Som psychologička a nemám prácu. Prečo, keď je toľko ľudí psychicky na dne?

Príspevok v téme: Som psychologička a nemám prácu. Prečo, keď je toľko ľudí psychicky na dne?
psychológ-a

Keď človek sleduje toto fórum, mohol by nadobudnúť dojem, že 90 percent populácie potrebuje psychológa. Ale pravda je taká, že veľa absolventov psychológie je bez zamestnania. Ja na tom síce nie som až tak zle, pretože zamestnanie mám, ale nepracujem vo svojom odbore. Vykonávam prácu, ktorú by pokojne mohol robiť aj absolvent základnej školy.
Prestávam tomu pomaly rozumieť. Ako je možné, že ľudia ako Albertová si môžu vyberať klientov, ba dokonca ako tu čítam na tých klientov ani nemajú čas, takže nie každý sa k nim dostane. A potom je tu plno psychológov, ktorý musia zmeniť povolanie, inak by umreli od hladu. Niekde v tom systéme musí byť chyba. Podľa mňa mladý psychológ môže dať klientovi podstatne viac než človek, ktorý vyštudoval tento odbor ešte za socíku. Oni sa učili iné postupy, je to stará škola s dávno prekonanými metódami. Neviem čo môže byť na takom starom psychológovi také výnimočné, aby sa išli ľudia pretrhnúť len aby sa k nemu dostali.
Nie som sama čo som takto dopadla, veľa mojich spolužiakov nemá robotu, alebo odišli do zahraničia, alebo robia podradnú prácu. Nechápem, prečo katedry stále berú nových študentov, keď dobre vedia, že budú raz na dlažbe.
Viem že mi na toto asi nikto nenájde odpoveď, ale aj ja som sa raz potrebovala vykecať. Aj keď to bežne nezvyknem robiť.

Súvisiaci obsah

ninnuška

nechapem co sa navazate do mna. ja som k nej prisla slusne a slusne som ju poprosila. netahala som ju za rukav! a chcela som jej to zaplatit, nechcela som ju vyuzivat zadarmo!

Nikinka234

ninnuska a ty rozumies tomu, ze si niekoho otravovala vo volnom case? Sory, ja byt pre mna za mna aj papezom, tak ti ukazem prostrednik a povedala ti, aby si ma nechala na pokoji. To si kde videla takto sa spravat? Za to, ze je psychologicka, to neznamena, ze ju mozes v jej volnom case otravovat a pozadovat od nej nieco...No hlupa si a hlupa ostanes...

ninnuška

ja mam s albertovou zlu skusenost. stalo sa to pred par tyzdnami bola som v otvorenej restike na hlavnom namesti. sedeli sme tam s priatelom a a nasou dcerou. zrazu som uvidela albertovu ako sa nedaleko rozprava s nejakou zenou. spoznala som ju s fotografie. tak som rychlo vybehla aby mi neodisla a isla som k nim. velmi slusne som sa k nej prihovorila ci ju mozem o nieco poprosit. len mi ukazala prstom ze moment a rozpravala sa dalej s tou zenou. tak som cakala dalej niekolko minut aby som ich teda nerusila. ked potom ta zena odisla sa ma albertova spytala o co sa jedna.
vysvetlila som jej, ze som ju spoznala s fotografie a ze by som ju velmi chcela o nieco poprosit. tak ze o co. tak som je vysvetlila, ze nedaleko sedi moj priatel aj s nasou dcerou, ze uz cakam druhe dieta a nemozem priatela nijako donutit aby suhlasil so svadbou. ze ci by nebola taka dobra a nemohla na chvilocku k nam prist ku stolu sa s nim porozpravat. ze ja jej to kludne zaplatim ako keby som bola u nej v ordinacii. ze si myslim ze taketo nahodne stretnutie na neho moze mat aj lepsi vplyv, nebude to brat ako natlak od nejakeho psychologa ale ze by to bolo skor take kamaratske. myslela som ze s tym bude suhlasit ale ona mi povedala ze ona take veci vobec nerobi a ze je to jedno ci vonku alebo v ordinacii, ze sa tym skratka nezaobera. este som sa ju snazila presvedcit ze by nemusela pred priatelom povedat ze je psychologicka, mohla by povedat ze je moja znama a nejako nenapadne na to zacat temu. ale absolutne to odmietla. pol hodinu mi vysvetlovala preco to nemoze urobit, za tu polhodinu sa s nim uz mohla davno porozpravat. velmi som z nej bola sklamana. myslela som ze psychologovia su na to aby pomahali ludom riesit ich problemy. a hlavne taka psychologicka ktoru vsetci tak vychvaluju.

RNG

Nuz ja vidim ten problem inac, ludia si uvedomuju, mnohi z vlastnej skusenosti, ze im psychologovia velmi nevedia pomoct, dokonca ani psychiatri. A zialbohu ani bezne lieky na to, ktorych ucinnost je dost pochybna. Pozri napr na
healthland.time.com

poštárrr

pandorica, ale ved ona tu nepíše že nechce robiť, ved píše že niekde robí ale nie psychológa ale niečo celkom iné čo nevyštudovala. takže neni až taká lenivá.

pandorica

No ja osobne som za psychológom ani neišla.Tak prudko u mňa nastúpila depresia s panickými atakmi, že povaľovanie na gauči by mi veľmi nepomohlo, rovno som sa vybrala k psychiatrovi.

xxy

to bude tym, ze vacsina psychologov si mysli, ze skonci skolu, zalozi ordinaciu a klienti sa mu budu valat po kozenych gaucoch a spovedat sa im z problemov a oni ich budu pocuvat s vylozenymi nohami a brat nehorazne prachy. nie sme v usa. preco by sa ludia mali trepat k psychosovi - absolventovi, ktory nema prax? aj ty by si chcela za doktorom, co nema prax? asi nie.

pandorica

Fluer de lys, ale ona nechce pomáhať, veď to tu už niekde písala, že ona nebude robiť podradnejšiu robotu, a ani za menej peňazí, lebo veď ona na to neštudovala, aby robila niečo iné a nedajbože z vlastnej iniciatívy.Ona len narieka a fňuká, ako sa to nedá, ale aby porozmýšľala a vyskúšala niečo, to teda nie.To dobrý flek musí prísť sám za ňou, lebo ona ŠTUDOVALA.