Chcem žiť netradičný samotársky život, dá sa to u nás?

Príspevok v téme: Chcem žiť netradičný samotársky život, dá sa to u nás?
Barunka

Chcela by som sa odsťahovať niekam na samotu a žiť jednoduchý život. Proste nechodiť do práce, nemať despotického šéfa, neriešiť typické problémy tejto novodobej spoločnosti, jednoducho žiť skromný život niekde na chalupe pri lese, dopestovať si svoje, chovať zvieratká atď. Dá sa to u nás? Jednoducho, ide o otázka typu sociálne, zdravotné poistenie, úrad práce atď. Asi treba byť samoplatiteľ, však? Tak isto, ide o postoj ľudí, nemám poňatia, akú lokalitu si vybrať, aby ma tam nepovažovali za magora a aby tam žilo málo ľudí. Tu na západe keď to niekomu poviem, tak sa na mňa pozerajú, akoby som spadla z jahody.. :( So introvert a táto spoločnosť a to, ako funguje, ma dosť unavuje...

jarny kvet

jedulka, fiha, to neviem. asi to zavisi od lokality, pody, mozno aj miesta kde su stromy posadene. nasim sa velmi dari a vobec sa o ne nestarame, s vynimkou jabloni, ktore sa raz rocne striekaju, aj to som proti, ale inak z nich dokopy nic neni. ale slivky, marhule, ceresne, visne, ringloty rodia ako dive a nestriekaju sa, ani sa nijak o ne nestarame ako napr. jablonky, ze sa obstrihavaju. niektory rok je slabsi, niektory silnejsi, ale tiez ked sa napr. urodi malo visni, tak sliviek je dost a opacne, nikdy sa zatial nestalo, ze by vsetky typy urodili malo v rovnaky rok. preto som za viacero roznych druhov, venovat sa len monokulture sa nevyplaca pri podnikani ani snahe prezit na samote

Mimulus

jedulka - nebuď smiešna - bridlica? No neviem - ja by som to chcel vidieť ako si z nej vyrábaš hroty a ako si strúhaš luk :D A z čoho by si vyrobila tetivu na luk???

p.d.

Ja by som sa v prirode isto nestratil, kupil by som si hlavne motorovu rucnu pilu, priklepovu vrtacku, maly traktor, benzinovu vyrobnu elektriny atd atd, vsak az tak vela by som toho nevzal. Nekupil by som si ani zapalky, ale len zapalovac:)

jedulka

na zahradě pěstuji všelicos, né nejsem nějaký zaujatý zahrádkář, jen mě zajímá co to všechno potřebuje aby se tomu dařilo.Ale tři stromy zrovna ty naše se mi nedaří.Jabloň, přez zimu mi sežerou nějaké potvory kořeny a na jaro vytáhnu jabloň jako kus dřeva ze země.Hrušky a švestky, ty vydrží ale neplodí.Už jsem toho vyzkoušela dost a stále se mi nedaří.Má někdo nějakou dobrou radu?

jedulka

jarný kvet tvůj nápad je jeden z nejlepších který tady zazněl.Sice takový Bear Grills, by se taky hodil, už jen psychologicky doprovod, umí rozdělit síly a pozná kdy je zapotřebí utužit morálku.Ta je v takovémhle způsobu žití nejdůležitější.Nebudeme předci běhat z přírody do města pro antidepresiva :D

jarny kvet

no to ano, alkohol je nad zlato v takych casoch. jednak robi veselu mysel, ludia si po tazkej celodennej drine radi daju trochu na uvolnenie a zaroven je to nenahraditelny prostriedok dezinfekcie v polnych podmienkach. plus tak trochu analgetikuma atd. mnohorake vyuzitie. kto bude palit, tak bude kral blizkeho okolia.

jarny kvet

to je pravda, ze clovek bez akychkolvek vydobytkov civilizacie by prezil tazko, ale odolni alebo trenovani jedinci aj ano, napr. taky Bear Grills. mozte namietat, ze ma okolo seba stab a podobne, ale zaroven ma rozsiahle vedomosti, prax, on by neumrel od hladu. takze potom keby take nieco nastalo, nie je zle pridat sa k takemu silnemu jedincovi, ak by ovsem stal o spolocnost, co maju zas zeny istu vyhodu, aj na rozpad.cz sa to spomina :D

jedulka

jarný kvet, tak to je myšlenka do pranice, někde tady bylo, že skupovat zlato a když bude nejhůř, pff, né zlato alkohol, to je komodita,kde se opravdu vydělává a vždycky bude!