Este som nebola u gynekologa, ale chcela by som si ist dat predpisat antikoncepciu.Ako prebieha prva "navsteva"?Trochu sa bojim...
Prvé gynekologické vyšetrenie
Už je najvyšší čas aby si sa priznala mame.Prečo sa bojiš od gynekologa?Ked nájdeš či máš dobrého nemáš od čoho sa báť.Takto len sama sebe škodíš.Ked máš nejaké poruchy tak to treba liečiť a ked nič tak aspon budeš mať istotu.
Mam 18 rokov takmer o dva mesiace a este som nedostala ani menarche ani nic. Doma si mamina mysle, ze uz to mam nejaky ten rocik a a j moja lekarka. Bala som sa oriznat pravdu.
Ale tak teraz neviem, co mam robit. Viem, ze asi doktoro, ale nikdy som tam nebola co tam? a co mu vlastne poviem?
preco mi zeny to mame take zlozite?
mam 13 dostala som to a nevim jak to
mam povedat mame
mam 13 dostala som to a nevim jak tomam povedat ma
poradte plsme
No ale v tom ti ja zial pomoct neviem...bud to prekonas sama, alebo ked je to pre teba naozaj cosi neprekonatelne, tak vyskusaj zajst ku psychlogovi ( i ked predpokladaam, ze ani k tomu nebudes chciet ist, lebo by ti bolo trapne mu o tom rozpravat)...Naozaj neviem, ako ti v tom pomoct. ja ti len tolko mozem k tomu povedat a budem sa opakovat, ze da sa to prezit. ja ked som u gynekologicky, tak vzdy pozeram hore do stropu. Nesledujem, ake pristroje berie a ani to, ze ona mi pozera medzi nohy..
alzbee, ja viem som trapna a hlupa.len ja neviem prekonat to, ze mi ma niekto do rozkroku pozerat.
Tak sa daj preoperovat:D...pochop, ze aj keby si mala tri prsia a dve posvy, tak ti gynekologovia by sa tomu necudovali. Su tu preto, aby nam pomahali. A ked svoje problemy zanedbas, tak sa mozes dostat do takych problemov, ze nakoniec sa navsteve nevyhnes. Cim dlhsie to budes odkladat, tak tym horsie...A potom, ked sa ti to zhorsi si len budes nadavat, ze preco si to neriesila este len v pociatocnom stadiu choroby...
alzbee ja neviem preco, ja mam len panicky strach. Ja sa bojim vseobecne vsetkych lekarov, ale tohto specialne a este som aj hanbliva. a neviem ci tam dolu to je vsetko ako ma byt. Mne to pride, ze som divna tam dolu a este aj prsia mam zvlastne .. sja chcem byt chlap
No ta "kacica" je pristroj, ktorym sa baby vysetruju, ked uz panny nie su...proste sa tomu tak hovori, lebo to vyzera ako zobak kacice, ale o dost vacsi :D :D
Uvedom si jednu vec-hocico povies gynekologovi ohladom tvojho intimneho zdravia, tak to nie je trapne! kazda zena tu prvu navsetvu prezila, tak preco by si ju nemala prezit aj ty?
alzbee, prosim ta, co je ta kacica? Inak dakujem moc,za rady a odpovede.
Ja neviem mam jednu bradavku taku, ze len zriedkakedy vyjde napovrch stale je vo vnutri stiahnuta.. druha vystupuje na povrch hocikedy. a to je dost trapne niekomu povedat.