Keď človek sleduje toto fórum, mohol by nadobudnúť dojem, že 90 percent populácie potrebuje psychológa. Ale pravda je taká, že veľa absolventov psychológie je bez zamestnania. Ja na tom síce nie som až tak zle, pretože zamestnanie mám, ale nepracujem vo svojom odbore. Vykonávam prácu, ktorú by pokojne mohol robiť aj absolvent základnej školy.
Prestávam tomu pomaly rozumieť. Ako je možné, že ľudia ako Albertová si môžu vyberať klientov, ba dokonca ako tu čítam na tých klientov ani nemajú čas, takže nie každý sa k nim dostane. A potom je tu plno psychológov, ktorý musia zmeniť povolanie, inak by umreli od hladu. Niekde v tom systéme musí byť chyba. Podľa mňa mladý psychológ môže dať klientovi podstatne viac než človek, ktorý vyštudoval tento odbor ešte za socíku. Oni sa učili iné postupy, je to stará škola s dávno prekonanými metódami. Neviem čo môže byť na takom starom psychológovi také výnimočné, aby sa išli ľudia pretrhnúť len aby sa k nemu dostali.
Nie som sama čo som takto dopadla, veľa mojich spolužiakov nemá robotu, alebo odišli do zahraničia, alebo robia podradnú prácu. Nechápem, prečo katedry stále berú nových študentov, keď dobre vedia, že budú raz na dlažbe.
Viem že mi na toto asi nikto nenájde odpoveď, ale aj ja som sa raz potrebovala vykecať. Aj keď to bežne nezvyknem robiť.
Som psychologička a nemám prácu. Prečo, keď je toľko ľudí psychicky na dne?
Psychológ je normálne zamestnanie, človek musí teda dostať mzdu. Veď aj tí klienti ak pracujú, tak to nerobia zadara. Takže robiť bezplatne je blbosť a vôbec to neprichádza do úvahy. Všetci vedia že tí psychológovia, ktorí idú cez poisťovnu, tiež dostávajú zaplatené. Síce nie od klientov, ale od poisťovní. A prax je bohužiaľ taká, že služby zadarmo by prívítali hlavne tí, ktorí sami by zadarmo nikdy nerobili.
s tymi terapiami zadarmo to je zly napad, tak si moze maximalne uhnat syndrom vyhorenia a ked zacne raz peniaze pozadovat, tak bude za zlu
terapia zdarma mozno tak 1 cloveku, ako tu kedysi pisala Meretseger, ze jej psycholog robil terapiu za 1 euro, ale tiez tu terapiu robil len jej, nie desiatim
myslím že je to aj preto tak lebo vo vačšine prípadov si ludia sami pomožu potom tých 90% ako ty ich nazívaš je podstatne menej možno 15%, tu vo fore zdravia nepredstavuju vacsinu, ale mnohý sa nudia a trištvrtina tém je založená práve špiclami psychoogmi kt si tu robia svoju vyskumnu prácičku a dobre sa zabávaju,kto by platil dne na hodinu 10eur alebo viac, ked ludia prevracaju každý cent.Koho poznám v madarsku psychologa v rodine tak ledva prežil lebo takmer žiadny klient iba aasi dvaja sa našli, ako sukromnik nevedel fungovat.Okrem toho že výskumy dokázali že iba 20% vedia pomoct svojou filozofickou vyškolenou lžou.A potom mne sa jednanie pschologou vobec nepáči,okrem toho že zneuživaju informácie a vobec o dovere sa teda nedá vobec rozprávat.A týto vo fore nepredstavuju 90% populacie, je to rozna zmes, nudaicich sa ludi až po filozofických špiclov a urvičiek.Podla mna pschologovia to vždy mali tažké a vacsina z nich nikdy nebude pracovat ako pscholog, lebo nie je dopyt na Vás,nie je potreba tak vela filozofov toto je pravda, ako ani mnoho iných vyštudovaných ludí,nie je DOPYT.A najkrajšie je ked ti chce radit psychologička ktorá protekcne sa dostala k svojej práci inak by možno sedela niekde za pokladnou.
ja ziadneho vychyteneho psychologa nepoznam, nezijem v BA, mozno tam nejaki su
zato poznam psychologicku, ktora sa bije s manzelom a kazde druhe slovo je krcmovy vulgarizmus, tak mi povedz, koho by si tam dobrovolne poslala..
navyse ludia chcu rychle vysledky-nemozem spat, tak je jednoduchsie zobrat Stilnox, ako sa dva roky hrabat v osobnych tajomstvach za 25eur/hod
phoenix, ak by som robila sedenia zdarma, tak by som neutiahla ambulanciu. Režijné poplatky a odvody sú riadne mastné.
Neočakávala som teplý flek po škole, ja som už počas školy tušila, že to nebude jednoduché. Ale nejakú predstavu som o svojej budúcej profesii mala, to je normálne, nie? Veď preto som si tento odbor vybrala. Určite som nečakala, že budem robiť sprievodčíčku v múzeu.
kablica, to beriem, to je logické. Bohužiaľ štát to tak zariadil, že ostalo len veľmi málo psychológov ktorí idú cez poisťovňu. Ostatných vyšupli do súkromných ambulancií. A fakt by často toho psychológa potrebovali ľudia aj preto, že sú napr. nezamestnaní, nemajú peniaze a nevedia ako sa z toho vyhrabať. To je ale dôvod, ktorí nevyriešia psychológovia, to by tu musela prísť revolúcia aby sa niečo zmenilo.
Pri tom všetkom ale aj tak sú psychológovia, ktorí klientov nestíhajú. Asi k nim chodia iba tí solventní, čo pripúšťam. Ako je ale možné, že tých klientov je tak veľa a psychológov bez práce tiež?
Rob terapie zdarma, a ak budeš dobrá, klienti si ťa nájdu sami. Myslím že aj tak tu prácu robiť nechces, ak by si chcela, tak hladas cesty, praxujes za pár eur, trebárs výpomoc v nejakom centre, ale ty nerobis nic. Očakávala si teply flek po škole.
poznam mnozstvo ludi, ktorym by kvalitnapsychoterapia vazne pomohla, ale cakaju v poradovniku u psychologicky, ktora robi na poistovnu, pretoze inak na to jednoducho nemaju. A velmi vela z tych ludi na dne su na dne prave kvoli peniazom-hypoteky, deti, skolky, jasle, nezamestnanost, mobbing, rodinne problemy..a tak koncia u psychiatra na liekoch,lebo psycholog nie je pre nich dostupny.
ja ti na tvoju otazku odpoviem-kolko z tych ludi, ktori su na dne, si moze dovolit dlhodobu psychoterapiu cash-25eur/hod?