Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mlieko..piť či nepiť?

Príspevok v téme: Mlieko..piť či nepiť?
kikaa12

Tak piť ho alebo nie? Je milion clánkov o tom ako mlieko zahlienuje, je zlé, škodlivé a najma to krabicové... www.metoo.sk

ale na druhej strane taktiez sa objavuje vela clánkov o tom aké je zdravé, nenahraditelné, obsahuje mnoho vitaminov atd... metabolizmus.sk

Tak comu mam potom verit? Co odborník to iný názor..

Nerada by som ho vyradila z môjho jedálnicka, pretoze mlieko a vlastne vsetko mliecne milujem, ci su to uz jogurty, tvaroh, syr, acidko, puding, krupicová kasa, kakao, do kavy...proste vsetko kde je mlieko...a neviem si predstavit ze by som sa mala toho vsetkého vzdat( niekedy som za den dokazala skonzumovat aj liter mlieka)...ale zase co clovek nespraví pre zdravie, ktoré mi je prednejsie

Tak co aký názor máte na mlieko vy? Pijete ho? v akom mnozstve?

hanka9

sweate

daj KONKRETNE DOKAZY ( ale vylucne zo spolahlivych a vedeckych zdrojov ) na plac, ze clovek nesmie mlieko pit, resp. ze je zdraviu nebezpecne

po tebe mozem dat potom ja ...

doubledog

ako pise agartio, u nas sa jogurt robi s pridavkom suseneho mlieka (myslim, ze je na to nejaka norma)

super tekuty jogurt v litrovych flasiach mavaju v Chorvatsku a Slovinsku, vzdy si ho tam kupujem.
a cakam, kedy to konecne zacnu predavat aj u nas

hanka9

Je nutne pouzivat aj sedliacky rozum a nie len internetove kecy

mnohi si precitaju jeden dva clanky z pochybnych zdrojov a uz to vehementne prehlasuju za pravdu pravducu

preco potom jete jogurty, syry, maslo, bryndzu, tvaroh. ostiepky, korbaciky a ine produkty z mlieka?

preco bolo v minulosti mlieko pevnou a neoddelitelnou sucastou kazdodennej stravy najma na dedinach a ludia sa tesili dobremu zdraviu, vitalite a dozivali sa bezne 80-85 rokov ??

sweater.

a vsetky tie veci co si opisala ze by si sa mala vzdat existuju aj 'nemliecne' a nemaj obavy chutia vyborne. vcera som bol v shope pre veganov a jaky som bol rozcarovany z tych produktov a z toho mnozstva sa neda opisat slovami :)

sweater.

moj nazor: NEPIT, mlieko predpokladam ze sa pytas na kravske, je urcene pre telata a bodka. navyse sa jeho zlozenie dost podstatne lisi od ludskeho. a take blbosti ze ma vapnik dobry pre nase kosti atd. su len propagandisticke kecy mliekarenskeho priemyslu. clovek po odstaveni matkou mlieko viac nepotrebuje ako ani ziadny iny zivocich na svete. len my ludia sme taky blbi ze to pijeme...

agartio

Sabi nerobi kvalitne jogurty, co som pozeral. Vobec ma nezaujali.

Inak pravy jogurt ma praveze vytekat. To tie huste su zahustene vselicim, bielkovinou, modifikovanym skrobom... najmensie zlo je asi susene mlieko. Ale to sa tam nema davat.
Pravy jogurt ked sa robi len z mlieka a kultur tak ma byt taky dost tekuty.

Ten Hollandia, gazdovsky je dost dobry, ale este lepsi je v tej bio verzii. Ale tiez je taky tuhy preto, ze tam davaju susene mlieko.

Celkom dobry jogurt ma teraz TESCO, poctiva receptura, zo Seliec, lenze je to smotanovy jogurt, co ma az 15g tuku na 100gramov, co je dost.

Dalej v terne je celkom dobry agro-bio hubice. Inak aj v Lidli je dobry ten BIO jogurt za 33 centov, co tam odnedavna maju.
A ten 3,7% jogurt Pilos je prevlecena hollandia, precitajte si na kelimku, kto to vyraba. Samozrejme, za lepsiu cenu.

kikaa12

Prezývka55: súhlasím "jogurty" od activie sa ani nedajú nazvat jogurtom... a o tých 0,1% tuku ani nevravím (prepachaté konzerv.látkami)nikdy by som to nejedla
a smutné je ze kolký rodicia to davajú svojim detom a myslia si ze aké super probiotické zdravé jogurtíky papajú

Prezývka55

:D no ak niekto mysli tu bielu vodu co sa predava akoze mlieko tak ta nepomoze ani neuskodi. Mohla by vsak uskodit kvoli tym chemikaliam, no rozhodne ta biela voda mliekom nie je.

Co sa tyka jogurtov tak aktivia je hrozny odpad, rajo tiez nic moc. Fajny je akurat tak SABI alebo selsky jogurt proste to vidno po otvoreni ked sa jogurt leje ako hnacka tak to je prd to by som ani do ust nedal. Jogurt ma byt husty skoro az tuhy ze sa ani vyliat neda.

kikaa12

agartio: keby len mliekaren...tie jogurty sú proste najlepsie ake som kedy jedla...Napr. ked ho porovnam od firmy Rajo, alebo activia tá chut sa nedá porovnat..navyse nie sú presladené, nie sú nizkotučné, neobsahujú ziadne konzervacné latky ani ecka a navyse sú lacné :D

Hej, no to je skoda ze to predavaju len v ramci regionu,...lebo si myslím ze by uspeli na celom slovensku nie len v ramci mojho kraja, kde ich kupuje asi kazdy koho poznam

a ten ich tvaroh :) mnam,,skoro ako domaci :)