, je podla môjho názoru nezodpovedné. A možno má 4600 pacientiek ale všetky sa tam nenahrnú v jeden deň. A to že ich tolko má asi svedčí o jeho kvalitách inak by od neho odišli..teda aspon ja by som odišla, keby nebol dobrý a nevenoval sami.
mne je jedno, ja teraz uvazujem o sukromnej, radsej zacvakam, ale mam istotu...nehazardujem so zdravim
Tak prepač qiu, ale to, že Ti známa leží na onkológii nie je dôsledok toho,že nebola 3 roky na gyn.Moja znama tam chodila sice pravidelne, ale maternicu ma vybratu uz 2 rok.A stalo sa to az vtedy, ked upozornila svojho superodborníka na isté problémy. On nezbadal vobec nič. Preto k nim mam takyto postoj.V nasom baraku byval dokino, teraz ma sukr.gyn a po istej vystave, ked neodhadol mnozstvo alkoholu sa manzelovi chvalil, ze uz ma 4600 pacientiek a ako sa mu dobre zije.Vazne si myslite, ze on tych 4600 pacientiek postivo vysetri? Sami viete, kolko trva jedno vysetrenie-tak si zratajte, kolko casu asi venuje jednej.
ale pokial sa ten muž správa ako lekár na úrovni, s určitým prístupom, je to ok... muž či žena- podstatné je ako berú svoju prácu. pokial je to len zárobková činnosť pre nich a otázka kvantity, tak to stojí za...!!!
ma pravdu ze z nas ziju cim viac navstev tym vacsi plat a luxusny zivot a muz zostane muzom aj ked si da biely plast nie uchyla jednoducho muz a prebera si mlada stara pekna skareda atd. predsa nemoze byt rano doktorom a vecer milencom tak to nefunguje