Keď človek sleduje toto fórum, mohol by nadobudnúť dojem, že 90 percent populácie potrebuje psychológa. Ale pravda je taká, že veľa absolventov psychológie je bez zamestnania. Ja na tom síce nie som až tak zle, pretože zamestnanie mám, ale nepracujem vo svojom odbore. Vykonávam prácu, ktorú by pokojne mohol robiť aj absolvent základnej školy.
Prestávam tomu pomaly rozumieť. Ako je možné, že ľudia ako Albertová si môžu vyberať klientov, ba dokonca ako tu čítam na tých klientov ani nemajú čas, takže nie každý sa k nim dostane. A potom je tu plno psychológov, ktorý musia zmeniť povolanie, inak by umreli od hladu. Niekde v tom systéme musí byť chyba. Podľa mňa mladý psychológ môže dať klientovi podstatne viac než človek, ktorý vyštudoval tento odbor ešte za socíku. Oni sa učili iné postupy, je to stará škola s dávno prekonanými metódami. Neviem čo môže byť na takom starom psychológovi také výnimočné, aby sa išli ľudia pretrhnúť len aby sa k nemu dostali.
Nie som sama čo som takto dopadla, veľa mojich spolužiakov nemá robotu, alebo odišli do zahraničia, alebo robia podradnú prácu. Nechápem, prečo katedry stále berú nových študentov, keď dobre vedia, že budú raz na dlažbe.
Viem že mi na toto asi nikto nenájde odpoveď, ale aj ja som sa raz potrebovala vykecať. Aj keď to bežne nezvyknem robiť.
Som psychologička a nemám prácu. Prečo, keď je toľko ľudí psychicky na dne?
alex5879, ak by mal každý názor ako ty, tak by žiadni psychológovia neexistovali. Ako majú tí mladí nadobudnúť prax, keď chceš chodiť k starším, pretože majú skúsenosti? Tí starší tiež nejako začínali a na začiatku nemali skúsenosti. To čo si napísala nemá logiku.
"Je mi záhadou ako sa vlastne dostali ku korytu tí, ktorí nejdú cez poisťovne, sú súkromní psychológovia"
No ako asi? Vybavili si živnostenský list a fungujú na vlastnú päsť, odvádzajú dane, platby do poisťovní ako sa samostatne zárobkovo činné osoby. A hlavne majú odvahu do toho ísť sami, veria si, vytvárajú si vlastnú klientelu svojou kvalitnou prácou.
jebulka, v CR prakticky lekar nerobi navstevy u pacientov, ked ho pacient zavola? Na Slovensku je to uplne bezna prax. Lekar vezme kufrik a ide, ma na to vyznaceny cas v ordinacnych hodinach.
vieš prečo je toľko mladých psychologov bez roboty? Pretože ľudia v tomto štáte nemajú na také veci peniaze. A na poisťovňu ich robí málo. Osobne keby som chcela navštíviť psychologa tak, by som si určite nevybrala mladého pretože, raz už ked za niečo platím chcem vedieť a mať istotu že sa vyzná a bude mi vedieť pomôcť. Mladý psycholog je ako mačka vo vreci. Nemyslím si, že všetko sa dá naučiť v škole, postupy o ktorých hovoríš sú síce fajn ale ľudia niesú vytvorený podľa šablony. Preto prax dá oveľa viac ako roky v škole.
Prepac, ale toto, co tu citam, ani nahodou nezneju ako slova psychologa, resp. cloveka vhodneho na tuto pracu.
Myslim si, ze sa lutujes, si nezrela (ako moze niekto nazvat nejaku pracu podradnou? Ako mozes urazat ludi, co robia takuto pracu?), navyse tvrdit, ze ti, co studovali za sociku, su nieco menej... akoze dievca, asi zabudas na to, ze skola nie je vsetko. Skusenost ta nauci, ze nejde vsetko podla kniziek. Aj tak si myslim, ze keby si chcela, uplatnenie by si si nasla. Mozno len nechces volit zlozitejsiu cestu.
