Chcem žiť netradičný samotársky život, dá sa to u nás?

Príspevok v téme: Chcem žiť netradičný samotársky život, dá sa to u nás?
Barunka

Chcela by som sa odsťahovať niekam na samotu a žiť jednoduchý život. Proste nechodiť do práce, nemať despotického šéfa, neriešiť typické problémy tejto novodobej spoločnosti, jednoducho žiť skromný život niekde na chalupe pri lese, dopestovať si svoje, chovať zvieratká atď. Dá sa to u nás? Jednoducho, ide o otázka typu sociálne, zdravotné poistenie, úrad práce atď. Asi treba byť samoplatiteľ, však? Tak isto, ide o postoj ľudí, nemám poňatia, akú lokalitu si vybrať, aby ma tam nepovažovali za magora a aby tam žilo málo ľudí. Tu na západe keď to niekomu poviem, tak sa na mňa pozerajú, akoby som spadla z jahody.. :( So introvert a táto spoločnosť a to, ako funguje, ma dosť unavuje...

nadej123

ty by si sa uzivila mozno na farme kde sa chovaju ovce na ovcie syry, mlieko a pod. - nikto by ta nemal za divnu a zarobila by si si na ZP, socialne (lebo dochodok treba vyrobit). Je to len moj napad.

jedulka

Multilevel no a o tom to je.Oni věděli mi bysme se to museli po storočí učit.Něco co už vymyšlené bylo.Ale v dějinách by to nebylo poprvé ....Když jsem si to všechno tady zkoušela, tak jsem si v Obi koupila rýč,lopatu, sekačku srp, kosu atd..Jednou jsem rýpla a rýč mi zůstal v rukou.soused starý člověk mi říká: ukažte to,já vám to opravím, to se dělá úplně jinak a když viděl co jsem si nakoupila tak říká:všechno za 500kč a k h....

jedulka

znáte ten vtip:Příjde rom do obchodu s zbraněmi,a ptá se máte hvězdice?Nemáme.Máte nunčaky?Nemáme.Máte lovecké nože.Nemáme.(rom to vidí všechno ve vitrínách a tak se ptá, vy jste snad rasista co máte proti romům?)Prodavač odpoví:hvězdice, nunčaky, lovecké nože ......

MultiLevel

jedulka, bohuzial mysleli euricka :) Ale to je jedno. Kazdy si musi uvazit na co ide vyhodit peniaze, za akym ucelom si nieco take kupujeme... :)
Mna zas fascinovalo vzdy, ked mi starka rozpravala ako oni uskladnovali kedysi potraviny, ako co pestovali, ako dokazali zit v sulade s prirodou, prosto kopec veci...

jedulka

Multilevel a mysleli eura né kč? Z každé země jde sebrat moudrosti o kterým se nám ani nezdá.Např:Irové dokázali skladovat seno na venku v takových kopulích.Jen ti nejstarší si pamatují jak to dělali,ale to nemá chybu.Nejenže je nemuseli nikde skladovat, po dobu 6 let vydrželi bez plísně a ani myš se tam nedostala.to je něco!

jedulka

koukla jsem se mezitím na fórum rozpad.cz a první příspěvek který mě zaujal v takovíhle komunitách byli mezilidské vztahy.Šikana!Jděte si to přečíst,stojí to za to!

Loool

ano, cigani nas olupia a nakoniec zozeru aj nas samych. je az neuveritelne a nepochopitelne, ako vlada ignoruje riesenie ciganskej otazky. ako keby stratili sudnost, vobec ich netrapi, ako tento problem eskaluje a k comu to vsetko speje.

MultiLevel

jedulka, u mna bol problem s tym, ze som prave nemala styri tisic eur na boty :D Tak som si nakoniec kupila topanky, co mi sice na tom fore chalani ofrflali, ale su perfektne podla mna. Na Mount Everest sa nechystam a v pripade rozpadu mi urcite posluzia vyborne. Nie su to take tie klasicke vojenske kanady, ako poznaju mnohi. Tiez ich sice isty cas, ak nie aj doteraz, pouzivala armada. Bavila som sa aj s vojakom, co ich mal na nohach pomaly rok v kuse a v tazkych podmienkach a drzali super.
A diky za tvoje dalsie rady :)

MultiLevel

zewa, v tom pripade clanok sadol ;)

agartio, podla mna bude vynosny aj alkohol. Bude sa s nim vo velkom "obchodovat" a bude velmi cenny...A zbrane plus naboje. Poznam ludi, co sa na rozpad uz chystaju, keby to naozaj prislo. :)

Mimulus

Mne by to určite chýbalo ale napriek tomu by som to vyskúšal. Človek je tvor spoločenský a myslím si, že táto jeho podstata sa tiež dá zdegenerovať presne tak ako všetko. Ovplyvňuje nás celý celučičký svet a aj so spoločenského tvora sa môže jedného dňa stať samotár. Ja by som si to chcel vyskúšať preto, lebo by som veľmi rád zistil či nato mám :) Ale určite by mi chýbala spoločnosť napriek tomu, že som veľký ,,introvert,, :D