Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Chcem žiť netradičný samotársky život, dá sa to u nás?

Príspevok v téme: Chcem žiť netradičný samotársky život, dá sa to u nás?
Barunka

Chcela by som sa odsťahovať niekam na samotu a žiť jednoduchý život. Proste nechodiť do práce, nemať despotického šéfa, neriešiť typické problémy tejto novodobej spoločnosti, jednoducho žiť skromný život niekde na chalupe pri lese, dopestovať si svoje, chovať zvieratká atď. Dá sa to u nás? Jednoducho, ide o otázka typu sociálne, zdravotné poistenie, úrad práce atď. Asi treba byť samoplatiteľ, však? Tak isto, ide o postoj ľudí, nemám poňatia, akú lokalitu si vybrať, aby ma tam nepovažovali za magora a aby tam žilo málo ľudí. Tu na západe keď to niekomu poviem, tak sa na mňa pozerajú, akoby som spadla z jahody.. :( So introvert a táto spoločnosť a to, ako funguje, ma dosť unavuje...

jarny kvet

agartio, ja by som nezavarala s cukrom ;) ale so stipkou soli ako su stare ludove recepty. ovocie vydrzalo, len nebolo take sladke, co mne osobne vyhovuje. takyto recept sme skusali raz aj doma s rodicmi a fungovalo to. len potom aj tak presli na cukor, kvoli sladkosti. no a sol, by som si pred "odstrihnutim" kupila velku zasobu soli k tej ryzi a bolo by. a potom je tu este moznost barteru, ako som spominala.

jedulka, ano daju sa prenajat pozemky, moj brat si tak prenajima vinohrady o ktore sa stara a vyraba vino. ozaj, alkohol bude super barterova komodita a ked budu sady, bude aj palenô

jedulka

Ta3 to je velmi hezký příklad s Aborigincami.A je to jak ty říkáš, je to v lidech kopíruji tě.
vobec vraj nemaju vlastnicke citenie, vsetko tam patri vsetkym (pre vacsinu dnesnych bielych ludi hotova utopia
a o tom to je, i kdyby jsi něco vlastnil,proč by to mělo druhého zajímat, ale když chceš komunitu a založíš jí tady jako např.tady vzpomínaná rozpad.cz, jen jsem tam nakoukla a šla se první podívat jak je to tam s mezilidskými vztahy,téma zněla šikana, děkuji ale o takovou společnost bych nestála. Pokuď jde o cikány, slovensko si může koupit za pár šupů celé město třeba jako Varosha už 30 let pusté, prázdné a drátem obehnané město na Kypru aby jim tam bylo teplíčko.Tam jim taky můžou letadly dovážet potraviny.Takových měst za pár šupů je spousta.

ta3

:-(( oh Beskyd, stale rovnaka pesnicka, Ty sa pri takomto postoji nikdy z tej betonovej dzungle nevyhrabes a mam taky dojem, ze aj ostanes sam, co ma teda naozaj mrzi, Ty si ako moj 29 rocny syn, je to tazky fesak s vybornou postavou, kocky na neho cumia, ale on sa nie a nie ziadnej prihovorit, donedavna velmi pozeral na vonkajsi vzhlad, darmo som mu vravela, ze krasa nie je najdolezitejsia, no teraz on-line prejavila o neho vazny zaujem dokonca modelka, vracia sa z Anglicka a poziadalo ho, aby ju vyzdvihol z letiska, takze sa stretnu prvykrat uz coskoro, tak uvidime, hovori, ze je pekna a aj stihla, teraz uz zacina ale vytahovat, ze ona urcite chce bohateho, co on teda nie je, ked sa nechce, vzdy sa najde nejaky dovod

zivot v komunite na samote je asi najlepsie riesenie, vzajomna vypomoc a pritom krasne sukromie, prave vcera som videla fotky komunity (cca 200 ludi) Aborigincov zijucich takmer v strede Australie uprostred nicoho (nadherny zaber z vrtulnika), partnerov kamarat tam jazdi kazdy rok na 2 mesiace, za ten cas im poopravuje vsetky mechanizmy, auta a ine, viem, ze vela Aborigincov zije okolo Alice Springs (stred Australie) a ti su udajne nebezpecni pre kemparov (alkohol, drogy), tak som sa tohto priatela pytala ci tito nie su nebezpecni tiez, tak vraj nie su, pretoze v celej komunite je prisny zakaz alkoholu, ked si chcu vypit, musia sa odviezt cca 200 km do najblizsieho mestecka (priatel je pivar, tak sa cudujem, ako moze dva mesiace prezit bez piva, ked tam isiel prvy rok aj s manzelkou, riadne ich testovali ci su vhodni na to, aby do komunity vstupili), najblizsia civilizacia je 200 km vzdialena, tito si vela nedopestuju v nehostinnej oblasti, raz za dva tyzdne im vrtulnikom dovezu potraviny, inak si tam ziju slobodne a spokojne, vobec vraj nemaju vlastnicke citenie, vsetko tam patri vsetkym (pre vacsinu dnesnych bielych ludi hotova utopia), bieli ludia im to tam spravuju, ucia deti citat a pisat, je tam zenske centrum, kde vytvaraju nadherne umelecke diela, mozno takyto sposob zivota by vyhovoval aj Ciganom, lenze Slovensko nie je take rozsiahle, aby mohli byt takto odrezani od ludi

jedulka

Mimu co ti říká břidlice, umíš s ní pracovat a opracovávat,poznáš jí vůbec? já ano.Vím jak a z čeho vyrobit šíp nebo kopí ze dřeva samozřejmě.
Jak říkám to umím ale nedokážu si představit, že bych se tak rychle naučila s tím zacházet abych běžící zvíře zabila.

p.d.

Tak sa hod na invalidny dochodok, ak chces pocitit samotu alebo ju mas rada. Ja som rad sam, ale stale nechcem byt sam. Je to ill.

jedulka

Mimu, myslím si,že ne.Ano uměla bych si vyrobit velmi efektivní luk a šíp, ale než bych se s ním naučila zacházet,tak bych asi umřela hlady.I když lidé byli v prvotní společnostech lovci a sběrači, možná to druhé by mě udrželo na životě, ale neskusila jsem, tak za to ruku do ohně nedám