Som psychologička a nemám prácu. Prečo, keď je toľko ľudí psychicky na dne?

Príspevok v téme: Som psychologička a nemám prácu. Prečo, keď je toľko ľudí psychicky na dne?
psychológ-a

Keď človek sleduje toto fórum, mohol by nadobudnúť dojem, že 90 percent populácie potrebuje psychológa. Ale pravda je taká, že veľa absolventov psychológie je bez zamestnania. Ja na tom síce nie som až tak zle, pretože zamestnanie mám, ale nepracujem vo svojom odbore. Vykonávam prácu, ktorú by pokojne mohol robiť aj absolvent základnej školy.
Prestávam tomu pomaly rozumieť. Ako je možné, že ľudia ako Albertová si môžu vyberať klientov, ba dokonca ako tu čítam na tých klientov ani nemajú čas, takže nie každý sa k nim dostane. A potom je tu plno psychológov, ktorý musia zmeniť povolanie, inak by umreli od hladu. Niekde v tom systéme musí byť chyba. Podľa mňa mladý psychológ môže dať klientovi podstatne viac než človek, ktorý vyštudoval tento odbor ešte za socíku. Oni sa učili iné postupy, je to stará škola s dávno prekonanými metódami. Neviem čo môže byť na takom starom psychológovi také výnimočné, aby sa išli ľudia pretrhnúť len aby sa k nemu dostali.
Nie som sama čo som takto dopadla, veľa mojich spolužiakov nemá robotu, alebo odišli do zahraničia, alebo robia podradnú prácu. Nechápem, prečo katedry stále berú nových študentov, keď dobre vedia, že budú raz na dlažbe.
Viem že mi na toto asi nikto nenájde odpoveď, ale aj ja som sa raz potrebovala vykecať. Aj keď to bežne nezvyknem robiť.

Súvisiaci obsah

deloyka

obdivujem p.Albertovu,ze mala trpezlivost pol hodiny Ti na terase vysvetlovat,co jej pracovna napln a ake problemy a choroby lieci
ja by som osobne s Tebou taku trpezlivost urcite nemala:-)

Nikinka234

Jasne, a ked ho daky psycholog k tomu nepresvedci, tak to bude vina psychologa, ze???
Boze, neznasam takych ludi...Ty si s nim zacala chrapat este skor, nez ste sa o takychto temach bavili? Mala si s nim decko skor, nez si vedela, akym smerom chce tahat vas vztah?? Toto ste si mali vydiskutovat davno pred tym, nez si s nim cakala decko....Keby ste sa o tom bavili skor, zistila by si, ze mate rozdielne nazory na buducnost a ukoncila by si vztah...

ninnuška

moj priatel nie je zly a nema ziadny dovod proti svadbe. len si mysli ze to neni potrebne a ze detom to nijako neskodi. a to som chcela iba aby mu vysvetlila. nic viac. a chcela som jej to zaplatit. na to ani nereagovala.

ninnuška

za kym teda by som mala ist aby vysvetlil mojmu priatelovi ze je lepsie pre deti ked rodicia su zosobaseny? ked take veci neriesi psycholog tak kto ich teda riesi?

Nikinka234

ninnuska a nas tu dojima aka si mimo.......Opakujem jej povinnostou nie je ta volat do svojej ordinacie, ani ti vysvetlovat preco ti nebude robit osobneho konzultanta na ulici. A preco si vlastne ocakavala osobne pozvanie do jej ordinacie? Ty si myslis, ze ona ma zazracne schopnosti, aby presvedcila tvojho frajera, nech si ta vezme??? zabudni...ten chalan ma nejaky dovod na to, preco si ta nechce vziat, tak sa o tom rozpravaj s nim...ziadna psychologicka ho nepresvedci k tomu, aby ta chcel za zenu...si mimo

GoFruit

Co ta dojima na tom ze ona uz take veci nerobi? Predsa je to jej volba. Ona sa rozhodla ze to robit nebude. Mozno proste sa uz nechce venovat cisto psychologii. Uf nechapem ta naozaj.

ninnuška

ale ved som neurobila nic zle. a uz ked jej teda nevyhovovalo takto vonku tak mi mohla navrhnut ze mam prist k nej do ordinacie. ale ona mi povedala ze take veci neriesi. a to ma teda dojalo.

Nikinka234

Ninnuska, ty si ale riadne mimo...Ty nechapes to je to iste, ako keby si prisla za nejakou ucitelkou a povedala jej - hen mam syna, mozete mu prosim za peniaze vysvetlit, ako je to s tou gramatikou. Nemusite povedat, ze ste ucitelka, hrajme sa na to, ze ste moja znama.......
Chapes ako debilne to znie??? Nemas pravo takto niekoho otravovat. TO, ze je to psychologicka, jej poslanim nie je pomahat hoc komu "bezbrannemu" na ulici...Bola to od teba drzost, hoc by si jej sla aj milion eur dat....Ona nie je povinna vo svojom volnom case riesit problemy vo vztahu dakej cudzej osoby....

GoFruit

No a Albertova ta slusne odmietla. Tak co nechapes. Toto keby jej kazdy robil to kam by dosla. Proste toto sa nerobi.