Chcela by som sa odsťahovať niekam na samotu a žiť jednoduchý život. Proste nechodiť do práce, nemať despotického šéfa, neriešiť typické problémy tejto novodobej spoločnosti, jednoducho žiť skromný život niekde na chalupe pri lese, dopestovať si svoje, chovať zvieratká atď. Dá sa to u nás? Jednoducho, ide o otázka typu sociálne, zdravotné poistenie, úrad práce atď. Asi treba byť samoplatiteľ, však? Tak isto, ide o postoj ľudí, nemám poňatia, akú lokalitu si vybrať, aby ma tam nepovažovali za magora a aby tam žilo málo ľudí. Tu na západe keď to niekomu poviem, tak sa na mňa pozerajú, akoby som spadla z jahody.. :( So introvert a táto spoločnosť a to, ako funguje, ma dosť unavuje...
Chcem žiť netradičný samotársky život, dá sa to u nás?
Chcela som len poukázať na to, že nie je divne aj v tejto "modernej" spoločnosti žiť na odľahlom mieste bez susedov.
jedulka v suvislosti s tým zánikom....
som si spomenula na toto video :)
mnoho zajímavých nápadů:-)zaujali mě i ty boty,myslím si, že ti radili dobře s těma na Mount Everest,já mám doma vojenské boty a stojí za nic.:-)Na slovensku jsou velmi drahé nejen domky ale i pozemky.Kdo je na to teplo tak za ten samý peníz pořídí ve Španělsku celou vesnici:-)U nás jen málo majitelů pozemků je opravdu i využívá, není nic jednoduššího než požádat majitele o "pronájem":Majitel rád dá pozemek, protože bude-li o něj postaráno dostane od státu příspěvek 2500kč ročně za 1Ha.Radost na obou stranách.Mám takhle pronajatý 4ha.Už jsem si zkusila chovat všelicos, takže o každém něco vím,proto jsem ti radila takovej ovocnej sad třeba těch aronii, už příští rok máš úrodu, bez toho, že bys o tom musela něco vědět a jak už jsem psala v Rakousku je po tomhle "ovoci" velká sháňka. Pokuď jde o chov zvířat nejvýdělečnější jsou krávy na maso typu Charolais atd.U nás se chovají, na horách nenajdeš volného fleka a Němci si na nich pochutnávají. Dobrej kšeft:-)Chtělo by si to ale opravdu nastudovat a případně i vyzkoušet.Ono se řekne taková slepička, ale zkusili jste to?Já ano.V zimě z nich není žádnej osoh a žrát musejí.Soused o predátorech se mnou mluví a od něj 2,5m slítne jestřáb a zbalí mu kuřici.(170kč)
Mohla bych vyprávět donekonečna.Ale nápad s komunitou je super!To není pochyb!
Loool - take komunity uz davno su. pozri zajezku.
a ak to padne a bude hlad, vyroja sa stotisice hladnych ludi z miest, co ziju jak parazity teraz, plus cigani.
branit bude treba urodu, s flintou v ruke, a iba oplotene velkym plotom prezije, inak ti ho v noci podkopu.
psi tam budes potrebovat, alebo nocnu straz, inak ti cigani zemiaky pokradnu
boty si kup vojenske kanady aspon 4 pary do zasoby, nez nejake profi.
Bude to stat tie iste peniaze a vydrzia ti dlhsie. Prezitie nieje otazka pohodlia, ale ucelnosti.
S botami sa bude dat obchodovat ak to padne, to bude velmi cenny tovar.
myslim, ze taky zivot by vyhovoval viacerym ludom. mne napr. osobne taky, ze by som byvala v dome so zahradou, dost velkou, aby sa tam dalo vsetko pestovat co by som potrebovala na svoju obzivu, plus chovat zvierata, a niekde dalej v susedstve dalsi taky samotar, potom dalsi a dalsi - taka skupina prirodnych ludi, ktori by si vzajomne pomahali, ale pritom by mal kazdy svoje sukromie. a zaroven by sa aj chranili pred nebezpecnym svetom - napr. zlodejmi, parazitmi a pod.
ja si viem živo predstaviť barunku ako ide zarezať nejakého býka, kravu a pod. :D
jarny kvet... zavaris si ovocie... este sa ta spytam, odkial budes brat cukor... len pre zaujimavost, kedysi to bola cennost a pouzival sa len pre medicinu a obchodovalo sa s nim.
byt sebestacny vyzera ako rozpravka, ale nieje. sme moc zhyckany, by si sa divil, ze niektore zakladne veci nezozenies, musis ich kupovat, alebo vymienat. A kedysi boli cennostou. Na sladenie sa pouzival do 18 storocia v podstate iba drahy med, tak vies preco ludia ani nejedli tolko sladkosti, z masla a medu by aj dnes stali cely majland.
proste potrebujes mat nadprodukciu a niekde s tym aspon nacierno obchodovat, znamemu dat a tak.