Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Chcem žiť netradičný samotársky život, dá sa to u nás?

Príspevok v téme: Chcem žiť netradičný samotársky život, dá sa to u nás?
Barunka

Chcela by som sa odsťahovať niekam na samotu a žiť jednoduchý život. Proste nechodiť do práce, nemať despotického šéfa, neriešiť typické problémy tejto novodobej spoločnosti, jednoducho žiť skromný život niekde na chalupe pri lese, dopestovať si svoje, chovať zvieratká atď. Dá sa to u nás? Jednoducho, ide o otázka typu sociálne, zdravotné poistenie, úrad práce atď. Asi treba byť samoplatiteľ, však? Tak isto, ide o postoj ľudí, nemám poňatia, akú lokalitu si vybrať, aby ma tam nepovažovali za magora a aby tam žilo málo ľudí. Tu na západe keď to niekomu poviem, tak sa na mňa pozerajú, akoby som spadla z jahody.. :( So introvert a táto spoločnosť a to, ako funguje, ma dosť unavuje...

agartio

je to tazke, uz som pisal, ze iba duchovne silny clovek to zvladne. Ja na to v realite este nemam, odisiel by som tam iba ak so svojou laskou.

panelakove decka vacsinou... duchovne silne niesu.
Ale aku cenu zaplatia za to... zotrocenie a smrt v chorobach, znicena psychika u vela ludi... si vsimni, ako stale maju depky, rezu si zily, chcu umriet, k psychiatrom chodia.

jedno horsie ako druhe, ale ked sa zvladne ten odchod, podla mna clovek trpi menej. jedine, na co si musi dat pozor je, aby neochorel, ked sa nevie liecit sam. Ale ked vie aj o liecitelstve.
Napriklad ked pozna veci ako MMS, nemusi sa bat, to nahradi vsetky antibiotika, a postami a antiparazitalnymi kurami sa udrzi v dobrom stave.
Ale ak to nezvladne na duchu, padne mu aj psychika,a prijdu choroby.
Preto hovorim, ze najlepsie je tam odijst so svojou laskou a mas svaty pokoj. Dokym ta neprijdu romovia vyrabovat, alebo skini znasilnit ti zenu, mas pokoj...

a ak tam mas psov, dobry plot a pusku, este aj tych ciganov zazenies, ale jednoduchsie by to bolo v komunite, ze ste viac rodin pri sebe, vyhlasite poplach, ked dojdu cigani kradnut, a vybehnete viaceri s puskami, a zazeniete ich.
Proste, bohuzial stredovek... ked clovek nechce ist za poznanim, ale zije v nevedomosti, spine, a strachu, tak prijde stredovek, skor ci neskor... a hladomor. A budu sa bit o jedlo, v panike zomierat, vzdy to tak bolo.
Lepsie je mat samotu uz dopredu pripravenu, a potom ju branit aj pozemkom vlastnou krvou

beskyd

agartio, ak by si toto dokázal zrealizovať a žiť takto na samote a takto sa uživiť tak si pre mňa najväčší pán. proste ja si neviem predstaviť ako by som ako panelákové decko toto dokázal, hoci by som rád takto fungoval...

agartio

100 kil psenice alebo jacmena sa teraz predava za cca 20 eur v priemere, v 50kg vreciach, ktore su vacsinou okolo 70 centov.

Cize, kto chce takto odijst, moze si urobit zasoby na 3 roky za 60 eur. A za 3 roky sa uz nauci vcelku pestovat, a keby nieco, ma stale kamenne zasoby

Podla mna sad ovocnych stromov rozvrhnutych tak, aby rodili od maja po jesen, dobra pivnica, a 100kg obilia na hlavu, staci na prezitie a clovek sa nenarobi.
Zo stromami skoro vobec, tam jeden strom dava aj 50kg urody, v dobrej pivnici sa to da vzdy mesiac uskladnit, niektore plody aj dlhsie.
Na zimu si pomoct aj orechami, vlaske a lieska.

