Keď človek sleduje toto fórum, mohol by nadobudnúť dojem, že 90 percent populácie potrebuje psychológa. Ale pravda je taká, že veľa absolventov psychológie je bez zamestnania. Ja na tom síce nie som až tak zle, pretože zamestnanie mám, ale nepracujem vo svojom odbore. Vykonávam prácu, ktorú by pokojne mohol robiť aj absolvent základnej školy.
Prestávam tomu pomaly rozumieť. Ako je možné, že ľudia ako Albertová si môžu vyberať klientov, ba dokonca ako tu čítam na tých klientov ani nemajú čas, takže nie každý sa k nim dostane. A potom je tu plno psychológov, ktorý musia zmeniť povolanie, inak by umreli od hladu. Niekde v tom systéme musí byť chyba. Podľa mňa mladý psychológ môže dať klientovi podstatne viac než človek, ktorý vyštudoval tento odbor ešte za socíku. Oni sa učili iné postupy, je to stará škola s dávno prekonanými metódami. Neviem čo môže byť na takom starom psychológovi také výnimočné, aby sa išli ľudia pretrhnúť len aby sa k nemu dostali.
Nie som sama čo som takto dopadla, veľa mojich spolužiakov nemá robotu, alebo odišli do zahraničia, alebo robia podradnú prácu. Nechápem, prečo katedry stále berú nových študentov, keď dobre vedia, že budú raz na dlažbe.
Viem že mi na toto asi nikto nenájde odpoveď, ale aj ja som sa raz potrebovala vykecať. Aj keď to bežne nezvyknem robiť.
Som psychologička a nemám prácu. Prečo, keď je toľko ľudí psychicky na dne?
OK!OK! Dobre, mýlim sa.A možno sa mýlim aj v tomto:Nevyštudovala psychológiu aj Mariana Ďurianová?Nič proti, ale ak ona vyštudovala, tak potom, ja neviem, ale napadne ma:akú úroveň má táto škola a jej absolventi?Hm, ešte že majú to sebavedomie...
Ak ste si nevšimli, položila som otázku, prečo keď je tak veľa ľudí psychicky na dne nemajú psychológovia prácu. A prečo majú prácu len niektorí vyvolení. Čím to teda je. Nepýtala som sa na predpisovanie liekov, ani som nehodnotila prácu konkrétneho psychológa. Albertová mi slúžila iba ako príklad a spomenula som ju preto, lebo mám o nej referencie z viacerých zdrojov a videla som, že ju spomínajú aj ľudia z tohto fóra. Ale pokojne by som mohla spomenúť aj hociktorého iného psychológa, ktorý je rovnako úspešný, zatialčo 90 percent mladých psychológov nemá prácu. Chcela som vlastne vedieť ako sa na to dívate vy, čím niektorí psychológovia u klientov bodujú.
kto tu hovori o usmievani sa na pacienta? cituj
shera, na predpisovanie liekov su vylucne absolventi lekarskej fakulty-MUDr., kym psychologa robi absolvent filozofickej fakulty, odbor psychologia-Mgr., pripadne PhDr.
tusim, ze ty tie americke filmy prilis pozeras
kablica, ale usmievať sa na klientov, to dokáže každý. To nie je problém. Ale bez zvládnutia overených metód sa psychológ nikam nepohne.
A možno preto je albertová taká úspešná, že sa nedrží striktných postupov.Nie všetci ľudia sa dajú zaškatuľkovať do štatistík a tabuliek, ale to ste sa určite učili, alebo si vtedy chýbala?
ale vidim, ze nie si ochotna sa ani len trosku zamysliet nad svojim postojom, cize je to s tebou zvytocne mrhanie casom.
Mozno raz pochopis a mozno nie. Ak nie, potom ti ostava uz len ta praca pre absolventa ZS.
shera5, psychológovia nepredpisujú lieky. kablica má pravdu. To je výsadou psychiatrov.
Nič si s ničím nemýlim.Aj výživové doplnky distribuujú farmaceutické spoločnosti a okrem iného aj psychológovia predpisujú lieky, to si asi niečo s niečím mýliš.Nepozeráš veľa amerických filmov, kde sa ľudia povaľujú u terapeutov po pohovkách?!
prosim ta, ak sa chces vo svojej praxi drzat len nejakych postupov, tak to mi ta kamoska pri kavicke urobi ovela lepsiu sluzbu. Do prace s ludmi musis vlozit i nejake to srdce, inak nikdy nebudes dobra. A to prirovnanie s medikom ti nic nehovori?