Som psychologička a nemám prácu. Prečo, keď je toľko ľudí psychicky na dne?

Príspevok v téme: Som psychologička a nemám prácu. Prečo, keď je toľko ľudí psychicky na dne?
psychológ-a

Keď človek sleduje toto fórum, mohol by nadobudnúť dojem, že 90 percent populácie potrebuje psychológa. Ale pravda je taká, že veľa absolventov psychológie je bez zamestnania. Ja na tom síce nie som až tak zle, pretože zamestnanie mám, ale nepracujem vo svojom odbore. Vykonávam prácu, ktorú by pokojne mohol robiť aj absolvent základnej školy.
Prestávam tomu pomaly rozumieť. Ako je možné, že ľudia ako Albertová si môžu vyberať klientov, ba dokonca ako tu čítam na tých klientov ani nemajú čas, takže nie každý sa k nim dostane. A potom je tu plno psychológov, ktorý musia zmeniť povolanie, inak by umreli od hladu. Niekde v tom systéme musí byť chyba. Podľa mňa mladý psychológ môže dať klientovi podstatne viac než človek, ktorý vyštudoval tento odbor ešte za socíku. Oni sa učili iné postupy, je to stará škola s dávno prekonanými metódami. Neviem čo môže byť na takom starom psychológovi také výnimočné, aby sa išli ľudia pretrhnúť len aby sa k nemu dostali.
Nie som sama čo som takto dopadla, veľa mojich spolužiakov nemá robotu, alebo odišli do zahraničia, alebo robia podradnú prácu. Nechápem, prečo katedry stále berú nových študentov, keď dobre vedia, že budú raz na dlažbe.
Viem že mi na toto asi nikto nenájde odpoveď, ale aj ja som sa raz potrebovala vykecať. Aj keď to bežne nezvyknem robiť.

Súvisiaci obsah

ninnuška

pandorica, ale ved ona by to takto nepovedala to da rozum ze ked sa v tom vyzna tak by to cele bolo inak. ja neviem ako ale ved preto som sa na nu chcela vlastne spolahnut ze by uz vedela co ma hovorit.

ninnuška

no mna ani nenapadlo vtedy ze sa s nim mam hned rozpravat o nejakej svadbe ved to by sa vobe nehodilo. ja viem ze to chlapi nechcu pocuvat tak som s tym ani nezacinala. ale jasne ze som si myslela ze keby nahodou bolo treba a bola by som v druhom stave ze sa vezmeme. kolko chlapov predtym hovori ze sa nechcu zobrat a nakoniec ked je ta baba tehotna tak si ju vezmu. ja som netusila ze on bude takyto. a ked potom som zistila ze som vdruhom stave tak to som este koncila strednu a on povedal ze dobre, ze mozeme spolu byvat. a vybavil aj hipoteku na byt a mame teraz byt dost velky. on sa o nas stara to nemozem povedat ze by sa nestaral. len ja si stale myslim ze ked sme nemali svadbu tak by mohol hocikedy odist a vykaslat sa na nas. sice sa taknesprava ale co moze clovek vediet co by sa stalo ked by mu napriklad preplo alebo co. ked uz by bolo po svadbe tak je horsie sa rozist lebo to uz by potom musel byt rozvod. chcela som to proste tak nejako poistit. a chcela by som mat aj tu svadbu.

pandorica

Ninuška, fakt, že ty si vedela o koho ide, nič nemení na tom, že to bola neznáma žena.Nikto vás predsa nepredstavil,nie?A čo sa týka toho, s čím si za ňou išla...Prepáč, ale nemôžeš byť taká hlúpa, aby si si myslela, že to zaberie.Prepáčte, ja som známa, prečo si ju nechcete zobrať? To ako fakt si myslela vážne?

Fleur-de-lis

mala by vedieť. No ak nevie? Čo sa stalo sa už nezmení, hovoríme o tom, čo môže spraviť teraz. Čo mala spraviť teraz nič nevyrieši.

GoFruit

Ona mozno vedela pred sexovanim ze svadbu jej partner nechce ale dufala ze zmeni nazor. Ako mnoho blbych zien si mysli ze chlap nazor zmeni ale to je zial iba ich zbozne prianie. Lebo chlap v tomto nazor nezmeni. A potom nariekaju.

Fleur-de-lis

vnímajú aj to, keď sa rozprávate a oni sa hrajú, a ty máš pocit, že vás vôbec nevnímajú. Bola by si prekvapená.
Nikdy sa netreba rozprávať pred deťmi o takých veciach. Ani sa pred nimi nehádať, neurážať.

GoFruit

By si sa cudovala ze pocuva a velmi pozorne a vsetko si zapamata a velmi ju to ovplyvni mozno len podvedome- o to horsie. Nikdy nepodcenuj dieta a jeho schopnosti.

Nikinka234

ninnuska, opakujem a snad to uz pochopis, TOTO si si mala s partnerom riesit este pred tym, nez ste mali dieta...Hovori sa tomu obdobie "chodenia" alebo randenia a spoznavania sa. Cize chodis s tym clovekom von, na vylety a tak a ked su tam vzajomne sympatie, hovorite si o tom, ako si predstavujete svoju buducnost, co je pre koho dolezite, kto co chce...No a vtedy ste sa mali rozpravat aj o tom, kto chce svadbu a kto nie. Alebo ste sa mali o tom bavit este pred tym, nez si s nim zacala cakat dieta. To su velmi dolezite veci!!! Keby si si dala tu namahu a zistovala to uz skor, tak by ste teraz nemali v tom konflikt!!! A s tym ziadna Albertova nepohne! To je tvoja vina, ze ste to neriesili pred tym. Ved to je zaklad predsa! ako mozes mat s niekym dieta a pritom nevediet, ci si ta raz vezme? Najprv ste sa mali o tom bavit a teraz by si nemala problemy...

Fleur-de-lis

ninnuška,

dcérka presne počúva a pamätá si vaše rozhovory. Dokonca už aj skôr. To si len myslíš, že sa o to nezaujíma. Deti v tomto veku registrujú a pamätajú si oveľa viac než si vieš predstaviť...
A veľmi ich to ovplyvňuje.