Toto uz na prezitie musi stacit, a clovek nemusi robit nic, len v sezone pozbierat stromy, co na rebriku nieje problem, na jar zasiat pole, poorat, co je na 100kg oblia staci nejake 20x20 metrov policko, mozno aj menej, to stihne proste za par hodin, potom cakat, a zozat urodu, to sa pokosi opat za par hodin, da do snopcov, vymlati na druhy den (na to treba pevny podklad, vacsinou sa to robilo v mastaly), potom ocisti a uskladni do vriec, no to je robota na 2-3 dni na tych 100 kil.
Cize, za rok sa narobi mozno tak 1-2 tyzdne cisteho pracovneho casu. Len treba mat dobru pivnicu, to je zaklad.
Pracovat 2 tyzdne za cely rok, to je odmena za veganstvo a jednoduchu stravu.
Skutocne sa nechat zotrocit touto spolocnostou,aby si clovek mohol pozerat telku a kupovat polotovary, a kazdy tyzden 5 dni po 8 hodin znasat buzeraciu od negativnych slovakov, a zit v strachu, ci vobec nejaku pracu najde, sa podla mna neoplati.

0vecka

ja som nad tym minuly mesiac tiez rozmyslal, staci ale pogooglit a clovek zisti ake je to nerealne. Zevraj sa spotrebuje asi 100kg psenice rocne na hlavu. 1ha ma vynos 1000kg rocne. Teda iba na pokrytie spotreby psenice treba mat 0,1ha na hlavu pritom ti nikto nezaruci ze to vobec vyklici. Inak je mi jasne ze sa tam rata aj so psencou pre dobytok atd. Ale napr aj take paradajky z jednej dostane clovek kilo a je to vela prace a zozeriete sa to za dva dni, uplne neefektivne ked si predstavite ze to kilo kupite v obchode za 2 EURa.

Pri tychto vypoctoch si uvedomujem aka efektivna je nasa spolocnost.

Tuto podobnou pisal niekto ze zije na samote a pritom takisto chodi do prace. Nemyslite si ze ak by to bolo take lahke tak ta slecna by to dokazala 100x lahsie ako vy vsetci co ste mozno z mesta atd.

Podla mna taky zaciatocny kapital na takyto zivot by bol min 1000 000 EUR a aj tak by to bola drina.

Tiez si myslim ze jedna rodina by to nezmakla ak tak by to chcelo taku komunitu s asi 100 clenmi a potom by sa dalo o niecom bavit.

Ono je to pekna predstava si takto samotarit ale myslim ze by to kazdeho preslo pri prvych bolstiach zubov.

jedulka

jarný kvet ale né, já se tím jen bavím,pozoruji co a jak, ale tohle mi opravdu nejde do hlavy.Kdyby to byli škůdci tak by to bylo vidět na listech? Ne? Ale nic tam není.Hnojím koňským hnojem.Ale oni prostě plodit nebudou.U nás je obchod, kde se prodávají stromky přesně pro tento kraj.Tam taky chybu nevidím.Zkoušela jsem z hrušek zasadit je jako teepee,už druhým rokem by měli plodit, ten co to ukazoval tam toho měl.A já pořád ani "fň".Ale ostatnímu se daří.

outlockpošta

Dobrý deň, píšem z pohľadu, ženy , matky, ktorá žije na samote u lesa. Zostala som sama s deťmi. Pokúšam sa prežiť. Chodím samozrejme do práce, takže nemám čas na chov kadečoho, aj ked túžba je veľká. Milujem život na samote. Čas trávim s deťmi, psíkmi...Ak nemáte vôkol seba nikoho, ani sa nepokúšajte a bez toho aby si človek zarábal na živobytie tým, aby chodil do práce, alebo aby pracoval doma - bez toho sa to nedá. Nečítala som príspevky nižšie, ale z niečoho žiť treba. To, že si človek niečo vypestuje, alebo dochová, to je málo na to aby sa pokryli všetky výdavky, nebodaj ak sú na hlave ešte nejaké záväzky.

jarny kvet

tak by sme tu nakoniec mali tie tropy, to nie je zle :) ale ktovie, mozno bude skor doba ladova, je aj globalne stmievanie, ktovie ako to bude naozaj s tym globalnym oteplovanim...

Mimulus

Za pár rokov sa tak na svete zmení klíma, že tam, kde sa teraz pestujú jablone, hrušky a slivky tak budú rásť pomaranče a banány a tam kde rástli tieto kultúry bude hladomor. Takže takto nejako.