Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Otázka na žienky.. čo sa týka oblečenia

Príspevok v téme: Otázka na žienky.. čo sa týka oblečenia
Fleur-de-lis

Nikoho tu tým nechcem zhodiť ani uraziť. Len sa chcem zamyslieť nad Vaším postojom.

Dievčatá, ženy, tie čo sa vyzývavo obliekate, mám na Vás teda otázku. Akosi neviem pochopiť, prečo to robíte.
Ako žena samozrejme rozumiem túžbe po obdive, uznaní, pozornosti, aby som bola považovaná za krásnu. Ale zároveň vnímam svoje telo ako oveľa hodnotnejšie než ako prostriedok, ktorým si to získam,a to mi zabraňuje takto sa obliekať, aj keď po pozornosti túžim.
A oveľa väčšiu radosť mi prinesie, ak niekoho zaujmem svojím charakterom, intelektom, humorom... Než keď niekto nevie odtrhnúť oči od môjho dekoltu či dlhých nôh...
Oblečením ako keby hovoríme kto sme. A, nazvime to "slušné" oblečenie, vyjadruje určitú dôstojnosť. Teda, že viem o svojej hodnote a viem, že som príliš vzácna na to, aby som sa "dávala" kadekomu... A zase ak sa oblečiem vyzývavo, síce si získam pozornosť, no zároveň tým komunikujem, že svoje telo považujem len za prostriedok získania si pozornosti. Teda, že pozornosť a obdiv sú pre mňa dôležitejšie, než zachovanie si dôstojnosti.
A ešte, ak som oblečená vyzývavejšie, a vidím pár, a muž si ma obzrie. Niektoré ženy sa ohradia, že to je jeho problém, že sa nevie ovládať, ale priznajme si, že ja som tá, čo provokuje... Prosto už len z takej súdržnosti a porozumenia voči iným ženám, prečo by som mala provokovať ich partnerov, manželov? Mne to tiež nie je dvakrát príjemné, keď ja som na mieste tej partnerky.

Ja nie som za žiadne obliekanie sa do vreca. Ja sa rada obliekam pekne, upravím sa. Nepáči sa mi, ak majú ženy úplne na háku ako vyzerajú. Nejde mi o nosenie dlhých sukieň a rolákov. Aby ste ma nepochopili zle :) Ale mám určité hranice. Chcem byť pekná, no zároveň si ponechať svoju dôstojnosť.

Ja tu netvrdím, že len môj názor je správny, ja len chcem pochopiť názor tej druhej skupiny žien. Aký máte vzťah k sebe samej. Čo Vás vedie k takému oblečeniu a aký máte potom zo seba pocit. Tak úprimne. Prosto, čo sú tie Vaše klady a zápory, čo sa toho týka. Teda ak to chcete otvorene povedať a ak ste sa nad tým už niekedy zamysleli.

Cindy35

vies, myslim ze to nie je uplne oblecenim. ja som raz isla po meste v dlhych ciernych nohaviciach a ciernom vlnenom tricku a jeden robotnik si aj tak zacal triwskat ruky o seba - ja som ani nevedela co to gesto znamena az doma mi povedali.

naopak mam znamu, ktora sa oblieka velmi vyzyvavo - vzdy tak aby jej bola vidiet aspon podprsenka ked uz nie polovica gatiek, pritom rifle ma spadnute daleko pod gatkami, v polke bedier. jej to skratka tak vyhovuje a vsetci si uz na to zvykli. keby tak oblecena nebola, tak by sa jej nedostavalo pozornosti lebo je malicka a chuducka.

liliFuk

A co ti tu mame pisat ,co cakas ,preco sa radi obliekame ?
Ak na ulici stretnes nahodnu okoloiducu kocku ,vyzyvavo oblecenu je jasne ,ze nie je mozne, aby ta zaujala charakterom , intelektom ci humorom ,ako pises . Cloveka musis spoznat osobne a nie riesit preco je tak ci onak oblecena . Ludia radi skatulkuju a co ak sa ty obliekas na svoj vek az moc strojene ,to my mame riesit kazdeho vkus ?
Mozno to co ty povazujes za vyzyvave pre nas vyzyvave nie je . Mozno si ty nejaka "zakomplexovana" zenska ,ktorej vania na krasnej zene obdivne pohlady okolia .
Pises ,ze chces pocut druhu stranu a ako ja mam vediet co je pre teba vyzyvave ,mozno som to i ja a mozno ani ja ..... kks chapes ,ze riesis uuuuuplnu blbost ,ze je to uhol pohladu .....
Ja sa riadim heslom ,kazda farba ,velkost ma svojich fanusikov to iste i vkus ne..........

xxy

nemyslim, ze tato "osveta" niekomu prospeje. mne je sumafuk ako sa obliekaju ostatne zeny, ked niekto nema vkus a styl, tak ho nebude mat nikdy, da sa na tom celkom zasmiat :D

Fleur-de-lis

jaj baby, teraz neviem či ja zle píšem alebo niekto tu zle číta. Veď už som písala, že mi tu nejde o to, aby sa všetci riadili mojím názorom. Len som ho vysvetlila a chcela som počuť druhú stranu :)

liliFuk

No a co mam robit ,ak pre muzov posobim vyzyvavo aj v teplakoch ? To podla teba znamena ,ze tie teplaky nemam nosit ? Preco ,ked sa v nom citim pohodlne ?
Ja ta chapem ,ze to poniektore obcas prehanaju no myslim si ,ze kazdy triezvo uvazujuci muz si o takej zene urobi svoj usudok a nie je dovod, preco by som sa mala zaoberat niekoho vkusom-nevkusom ,pretoze je trosku sebecke trvat na tom, aby sa vsetko prisposobovalo len a len mne .
Nic v zlom . :)

Fleur-de-lis

lilifuk, spýtaj sa mužov čo je vyzývavé :P
A či to prijímam, neviem. Ale každopádne tomu rada porozumiem. No nikoho preto neodcudzujem. Ale vlastný názor proste mám :P

phoe

Nie každú trápi, či niekoho tým outfitom zaujme. Pre niekoho je normálne sa tak obliekať a nic tým nesleduje. Nie su hanblive, no :) možno aj preto, že inak sa na ne žiadny nepozrie, tak sa snažia nejak zaujať. Pekne baby, ktore majú pozornosti moc, sa snažia halit ked im to nie je príjemné, a tie čo majú pozornost rady, sa kraslia a odhaľujú. Mne osobne je to jedno, skôr ma zarážaju úplne vražedne nevkusne kombinácie, ktoré niektore dokážu vytvoriť pri snahe vyzerať cool či in či ako sa tomu teraz hovorí:)

liliFuk

To co ty vnimas ako vyzyvave oblecenie ,nemusi byt vyzyvave oblecenie pre kazdeho ..... Skus to aj ty prijat
(to su tvoje slova) ;)