Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mlieko..piť či nepiť?

Príspevok v téme: Mlieko..piť či nepiť?
kikaa12

Tak piť ho alebo nie? Je milion clánkov o tom ako mlieko zahlienuje, je zlé, škodlivé a najma to krabicové... www.metoo.sk

ale na druhej strane taktiez sa objavuje vela clánkov o tom aké je zdravé, nenahraditelné, obsahuje mnoho vitaminov atd... metabolizmus.sk

Tak comu mam potom verit? Co odborník to iný názor..

Nerada by som ho vyradila z môjho jedálnicka, pretoze mlieko a vlastne vsetko mliecne milujem, ci su to uz jogurty, tvaroh, syr, acidko, puding, krupicová kasa, kakao, do kavy...proste vsetko kde je mlieko...a neviem si predstavit ze by som sa mala toho vsetkého vzdat( niekedy som za den dokazala skonzumovat aj liter mlieka)...ale zase co clovek nespraví pre zdravie, ktoré mi je prednejsie

Tak co aký názor máte na mlieko vy? Pijete ho? v akom mnozstve?

Blondula

ja ho nepijem,teda sem tam raz za cas....a moj syn mal 9 mesiacov,ked mlieko uplne vylucil ... tiez ho teraz pije raz za uhorsky rok...

agartio

Za mna takto:
kvoli zdraviu nepit.
Kvoli chuti, teda ako pamlsok, obcas si dopriat, alebo podla toho, ako sa to travi.
Ak clovek nema prilis vela parazitov, mliecne vyrobky sa travia celkom dobre.

A priamo pit mlieko je nezmysel, je lepsie pit zakysane mliecne vyrobky.
Najzdravsie su domace, a najma kefir z tibetskej huby. Potom skysnute mlieko, takzvana kyska, acidofilne mlieko a jogurt.

Ja si napriklad do jogurtu rozomeliem lanove semienka, dam tam banan, a to sa travi celkom dobre, aj je to zdrave.

Potom tvaroh, ak je spraveny dobre, je velmi dobra chutovka, ale len plnotucny.

Nizkotucne mliecne vyrobky nieje vhodne jest vobec. Tie su nezdravsie, nez plnotucne.