Som psychologička a nemám prácu. Prečo, keď je toľko ľudí psychicky na dne?

Príspevok v téme: Som psychologička a nemám prácu. Prečo, keď je toľko ľudí psychicky na dne?
psychológ-a

Keď človek sleduje toto fórum, mohol by nadobudnúť dojem, že 90 percent populácie potrebuje psychológa. Ale pravda je taká, že veľa absolventov psychológie je bez zamestnania. Ja na tom síce nie som až tak zle, pretože zamestnanie mám, ale nepracujem vo svojom odbore. Vykonávam prácu, ktorú by pokojne mohol robiť aj absolvent základnej školy.
Prestávam tomu pomaly rozumieť. Ako je možné, že ľudia ako Albertová si môžu vyberať klientov, ba dokonca ako tu čítam na tých klientov ani nemajú čas, takže nie každý sa k nim dostane. A potom je tu plno psychológov, ktorý musia zmeniť povolanie, inak by umreli od hladu. Niekde v tom systéme musí byť chyba. Podľa mňa mladý psychológ môže dať klientovi podstatne viac než človek, ktorý vyštudoval tento odbor ešte za socíku. Oni sa učili iné postupy, je to stará škola s dávno prekonanými metódami. Neviem čo môže byť na takom starom psychológovi také výnimočné, aby sa išli ľudia pretrhnúť len aby sa k nemu dostali.
Nie som sama čo som takto dopadla, veľa mojich spolužiakov nemá robotu, alebo odišli do zahraničia, alebo robia podradnú prácu. Nechápem, prečo katedry stále berú nových študentov, keď dobre vedia, že budú raz na dlažbe.
Viem že mi na toto asi nikto nenájde odpoveď, ale aj ja som sa raz potrebovala vykecať. Aj keď to bežne nezvyknem robiť.

Súvisiaci obsah

dobrota

a co ma s tym krasa spolocne? mne by krasny psycholog skor prekazal, nemohla by som sa uvolnit a sustredit sa na to o com spolu hovorime. psycholog by mal vyzerat skor neutralne.

Prezývka55

taka mlada pekna psychologicka, to by urcite nebolo na zahodenie kebyze mam nejaky problem, vseobecne je hrozne tazka najst dobrych a peknych doktorov sucasne.

samsaraz

no mylim ze ty este dlho sa nebudes moct zrovnavat s albertovou. ja ti odporucam radsej ani psychologicku nikdy nerobit. co uz, ked uz si vystudovala, mas aspon titul tak zacni rozmyslat nad nejakym inym zamestnanim. psycholog je povolanie pre ktore sa musi clovek narodit nie ho len robit ako prekladanie krabic na pulte.

kyselinka

súhlasím s mamamia. nezrovnávaj sa s výnimočnými ľudmi, z toho môžeš potom mať akurát komplexy. ale práve by si sa mala od takýchto ľudí učiť. takže je to podľa mňa hlúpy (prepáč) prístup, že by si takej osobe nerobila asistentku. keby si také miesto prijala, možno by si sa mnohému naučila. napríklad by si snáď našla aj odpoveď, prečo tento človek má toľko klientov. čo z jeho prístupu tých klientov priťahuje. nemali by sme dobrým odborníkom závidieť ale sa od nich učiť. až na to, že neviem či psychológov môže niekto zaskočiť, napríklad spolupracovník, alebo asistent. vždy som si myslela, že oni sedia v ordinácii s tým pacientom sami, bez svedkov. ale možno sa mýlim, nikdy som u psychológa nebola.

mammamia

presne tak. ked zacinam nemozem mat hlavu v oblakoch. a skoncena skola neznamena takmer nic. az v praxi clovek ukaze ake ma schopnosti.

0vecka

ja som hlavne nepochopil to ze by tej albertovej nerobila sekretarku. Hocco clovek vystuduje tak zacina robit s niekym inym a robi vecsinou tie nudne prace ktore sa ostatnym robit nechce. Je to uplne normalne. a tiez clovek s 5 rocnym studiom sa nemoze porovnavat s niekym kto ma 10 rokov praxe.

mammamia

zbytocne sa porovnavas s clovekom ktory je o niekolko levelov vyssie ako priemer. kedze ty nemas ziadne prakticke skusenosti, nemozes ocakavat, ze budes na urovni spickoveho odbornika. naozaj by to chcelo na uvod trocha viac skromnosti. ja ked som pred siedmimi rokmi zacala robit v zahranicnej firme, tak som zo zaciatku prechadzala tymi najpodradnejsimi stupnami. a nemala som vobec pocit, ze je to pod moju uroven. dokonca som musela sefom varit aj kavu, hoci som mala vysoku skolu a ovladam tri svetove jazyky. ale nic mi to nebolo platne, lebo som musela ukazat hlavne ochotu a schopnost prisposobit sa situacii.
dnes je trh prace taky aky je a nemozes ocakavat, ze sa prisposobi tebe. ty si ten, kto sa musi prisposobit.

jedulka

:-D neboj nic, jak se k němu dostanu ten dostane takovou sodu, že si bude myslet, že je to zlý sen a nebo nějaká haluze, tohle si nenechám líbit ....