Dnešná doba

Príspevok v téme: Dnešná doba
plachta

Má pre mladého človeka vôbec význam v tejto dobre začínať? Idem do maturitného ročníka a zovšadiaľ počujem iba negativizmus, ako sa svet rúti do záhuby, krízy a neľudskosti, žiaden úprimný cit, odhodlanie, odovzdanie sa nejakému poslaniu... A nezamestnanosť. Ako si mám vybrať povolanie? Pre ľudí ako ja (s kreatívnym, humanitárnym zmýšľaním) už tu akosi prestáva byť miesto.. iba podradné práce, ľudia ich považujú za menejhodnotných, kto nevie manipulovať s počítačmi alebo ľuďmi je odsúdený na ťažké pretĺkanie sa životom.. Nemáme istoty, že to nebude ešte horšie.. a na každom kroku, v každej diskusii, všade toľko cynického pesimizmu.. Veď ten nás ničí, nie nejaká kríza. A nie je možné, aby všetky deti a mladí, čo mali nejaké srdce a túžbu pomôcť postupne nenasiakli týmto myslením a stali sa zatrpknutými a podozrievavými. Načo sa všetci navzájom presviedčame o tom, že všetko je zlé, bolo lepšie a bude bezpodmienečne horšie? Akú máme vlastne perspektívu?

Vemeno

Multilevel,

treba si uvedomit, ze Slovensko nie je typicky trh s mobilmi. Prevlada tu skor malomestiacke, az dedinske zmyslanie, ze ked si jeden nieco kupi, tak vsetci bezhlavo opakuju, ci je to dobre, alebo nie. V zapadnejsich krajinach to skor funguje tak, ze ked si clovek kupi nejaky 'modny vystrelok', tak ho povazuju za hlupaka, ktory bez rozmyslania naletel nejakej reklamnej kampani.

Mimulus

Lulita - dosť si ma prekvapila tým tvojim príspevkom ale keď myslíš.
Píšete ako cez kopirák :( Ako keby bolo najlepšie odísť alebo utiecť ale ste vo väčšine tak nám ostatným asi neostáva veľa možností len sa vás pokúsiť napodobniť a rešpektovať. je to však dosť úbohé a smutné.

Lulita

mas cely zivot pred sebou, odid, kym nie je neskoro, tu sa lod potapa, zopar jedincov ma stastie, dostalo sa ku korytu, ale ked nemas nikoho, kto by ta tam dostal, tak mas odpoved jasnu, utekaj cim skor prec

dpk1

mimulus, tvoj hlod som precital, pretoze sa nedal neprecitat, bol proste tak prikratky ze mi vletel do oci (ono ja tvoje prispevky absolutne necitam a preskakujem). To len aby si bol pokojny.

dpk1

Este k vete: A nezamestnanosť. Ako si mám vybrať povolanie?

Poviem ti len jedno uz....vaz si ze si relativne slobodna a bez zavazkov v relativne otvorenej spolocnosti. Mas moznosti, na rozdiel napriklad od minuleho rezimu, alebo vacsine zvysku sveta. Poradim ti...nefnukaj a hyb sa, lebo ked sa budes tymto tvojim sposobom zamyslat dlho, ujde ti ten povestny vlak ani nebudes vediet ako. A potom sa iba stanes novodobim otrokom, ale nie kvoli spatnej dobe, zlemu systemu, ale kvoli TEBE. ;-)