Za mojho studia som byvala na intraku s 2 studentkami psychologie. Na prednasky nechodili (ved naco, boli nepovinne), na skusky sa ucili tesne pred nimi a studiom si chceli riesit svoje mindraky. Jedna z nich mala dokonca problem povedat "nie". Ak toto maju byt buduci psychologovia, tak dakujem pekne. Na tuto pracu nema kazdy. To musi mat clovek prirodzene v sebe, ze vie toho druheho brat ako rovnocenneho, dat mu uctu, aj ked ju nema on sam k sebe, vediet vypocut. ale skutocne vypocut... a takyto mavaju logicky plne cakarne...
zrovna mě napadla taková hloupost:-)ale jako tvoje prezentace by stála za to:-)Tohle forum sleduje více lidí než si myslíš.Mnoho z nich nikdy nepřispěje ale zajímá je to,odhaduji tak 100 lidí.Plus mínus autobus:-)Tady vedle je magor, který chce skoncovat se životem, legálně.Zkus ho přivést k rozumu ....
Bylo by to velmi zajímavé a kdyby se ti to povedlo, už máš cvičnou prezentačku jak fík:-)
Pokojna smrt - nedostupny tovar?
myslím si,že bys to tak rychle vzdávat neměla.Psychologové budou čím dál tím víc potřebnější.Doba se mění a s ní i vztahy mezi lidmi a rodinami.Před 20 lety jsem nedokázala rozpoznat celé přítelovo příbuzenstvo, krstná od birmovky atd. to u nás není a nebylo.Ale to už se mění i na SVK individualizmus je in a doba není růžová.Ale není doktor jako doktor.Mnozí odemelou Hippokratovu přísahu,jako nějakou trapnou tradici a hotovo.Podle toho to taky vypadá.Tady mezi námi na foru je taky jedna Mudr. a neštítí se toho,aby člověka ponížila,jen z důvodu,že se jí znelíbil a rozcupe ho na základě jeho psych. diagnóze.To svědčí u úrovni té lékařky.A pak k takové jdi.Momentálně mám takové bolesti zad,že na WC si sotva zajdu.Chodí mi sestra denně píchat injekce,ale nic se s tím nedá prý dělat to by mě musel pán doktor vidět.Chudák,já to mám k němu do ordinace 5min. a 20 schodů, což nedám a on to má ke mně stejně daleko.Podělaných 200m a můžu klidně i chcípnout,protože ke mě těch 200m nemůže dojít.Píšu to pouze z toho důvodu,abys pochopila,proč jsou lidé na lékaře už naštvaní víc než dost.A pak stačí opravdu jedna Albertová u nás je to Mudr.Král, kteří prostě vonějí člověčinou a mají přecpané ordinace a dělají od nevidím do nevidím.O tom lékařství je!Jestli se ti to takhle nelíbí tak si opravdu nech ty holínky. Podľa mňa mladý psychológ môže dať klientovi podstatne viac než človek, ktorý vyštudoval tento odbor ešte za socíku. Oni sa učili iné postupy, je to stará škola s dávno prekonanými metódami.Myslím si,že v tomhle máš pravdu.Ale dokud nebudeš vonět člověčinou je ti k ničemu ani kdybys měla kupu peněz a zařízenou ordinaci.
Mám jen základní vzdělání a odkroucených asi 35 let po psychiatrii, nemám ani šajnu o biznisu.Ale kdybys tohle forum opravdu četla, tak bys pochopila jak se uplatnit i s holým zadkem, jak se říká.Sama vím, jak bych na to šla.Jak to, že na to nepřijdeš ty? Zrovna psycholog.Tak to je mi dost podezřelé.
Aky si ty múdry.
Ľudia obetujú zdravie, aby zarobili peniaze, potom obetujú peniaze aby znovu získali zdravie, potom sa tak znepokojujú budúcnosťou, že si neužívajú prítomnosť, a tak nežijú ani v prítomnosti ani v budúcnosti. A žijú tak akoby nikdy nemali zomrieť, a potom zomrú bez toho, aby pred tým žili.
Psycholog: Keby si bola chlap, tak ti poviem ze poslanim muza je zabezpecit svoju rodinu.
Nepracuj za minimalnu mzdu, chod robit remeslo alebo pracuj v zahranici. Zivot je boj, ak mas byt uspesny, nemozes sa zaoberat posratymi plienkami.
Zena nie je rovna muzovi. Kazdy ma svoje poslanie a robi to v com je dobry, na co bol stvoreny.