Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Chcem žiť netradičný samotársky život, dá sa to u nás?

Príspevok v téme: Chcem žiť netradičný samotársky život, dá sa to u nás?
Barunka

Chcela by som sa odsťahovať niekam na samotu a žiť jednoduchý život. Proste nechodiť do práce, nemať despotického šéfa, neriešiť typické problémy tejto novodobej spoločnosti, jednoducho žiť skromný život niekde na chalupe pri lese, dopestovať si svoje, chovať zvieratká atď. Dá sa to u nás? Jednoducho, ide o otázka typu sociálne, zdravotné poistenie, úrad práce atď. Asi treba byť samoplatiteľ, však? Tak isto, ide o postoj ľudí, nemám poňatia, akú lokalitu si vybrať, aby ma tam nepovažovali za magora a aby tam žilo málo ľudí. Tu na západe keď to niekomu poviem, tak sa na mňa pozerajú, akoby som spadla z jahody.. :( So introvert a táto spoločnosť a to, ako funguje, ma dosť unavuje...

eddings

agartio> odkial bude brat cukor? no ako spravny farmar bude mat vlastne ule a tym padom slusnu zasobu medu predsa ;)

eddings

staci si platit zdravotne, ostatne su nepovinne. To ti moze platit urad prace, ak tam budes prihlasena, a dovtedy, kym sa ti v evidencii podari zostat

Mr. Modesty> velkochov je vzdy lacnejsi ako drobnochov. Jedine ze by sa tvoje zvery dokazali past niekde cely rok zadarmo. Napriek tomu nejake potravinove doplnky potrebivat budu. Takze potrebujes vhodne pozemky, inac pri nakupovani krmiva nakladmi velkochovom konkurovat nedokazes. Suhlasim ze domace maso/zelenina sa s kupenym neda porovnat chutou ani vonou. Nesuhlasim ze ludia su natolko blbi, pretoze je velky boom farmarskych trhov, domaceho predaja a podobne. Vela ludi uz radsej kupi domacu kvalitu. Super napad su aj tzv. bednickari, ak to niekto poznate.

P.S. Jedno krupobitie alebo privalivy lejak ako tento rok a cele vase pole aj s ohradou si mozete strcit do prdele. Kto nema nasetrene, asi by zomrel hladom aj s jeho diverzifikaciou

ta3

ano Jedulka, zivot v prirode, hoc aj na samote je krasny, ked milujes zvierata a si spata s prirodou

Ovecka
ci je to jednoduchsi alebo tazsi zivot, to zavisi vylucne od cloveka, od jeho spatosti s civilizacnymi vymozenostami alebo s prirodou, niektori ludia si zivot bez mobilu, auta, kaviarni a poulicneho ruchu nevedia ani predstavit a potom okrem toho clovek musi mat v sebe trochu dobrodruznosti, musi vediet aj riskovat, clovek musi mat srdce roztvorene dokoran, byt skromny a mat uctu k vsetkemu zivemu na tomto svete, skratka treba mat na to povahu, urcite je to fyzicky namahavejsie ako chodit do prace do uradu, ale ta sloboda!!!!, volnost, ziadne zakazy a prikazy, negativizmus, vymyvanie mozgov a strasenie v TV, to sa neda zaplatit, ja osobne budem zit radsej skromne a slobodne, ako nesvojpravna so vsetkymi civilizacnymi vymozenostami, ja mam mobil tak stary, uz su zodrate pismena, ze niekto by sa ho uz hanbil na ulici vytiahnut z vrecka von, a ta stadovitost!!!, uz som pred casom to rozoberala so Sweaterom, ktory bol sokovany z toho, ze si neholim nohy, ale preco?, necitim sa spinavsia, ani smradlavejsia, tak preco?, len preto, ze to je modny trend a robia to vsetky?, protivi sa mi stadovitost a opicenie sa, mna sa ziadna reklama nechyti a pritom nie som ziadny zgrlos, na svoje konicky viem vysolit aj majlant, len mam rada slobodu, nazory inych na moje spravanie ma nezaujimaju, no je to parada nenechat sa manipulovat, lenze to chce silneho ducha, aby sa cloveka nedotkli ziadne kritiky a odsudzovania ludi s odlisnym myslenim a spravanim

jedulka

včera jsem viděla nádherný dokument!Stará a starký někde na Sibiři,chovali soby.Ta starka mě doslova dostala, ve svém věku sršela takovou energii,pff a říkala:zavolám si soby a zpívám jim, oni to mají velmi rádi, byla tak šťastná a nic jiného jak ty soby neměla. Sobím masem se živí,za sobí kůže šije oděvy ručně,z kůže boty a palčáky který jsou prý nezničitelný.Její starec vybere soba podle oka, který je nemocný a i řekne jestli ledviny, játra,plíce, prostě co mu je jen od pohledu.Chodí k němu veterináři aby pochopili jak to dělá, ale niko neví, on to prostě vidí a nemýlí se.

jedulka

Ovečka, to je velmi těžký a individuální.Nesnáším autorita a představa práce v japonské firmě, kde mají otisky nohou barevně rozlišují kudy může hen ten a tam ten, zabilo by mě to.To se raději opravdu nastěhuji na samotu u lesa :-)

0vecka

2 ta3 jasne ze to ide. Vsak tak zili nasi predkovia. Ale skor potvrdil to co vravim od zaciatku ze to vobec nieje jednoduchsi zivot ako chodit do prace. clovek sa namaka len na stravu a potrebuje pocitocne investicie a vobec to nieje jednoduche.