Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mlieko..piť či nepiť?

Príspevok v téme: Mlieko..piť či nepiť?
kikaa12

Tak piť ho alebo nie? Je milion clánkov o tom ako mlieko zahlienuje, je zlé, škodlivé a najma to krabicové... www.metoo.sk

ale na druhej strane taktiez sa objavuje vela clánkov o tom aké je zdravé, nenahraditelné, obsahuje mnoho vitaminov atd... metabolizmus.sk

Tak comu mam potom verit? Co odborník to iný názor..

Nerada by som ho vyradila z môjho jedálnicka, pretoze mlieko a vlastne vsetko mliecne milujem, ci su to uz jogurty, tvaroh, syr, acidko, puding, krupicová kasa, kakao, do kavy...proste vsetko kde je mlieko...a neviem si predstavit ze by som sa mala toho vsetkého vzdat( niekedy som za den dokazala skonzumovat aj liter mlieka)...ale zase co clovek nespraví pre zdravie, ktoré mi je prednejsie

Tak co aký názor máte na mlieko vy? Pijete ho? v akom mnozstve?

0vecka

2 sweater ja o vsetkom viem a je mi to +- jedno. Kym sa to nezacne riesit systemovo tak sa to asi nikdy nevyriesi ale skor si myslim ze sa bude mlieko robit synteticky ako si niekto povie ze aj zvierata by mali mat svoje prava.

sweater.

paci sa mi ako to porovnavas :D, to ze do toho nezahrnas ze 99% veganov nepostihuju srdcovo cievne choroby ani cukrovka a podobne, natom predsta nezalezi, ziadny rozdiel pokial sa nedozivaju 150 :D. v mojom chapani mlieko pre organizmus nieje ani zdaleka tak skodlive ako maso. ide skor o to ze tie kravy neuveritelne trpia, a zbytocne pretoze mlieko clovek nepotrebuje ako som uz pisal. a to ze tie kravy si umelo oplodnovane, aby mohli stale mlieko produkovat, nasledne je telo od nich najneskor do 24 hodin odobrate aby sa mliekom 'neplitvalo' su vykrmovane hormonmi aby produkovali co najviac mlieka, ze ta biela tekutina obsahuje hnis, pretoze tie pristroje ich cucaju az do sucha, ze su krmene gmo kukuricou a sojou ktora je tiez prospesna zdraviu samozrejme, su mlatene, ziju v priestoroch bez pohybu, a dozivaju sa zlomku veku ktory normalna krava prezije predpokladam ze vsetci z vas vedia. a kto neveri najdite si videa z tychto otrokarni kde niekto prepasoval hidden kamery...

vitavi

Dá sa to porovnať, ak prestaneš piť mlieka a stav sa ti zlepší. Treba stravu chápať komplexne, nielen mlieko, ale i ostatné zložky.

Prezývka55

Riesite to ako keby ten co nepije mlieko sa dozil 110 rokov :D
Aj ten co pije mlieko aj ten co nepije umre okolo 80tky ked ho neskoli dajake auto skor :D

PS ani vegani ani vegetariani sa nedozivaju extra veku oproti vsezravcom

sweater.

to je nadiktovane len dnesnou spolocnostou. pravy chleba ako sa robyl kedysi je bez mlieka. skus mi taky najst v beznom obchode...

sweater.

ti nestaci sedliacky rozum? mne staci, sme jediny druh ktory pije mlieko v dospelosti(mlieko a mliecne vyrobky su pre mna to iste) a to nevravim o tom ako sa s tymi kravami zachadza... a porovnavat s minulostou? dneska je vo vsetkom chemia, si vystavovana elektromagnetickemu ziareniu so vsetkeho, atd.

xdanielax

ked mas chut na mlieko, tak si ho daj.
Pocuvaj seba a nie to, co si niekto vymysli v ramci nejakeho noveho "trendu" a rok sa bude pisat zase inak.

Podla mojho nazoru mlieko (obycajne) nie je potrebne, ale rovnako nie je ani skodlive - pokial clovek nema intoleranciu.
Mliecne vyrobky su ina kategoria. Tie su, podla mna, zdrave.
Ale tiez zavisi od toho, ci clovek na to chut ma, alebo nema. Mozes to kludne nahradit niecim inym.
Pit mlieko len preto, ze obsahuje vapnik je hlupost.

vitavi

Ak budeš denne fyzicky pracovať na poli alebo v lese a byť častejšie hladná ako sýta, budeš môcť porovnávať s minulosťou.