Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mlieko..piť či nepiť?

Príspevok v téme: Mlieko..piť či nepiť?
kikaa12

Tak piť ho alebo nie? Je milion clánkov o tom ako mlieko zahlienuje, je zlé, škodlivé a najma to krabicové... www.metoo.sk

ale na druhej strane taktiez sa objavuje vela clánkov o tom aké je zdravé, nenahraditelné, obsahuje mnoho vitaminov atd... metabolizmus.sk

Tak comu mam potom verit? Co odborník to iný názor..

Nerada by som ho vyradila z môjho jedálnicka, pretoze mlieko a vlastne vsetko mliecne milujem, ci su to uz jogurty, tvaroh, syr, acidko, puding, krupicová kasa, kakao, do kavy...proste vsetko kde je mlieko...a neviem si predstavit ze by som sa mala toho vsetkého vzdat( niekedy som za den dokazala skonzumovat aj liter mlieka)...ale zase co clovek nespraví pre zdravie, ktoré mi je prednejsie

Tak co aký názor máte na mlieko vy? Pijete ho? v akom mnozstve?

hanka9

Pokial je krava zdrava, veterinarne prehliadnuta, co je zakonnou podmienkou chovu a pokial je dodrzana bezna cistota

pijem mlieko rovno z cecku

a ti neznali nech piju pasterizovane mlieko z tesca a jedia nepasterizovanu bryndzu :-)))

hanka9

Bryndza ako sa vyraba? Pri jej vyrobe je mlieko na aky stupen zahriate? V obchodoch je predsa bezne povolene predavat nepasterizovanu bryndzu, ci sa mylim ?

Niektore druhy piv sa tiez predavaju bezne v obchodoch a restikach nepasterizovane, ako aj capovane pivo, ci nie?

jumbacisko

Nela41: V učebniciach ti nenapíšu úplne všetko. Dnes je prvoradý zárobok a obchod s potravinami je fajn biznis, takže ti v škole nepovedia, že v podstate papáš chémiu, že mäso spôsobuje rakovinu a zvyšuje tlak (som vegetarián, takže to nemusíš brať vážne) a pod. pretože by konzumentov značne demotivovali.

ebi777

milá nela
máš veľmi úzky obzor informácií, mala by si sa viacej poobzerať a z iného pohľadu pozerať na veci,,, ako len čerpať informácie zo školskej cenzurovanej "Potravinárskej chémii"

Nela41

Nejde o to či sú kravy zdravé, ale o to aký zárodok zožerú..
Ono sa to mlieko dá tepelne upraviť aj doma samozrejme a vyhubiť mikroorganizmy, ale nie všetci to robia. Chodím na ranč a vidím ako to tam chodí, že si kravu nadoja a hneď sa aj napijú - to je totálne nezodpovedný prístup a dosť nebezpečný.
A tu sa nebavíme o mäse. Ale o mlieku a to je z potravín, ktoré denno-denne jeme jedným z najzdravších produktov z obchodu. A poprosím ľudí, ktorí neštudovali potravinársku chémiu nech sa nevyjadrujú o tom aké je to mlieko plné chémie, lebo napríklad narozdiel od iných vecí sa na výrobu mlieka nepoužíva žiadne Éčko a tak podobne. Samozrejme, že nejaká chemická úprava je potrebná, ale pri porovnaní s výrobou pochutiniek, cúkrikov, všelijakého jedla, fast foodov, postriekanej zeleniny a ovocia je to v mlieku nepatrné.

jumbacisko

Treba si v prvom rade uvedomiť, že všetko kúpené z obchodu je minimálne na 50% sajrajtom. ALE...mlieko je perfektným zdrojom vápnika (vraj)...ALE mlieko z obchodu (chemicky "upravené") zahlieňuje a to je fakt. Ak má niekto originál prístup k mlieku od kráv, mal by to využívať. Nízkotučné mliečne výrobky jednak (mne) nechutia dobre a jednak je to len chémia.

ebi777

hehe,,,,,, určite, že tie kravy musia byť zdravé, nie zanedbané,,,,,,
a za svojim si stojím!!!!!!!!!!!!!!!!

ty si len kľudne pi mlieko z obchodu, a aj mäsko si daj kludne z obchodu ;-)) lebo je také zdravé pre Teba, že?

Nela41

CHA CHA ! :D
Ebi ty si totálna davačka :) Tvrdiť, že mlieko z kravy, ktorá zožere denne kopec mikroorganizmov, zárodkov a má v sebe nespočetne parazitov je zdravšie ako piť to z obchodu, ktoré je týchto potvôr zbavené je dosť odvaha. Zaujímavé, že prípadov kedy sa nejaký "bača" nakazil pliagou z mlieka je kopec, ale takých kde by sa ľudia nakazili mliekom z obchodu je málo (o žiadnom som nepočula)...

Mlieko NIE JE zlé! Pokiaľ vám chutí a nespôsobuje vám žiadne problémy NEMÁTE dôvod ho prestať piť! Tak ako každá potrava aj mlieko spôsobuje niektorým ľuďom napríklad ťažobu na žalúdku, ale to neznamená, že to robí každému. Niekomu robia zle orechy, ideme prestať jesť orechy?

Preto vás ľudia prosím, ak máte radi mliečko nepočúvajte týchto šarlatánov čo nič nevedia a šíria tu totálne bludy a kľudne si ho vychutnajte keď máte naň chuť :-)