Este som nebola u gynekologa, ale chcela by som si ist dat predpisat antikoncepciu.Ako prebieha prva "navsteva"?Trochu sa bojim...
Prvé gynekologické vyšetrenie
No ja by som povedala, ze vysetrenie cez konecnik je menej neprijemne, nez cez posvu...lebo ked vysetruje cez posvu, tak pouziva tzv. kacicu-ktora je vzdy studena, vsunie ti ju dnu a nasilu roztiahne posvu. Samozrejme, ze to neboli-iba je to neprijemne a je to ovela neprijemnejsie, ako to vysetrenie cez konecnik...teda aspon moj nazor je taky...neviem, ako ine baby. ten problem fakt nezanedbavaj..raz aj tak budes musiet ist na prehliadku. Myslim, ze tomu sa ziadna baba v zivote nevyhne. A aj s tou bradavkou-povies jej, ze sa ti zda byt divna a uvidis, co ti ona nato povie. Aj tak ti tie prsia bude vidiet, lebo ti ich zrejme bude tiez vysetrovat.Naozaj, naozaj, naozaj to nie je nic hrozne:)))
mam 18 rokov takmer 19. Ja viem, ze je to detinske, ale ja som z tohov vazne na nervy.
A probem mavam neskutocne bolesti a tak isto zvlastny vytok. Ja mam menstruaciu od 16 a pol roka a tiez mam este zvlastnu bradavku, co mi je trapne, ale asi nefunguje
alzbee ja vas obdvujem tie, co ste zatali zuby a isli na gynekologicku prehliadku, ja vsak to neviem v sebe potlacit a som velmi hanbliva. nie je lepsie sa radsej zbavit panenstva a tak ist na vysetrenie? nie je to lepsie cez posvu ako cez konecnik?
Musi sa vysetrovat cez konecnik, lebo inak by ti porusili panensku blanu a aj by ta to bolelo. Ona si da rukavicu a strci ti prst do konecnika a popritom postlaca vajecniky...proste musi sa to robit kvoli tomu vysetreniu vajecnikov, lebo inak ti ich nevie vysetrit..naozaj to nie je nic hrozne. Ani sa hanbit nemusis-oni to robia denne a beru to uplne normalne. A ked mas problem, tak moze sa stat, ze ti bude robit vyter, ale mala by ti len tak zo zaciatku posvoveho vchodu robit..nemala by ist hlboko. Neboj sa:)) prekonaj strach a chod tam, ked mas pocit, ze mas nejaky problem. Netreba to zanedbavat. Vravim to z vlastnej skusenosti...Drz sa:))
nerozumiem preco sa vysetruje cez konecnik, co im to da? A ja mam asi problem len o tom nerozpravam s nikym.
alzbee ja mam z toho vysetrenia vazne velky strach. viem, ze je to trapne a detinske, ale mam
skye: nazory na prvu navstevu u gynekologa sa rozlisuju...niektori tvrdia, ze naco tam ist, kym baba nema problemy, ini tvrdia, ze sa ma ist po prvej menstruacii. Ja som tiez toho nazoru, ze nemala by baba cakat az kym sa vyskytne nejaky problem. Ved aj panny vysetruju, ale cez konecnik, aby nenarusili blanu (nie je to nic hrozne, da sa to prezit), postlacaju podbrusko, aby citili vajecniky, aj prsia vysetria, cize podla mna mozes ist, aj ked si panna.
tak ked som panna nemusim ist ku gynekologovi?
Mam 21 rokov skoro 22 rokov mamickasimi
21januska, to, co si mala za doktorov? Kolko mas rokov?