Keď človek sleduje toto fórum, mohol by nadobudnúť dojem, že 90 percent populácie potrebuje psychológa. Ale pravda je taká, že veľa absolventov psychológie je bez zamestnania. Ja na tom síce nie som až tak zle, pretože zamestnanie mám, ale nepracujem vo svojom odbore. Vykonávam prácu, ktorú by pokojne mohol robiť aj absolvent základnej školy.
Prestávam tomu pomaly rozumieť. Ako je možné, že ľudia ako Albertová si môžu vyberať klientov, ba dokonca ako tu čítam na tých klientov ani nemajú čas, takže nie každý sa k nim dostane. A potom je tu plno psychológov, ktorý musia zmeniť povolanie, inak by umreli od hladu. Niekde v tom systéme musí byť chyba. Podľa mňa mladý psychológ môže dať klientovi podstatne viac než človek, ktorý vyštudoval tento odbor ešte za socíku. Oni sa učili iné postupy, je to stará škola s dávno prekonanými metódami. Neviem čo môže byť na takom starom psychológovi také výnimočné, aby sa išli ľudia pretrhnúť len aby sa k nemu dostali.
Nie som sama čo som takto dopadla, veľa mojich spolužiakov nemá robotu, alebo odišli do zahraničia, alebo robia podradnú prácu. Nechápem, prečo katedry stále berú nových študentov, keď dobre vedia, že budú raz na dlažbe.
Viem že mi na toto asi nikto nenájde odpoveď, ale aj ja som sa raz potrebovala vykecať. Aj keď to bežne nezvyknem robiť.
Som psychologička a nemám prácu. Prečo, keď je toľko ľudí psychicky na dne?
shera, ale ona nemoze posobit "len tak" v nejakej skole, ona musi byt v nejakom pracovnom pomere, ved tu existuju i pracovnopravne zalezitosti.
bude robit zadarmo-a ako si bude platit odovody, z coho? ved to nie je len tak, ze hura, idem pracovat zadarmo, rozlozim si na ulici stanok a idem robit psychoterapiu...
No popravde...moja dcéra chodí na základku a tam majú školského psychológa, na jar sme tam boli s jedným problémikom /do dcéry dorážala jedna neprispôsobivá spolužiačka/ a výsledok práce psychológa??..nula bodov!!...celú situáciu som musela riešiť nakoniec JA SAMA /pekne som si na chodbe pokecala s tou otravnou spolžiačkou/ a až potom bol konečne POKOJ!!
Žiadne miesto nie je jednoduché dostať. A vôbec nesedím na zadku a nelamentujem. Aj túto prácu ktorú mám som si sama zohnala. Nechcela som sedieť doma nezamestnaná, tak som radšej išla robiť za málo peňazí prácu, ktorú by kľudne zvládol aj analfabet.
Veď práve, dnes nie je ľahké dostať akékoľvek miesto!Preto by som na jej mieste robila aj zadarmo, kým si získam reputáciu.
Ano, ja nevravim, ze taki neexistuju, ale asi nie je jednoduche take miesto dostat.
V niektorých školách to funguje.Sú to školskí poradcovia, či ako sa to volá.
a tiez si neviem predstavit, ako sa da len tak nanominovat do skoly, dobry den, ja som psycholog, mozem si tu otvorit stanok?
Psycholog-a nič neskúša, nehľadá.Mám pocit, že si myslela, že keď skončí školu, tak sa o ňu všetci pobijú.Ona len hľadá dôvody, prečo to nejde, ale sama odseba sa nesnaží o nič.Povedzte mi, komu v dnešnej dobe dobrá robota len tak spadne do lona.Však, ak by mi na tom záležalo, tak budem robiť chvíľu aj zadarmo, nech ľudia ocenia, že som dobrá a viem pomôcť.Alebo... možno som nanič a bojím sa, že na to prídu.Tak budem radšej lamentovať.
phoenix, bezdmovci v drvivej vacsine nemaju zaujem o psychologa, ale o flasku tvrdeho
Ja neviem, ale keby som takú prácu chcela robiť, cestu si nájdem, aspoň myslím. Napr práca v škole, v soc. centrách, pre bezdomovcov.