Este som nebola u gynekologa, ale chcela by som si ist dat predpisat antikoncepciu.Ako prebieha prva "navsteva"?Trochu sa bojim...
Prvé gynekologické vyšetrenie
No ja som bola uz dvakrat u gynekolga a vzdy u ineho, ale ani jeden ma este nevysetroval. Jeden mi spravil sono cez brusnu stenu. Som este panna a prvy gynekolog mi povedal, ze vraj vysetrenie, sa nemusi robit, akje zena panna. Druhemu som povedala, ze mavam take bolesti, e nevladzaem chodit, a vraciam a odpadavam tak mi povedal, ze je bolest k menstruacii patri a mam si dat dve tabletky ibalginu.
Som z toho dost mimo a moj strach z gynekologov sa len vystupnoval.. :(
sestricka..pisala si to do karty..a tu potom dala doktorovi...vlastne teraz si spominam ze na tu poslednu menstruaciu sa ma pytal az doktor nie sestricka:D sorry za chybu
dakujem a to sa ťa pýtala sestrička alebo doktorka
agata: mna sa pytala na menstruaciu..kedy som asi mala prvu, ci mam pravidelnu, kedy som mala na posledy...a nic take sa ma nepytala...este ze ci mame nejake choroby v rodine.a ze ake...ale inak uz nic pokial si pamatam..este sa vypytovala na skolu:D a tak...nic take z gynekologickeho prostredia..a samozrejme, ze co ma trapi :DDDDD
ja sa tiež chystám ku gynekologičke prvý krát a chcem sa spýtať že čo sa ma bude asi pýtať dr. alebo sestrička pri vypisovaní karty.
dakujem
mne moja (sukromna ) lekarka dava recept na Hak zadarmo, HAK si samozrejme musim kupit, testy na pecen mam tiez zadarmo (ak som si cely rok pravidelne kazde 3 mesiace sla dat predpisat novy recept), ako aj preventivku...
Za vyšetrenie sa neplatí rovnako.Štátny lekári by to mali robiť zadarmo, hradí to zdravotná poisťovňa. Ja mám súkromnú lekárku, vyšetrenie krvy stojí 8 eur. Predpíše tabletky....a ty si ich zase pekne kúpiš...
Co máš toho lekára v rodine,či dobrého známeho?Ináč si neviem predstaviť že ti vypíše HAK a nemáš platiť.No prvé balenie že ti dá to si viem ešte predstaviť.Ze by mal nejaké balenie ako vzorky a to ti dal?!Ja som v živote HAK nebrala ale každá hovorí za to sa platí tak neviem.
zjuzika :a kde si bola ?? u akeho lekara??
no u mojho lekara je to inak , ja som u neho neplatila za ziadne vysetrenie a ani za testy... predpisal mi antiku a dokonca prve balenie mi dal zadarmo aj s kozmetickou tastickou... :-))