Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Chcem žiť netradičný samotársky život, dá sa to u nás?

Príspevok v téme: Chcem žiť netradičný samotársky život, dá sa to u nás?
Barunka

Chcela by som sa odsťahovať niekam na samotu a žiť jednoduchý život. Proste nechodiť do práce, nemať despotického šéfa, neriešiť typické problémy tejto novodobej spoločnosti, jednoducho žiť skromný život niekde na chalupe pri lese, dopestovať si svoje, chovať zvieratká atď. Dá sa to u nás? Jednoducho, ide o otázka typu sociálne, zdravotné poistenie, úrad práce atď. Asi treba byť samoplatiteľ, však? Tak isto, ide o postoj ľudí, nemám poňatia, akú lokalitu si vybrať, aby ma tam nepovažovali za magora a aby tam žilo málo ľudí. Tu na západe keď to niekomu poviem, tak sa na mňa pozerajú, akoby som spadla z jahody.. :( So introvert a táto spoločnosť a to, ako funguje, ma dosť unavuje...

pompom

neodporucam takyto sposob xivota mozno by yi stacilo si najsr pracu kde sama sebe si sefom.ked nevladxesckokektiv aj to by urobilo svoje podla mna barunka ...zla analyza zla.dlhodobo by som nevedela tak zit tyzden staci potom chem vidiet ruch baronka a ludi

Mimulus

ebi777 - všetko sa dá a človek nemusí byť ani samotár a nemusí potrebovať ani peniaze len vstupný kapitál.

A nemusíš dokonca ani nič predávať. Tak ja osobne by som taký život bral :)

ta3

Beskyd
prepac, tema ma tak zaujala, ze som si neprecitala celu diskusiu a prehliadla som Ta
tak co Ty na to vravis? Barunka je tu, ziva a chtiva jednoducheho zivota niekde v prirode pod horou, mozno Vam dvom by sa to podarilo, ja tomu dokonca verim, daj si s Barunkou stretnutie nech byva hoci na opacnom konci Slovenska, pokial to nie je na opacnom konci sveta uskutocnit stretnutie na prijemny pohovor pri kave alebo cervenom vinku je malina, Ty by si na Vasej samote mohol externe privyrobit (napriklad odborne expertizy, pravna pomoc atd) aby bolo na dane a to ostatne

ta3

Agartio :-))
vsetka cest a klobuk dole pred Tebou za ten dlhy a skvely prispevok, :-)) sice na astralne cestovanie neveris, ale mas podla mna velmi spravne nazory co sa zivota na samote tyka

ta3

Barunka
vsetko je mozne ked to naozaj chces, velmi dobre Ti rozumiem, lebo aj ja som sa velmi dobre citila na opustenej farme, kde som bola iba ja a zvierata, zijem sice v Australii, kde je to trochu ine a lahsie, ale myslim si, ze je to mozne aj na Slovensku, kazdy ma pravo prezit svoj zivot tak ako chce
:-)) mala by si sa dat dohromady s Beskydom, aj on ma podobne tuzby, mozno by ste si rozumeli a poznanie jeden druheho urcite by bolo pre Vas obidvoch prinosom, ludia na rovnakej vlnovej dlzke si totiz rozumeju aj bez zbytocnych slov
Beskyd kde si? Barunka podla mna stoji za spoznanie.

agartio

Tropicku krajinu musis dobre poznat, aby si nechytila nejaku chorobu, je to tam aj drsnejsie so zvieratami, hmyzom, parazitmi.
Ale nemas tam zas zimu, to je plus, lebo nemusis zhanat na kurenie.

Vodu vela ludi podcenuje, ale to je zaklad. Voda je najvacsi problem. Len co nemas elektrinu, netecie voda, lebo nieje cerpadlo. Musi sa pouzit studna. Vies si ju vykopat? Tak aby bola vzdy plna? Tak, aby si sa neotravila?

Ak mas tecucu vodu, uz potrebujus peniaze. Ale je pravda, ze iba cisto za vodu by to asi nebola velka palka.
Ale tie dane su problem a tak...
Cize jedine riesenie vidim urobit si rezervu, a nejak si to vyratat na dlhe roky dopredu.

Multilevel... to ze sa prestalo diskutovat, neznamena, ze sa to pohlo k lepsiemu. Vobec sa to nepohlo vo svete k lepsiemu, ta vec stale rovnako hrozi.

GoFruit

Ja si to predstavujem takto: odidem do tropickej krajiny kde si z nasetreneho kupim pozemok s domom. Jest budem plody co sa mi urodia v mojom sade. Elektrinu netreba. Ale vodu tecucu by som rada mala. No snad sa mi to v buducom zivote splni. Kedze muz nechce o tom ani pocut. Konkretne by som rada na Kostariku odisla.

Lumik

este aj taka drobnost, ze hadam vsade kde sa pozrem je nejake chranene uzemie, narodny park a pod. Niekde si postavis zrub zacnes tam hospodarit a dobehnu ti tam ochranari a uz budu len pokutovat.

beskyd

tiez by som chcel zit uprostred panenskej autentickej prirody a clovekom neznicenej krajiny, tuzim po zivote na samote hlboko v lese, avsak konfrontovany s vlastnou neschopnostou prezit v takych podmienkach prepadam depresii, apatii a rezignacii cakajuc na koniec agonie.