Som psychologička a nemám prácu. Prečo, keď je toľko ľudí psychicky na dne?

Príspevok v téme: Som psychologička a nemám prácu. Prečo, keď je toľko ľudí psychicky na dne?
psychológ-a

Keď človek sleduje toto fórum, mohol by nadobudnúť dojem, že 90 percent populácie potrebuje psychológa. Ale pravda je taká, že veľa absolventov psychológie je bez zamestnania. Ja na tom síce nie som až tak zle, pretože zamestnanie mám, ale nepracujem vo svojom odbore. Vykonávam prácu, ktorú by pokojne mohol robiť aj absolvent základnej školy.
Prestávam tomu pomaly rozumieť. Ako je možné, že ľudia ako Albertová si môžu vyberať klientov, ba dokonca ako tu čítam na tých klientov ani nemajú čas, takže nie každý sa k nim dostane. A potom je tu plno psychológov, ktorý musia zmeniť povolanie, inak by umreli od hladu. Niekde v tom systéme musí byť chyba. Podľa mňa mladý psychológ môže dať klientovi podstatne viac než človek, ktorý vyštudoval tento odbor ešte za socíku. Oni sa učili iné postupy, je to stará škola s dávno prekonanými metódami. Neviem čo môže byť na takom starom psychológovi také výnimočné, aby sa išli ľudia pretrhnúť len aby sa k nemu dostali.
Nie som sama čo som takto dopadla, veľa mojich spolužiakov nemá robotu, alebo odišli do zahraničia, alebo robia podradnú prácu. Nechápem, prečo katedry stále berú nových študentov, keď dobre vedia, že budú raz na dlažbe.
Viem že mi na toto asi nikto nenájde odpoveď, ale aj ja som sa raz potrebovala vykecať. Aj keď to bežne nezvyknem robiť.

Súvisiaci obsah

psychológ-a

Vyzerá to tak, že toto povolanie už asi robiť ani nikdy nebudem. Ale človeku je to veľmi ľúto, že 5 rokov študoval, tešil sa na svoju vysnívanú prácu a nakoniec skončí niekde v kravíne. Je mi záhadou ako sa vlastne dostali ku korytu tí, ktorí nejdú cez poisťovne, sú súkromní psychológovia a pritom nestíhajú svojich klientov a čaká sa u nich aj niekoľko týždňov na termín.

kablica

divnych ludi s problemami je vsade kopa :-DDD
ale inak suhlasim, aj ini ludia riskuju svoju existenciu, preco nie psycholog...

emalea

žiaľ...máme kapitaizmus a tak sa na to treba aj dívať...môj muž keď si otvoril pred rokmi živnosť, žiež nevedel do čoho ide a ako mu to bude sypať...otvorenie kancelárie a platenie odvodov v prvé mesiace niečo
stojí ...a je jedno o aký sa jedná job a všetko je bez záruky...možno by to stálo zato....otvoriť si kancel, investovať do správne a zaujímavo znejúcej inzercie na uvedenú profesiu a povedzme slogam: "PRVÉ SEDENIE ZDARMA" začiatky sú proste ťažké...a samozrejme treba aj zhodnotiť už konkurenciu v meste, či vôbec bude klientela!!neviem z akého si mesta, ale pokiaľ sa jedná o krajské mesto ako NITRA apod., vieš koľko je tam divných ľudí s problémami??

kablica

ale suhlasim s tym, ze DOBRYCH psychologov je ako safranu, pretoze na to clovek musi byt osobnost, tam nejde len o nejake "postupy".