Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mlieko..piť či nepiť?

Príspevok v téme: Mlieko..piť či nepiť?
kikaa12

Tak piť ho alebo nie? Je milion clánkov o tom ako mlieko zahlienuje, je zlé, škodlivé a najma to krabicové... www.metoo.sk

ale na druhej strane taktiez sa objavuje vela clánkov o tom aké je zdravé, nenahraditelné, obsahuje mnoho vitaminov atd... metabolizmus.sk

Tak comu mam potom verit? Co odborník to iný názor..

Nerada by som ho vyradila z môjho jedálnicka, pretoze mlieko a vlastne vsetko mliecne milujem, ci su to uz jogurty, tvaroh, syr, acidko, puding, krupicová kasa, kakao, do kavy...proste vsetko kde je mlieko...a neviem si predstavit ze by som sa mala toho vsetkého vzdat( niekedy som za den dokazala skonzumovat aj liter mlieka)...ale zase co clovek nespraví pre zdravie, ktoré mi je prednejsie

Tak co aký názor máte na mlieko vy? Pijete ho? v akom mnozstve?

_meno

cicavce sa v rannom stadiu zivota zivia svojim druhom mlieka
neskor sa ale prostredie zaludka zmeni na kysle a mliekom sa v podstate clovek postupne travi (zasadite, obsahuje laktozu)

orol

Co som mal to chutovo zle mlieko bolo od koz sice z rodinneho domu, ale s malym pozemkom. Kozy boli zavrete v ohrade sice cely den na slnku, ale nemali zivu potravu na koreni ( travu) a boli prikrmovane susenym senom, lopuchmi, obhryzali v tej ohrade koru roznych stromov a tak. Preto aj take mlieko.

orol

Co beriem toto chutovo velmi dobre mlieko je od gazdov z rodinneho domu z obrovskym pozemkom, lukami. Rano kozy vyvezu za dom - velke luky. Tam maju kozicky zivu potravu na koreni- datelinku a tak, ktoru spasaju.

Kvalita kozieho mlieka, ale najma JEHO CHUŤ VZDY zavisi najme od toho, CO koza spasa.

Abigail7777

orol
ešte som nemala šťastie ochutnať také kozie mlieko :)
inak zaujímavé, chcela by som vedieť, že prečo tak nesmrdí, alebo prečo práve to druhé tak smrdí, teda myslím tú pachuť...

orol

abrakadabra
jedavam jogurty tak, ako uznam za vhodne a davam si do nich to, co pokladam z hladiska zdravia a vyzivy za ziaduce.
Abigail7777
prestal som brat kozie mlieko od majitelov, ktore malo pre mna chut na grcanie a bolo na konci chuti horke
zmenil som majitelov a mlieko je super dobre, vyvazena a prijemna chut. Ziadne pachute, ziadna horkost. Najprv som mal podozrenie, ci to nemiesaju s kravskym. Ako tam chodim, tak vsetko vidim. Jedna sa skutocne o velmi kvalitne kozie mlieko s maximalne prijemnou a vyvazenou chutou.

Abigail7777

mňa z kozieho mlieka napína, tá pachuť, ten zápach, po koziach, ach jaj, nezvládam to :-D

vyrastala som na dedine a poznám typický kozí zápach teda smard, hlavne v období párenia....

a presne ten smrad, tú pachuť cítim v mliečnych výrobkoch, dokonca aj v kozom mäse

abrakadabra

a ako jedávaš tie jogurty orol? vyklovneš zobákom to viečko? :D aké jogurty si kupuješ a čo si do nich dávaš?

orol

Mlieko som nikdy nemal rad zrejme z dovodov, ze ma vzdy prehnalo a tazoba na zaludok

jogurty mi to nerobia a tie papam kazdy den

a zacal som zhruba 3 týzdne pit kozie mlieko 2x do tyzdna. tiez ma zo zaciatku prehnalo

ale teraz si akoby zaludok zvykol a zatial OK tak pokracujem v miernom piti dalej

a chcel by som pokracovat dlhodobejsie, uvidime