Stale otazky "Už máš robotu"? Co tym ludom sije?

Príspevok v téme: Stale otazky "Už máš robotu"? Co tym ludom sije?
barunka

Som nezamestnana LEN 2 tyzdne a uz mi idu na nervy otazky ludi okolo stale to iste UZ MAS ROBOTU??? Co tym ludom sibe nacisto?? To nemoze clovek byt doma ked ma z coho zit len tak? Ani mesiac? To kde sme? Normalne mam nervy. Neplanujem sa zamestnat nikde na 3 smeny s VS a ani ako predavacka na pokladni. To uz co je toto.. Len aby som niekde bola?? Mam dost...

fraktal

podla mna-nech kazdy pracuje tolko, kolko sam chce. Preco by vsetci mali byt novodobymi otrokmi? Rano bezat do prace, trcat tam v nervoznej atmosfere do vecera a s vyplazenym jazykom zase bezat domov a este sa starat aj o rodinu..naco? preco? nezda sa vam divne, ze robite ako debili, nezaplatene nadcasy, zakomplexovane sefstvo atd, a len tak-tak vyjdete z mesiaca na mesiac a nemate vychodiska? Naco? preco? Kvoli komu a comu? Preco by vsetci museli bezpodmienecne robit? Niekomu to velmi vyhovuje, ze ludia nemaju cas a peniaze na to, aby vypli, pretoze by zacali premyslat. A premyslanie je pre nich nebezpecne.
Kto ma z coho zit, nech si pekne uziva a nejaka zdravotna poistka mi vobec nevadi. Nech si pobera trebars i podporu.

Prezývka55

Ja kebyze chcem ucit a mam si vybrat predmet bol by to dejepis. Ale vyzeralo by to tak ze 2 dni by sme stravili v skole a zvysok cestovanie po svete do muzeii po pamiatkach. Do lokacii kde sa odohrali zaujimave udalosti. Vysvetlit si co napredovalo tej udalosti, preco sa tak stalo, ak to bolo zle z coho sa treba poucit, ak nieco dobre tak co sa da zlepsit alebo ci to nepomoze k niecomu dalsiemu.
Neda sa nieco ucit pokial si to nemozes ochytat, zazit atmosferu, prostredie, ci vidiet na vlastne oci.

Aja02

slnovrat, mne nepríde pedagogika neperspektívny odbor. Učitelia budú potrební stále a ako som už napísala, rozhodujem sa aj medzi počítačovými systémami a aplikovanou informatikou. Jediné čo ma od učiteľstva odrádza je ten plat, preto aj váham.

Žužova

To je pravda..ale neni to tak a nikdy to tak nebude preto bude vždy nejaké minimum ludí čo si môžu to využiť :) ... každý má volbu

slnovrat

Miesto aby si ich ušetrila, tak ich pomina, a bude aj bez práce aj bez peňazí. Peniaze sa ľahko rozkotulaju. Aja, ty tiež ideš vedome študovať neperspektivny odbor, tak sa potom nestazuj že malo zarobis alebo že vôbec nemáš prácu, hlavne že máš nejaku vš. Papier. A že odides? A kam a čo tam kdesi budes robiť? To už vôbec nemusíš študovať lebo v zahraničí vôbec nezavazi či tu máš nejakú pedagogickú.

Aja02

Prezývka55, tú informatiku viem. ;)Ja ešte nad tým učiteľstvom uvažujem. Možno pôjdem na počítačové systémy alebo aplikovanú informatiku. Mám čas ešte tri týždne, tak sa rozhodnem potom. :-D
Inak súhlasím. Ja by som chcela učiť tiež tak ako opisuješ, napr. zavolať nejakého odborníka z danej oblasti aby opísal tú problematiku deťom, chodiť na rôzne exkurzie a pod. Podľa mňa to má väčší význam, preto aj píšem, že na Slovensku by som neučila, pretože s takýmto učením by ma každý riaditeľ poslal kade ľahšie. Tu nechcú meniť nič.

Prezývka55

Žužova Kebyze si take "pravo" uplatnime vsetci tak by to logicky nefungovalo. Odkial by na vase "pravo" boli peniaze ak by nikto nic nerobil a kazdy si povedal ze si uz moze len oddychovat?

Prezývka55

Aja02 jasne ze vadia len o tom nie je tema ked tu napise nejaky cigan co nerobi tak mu napisem ze mi to vadi ok?

Žužova

Hm a čo aj keby je na úrade ,tak je to jej volba a nemá byť prečo ,,parazitom"

...Ja som evidovaná pretože je to pre mňa výhodné áno využívam čo mi je ponuknuté a na čo mám právo.. Že ostatné mi odvádza urad. Nedostávam podporu lebo na ňu nárok nemám ale ani by som tak zase žiť nechcela. Ja som si svoje zarobila poctivo a dosť som sa namakala a mám právo si teraz užiť volno se vším všudy,s výhodami kt. su mi ponuknuté na urade....
Mám na to právo tak prečo to nevyužiť.. takú možnosť máte predsa všetci :)

Prezývka55

Aja02 OK ale dufam ze tu informatiku naozaj vies. Lebo ked ta deti vysmeju s tym ze nevies zakladne rozdieli v technologiach alebo nemas o nich sajnu budes na smiech.
Ja mam s informatikmi velmi zle skusenosti, dokopy co vedeli boli len citat veci z knizky. A v tejto vede to vzdy rapidne napreduje takze knihy nie su vzdy aktualne.
Nehovorim ze netreba dat viac penazi ucitelom ale aj oni by mali zmenit pristup nebrat ucenie len ako diktovanie z knihy ci vysedavanie v skole. Treba viac chodit do muzei behat po vyskumoch senzaciach, ukazat deckam to preco maju dany predmet milovat a nie ze naucte sa nejaku hlupost naspamat. A tie deti casto ani nemaju sajn preco sa to maju ucit, na co je to dobre, ake to ma pozadie. Lebo skola je 99% strohe memorovanie knih.